Рокси, която бе застреляна на плажа, не е имала шанс

Стрелецът все още не е открит, полицията разследва случая
11 авг 2016 11:30,
272
Рокси, която бе застреляна на плажа, не е имала шанс
Снимка: bTV

Кучето Рокси, което бе застреляно на плажа край Варна, не е имало никакъв шанс да оцелее. Това стана ясно от разказа на собственичката му Даниела.

Както Dnes.bg писа 6-годишната самоедка бе убита от неизвестен стрелец пред очите на младата жена. Инцидентът станал преди два дни на плажа под свлачището на "Трифон Зарезан". Нападателят все още не е открит.

Още по темата

Докато кучето си играело, Даниела чула свистене. Животното изскимтяло, но тя дори не разбрала какво е станало.
След като видяла, че кучето е ранено се обадила на приятели си и го закарали в клиника, разказа жената пред bTV.

Докторите й обяснили, че куршумът е минал през целия гръден кош, разкъсал е белия дроб и се е спрял в плешката. Не е имало вариант животното да бъде спасено.

Главният разследващ комисар Иван Иванов съобщи, че е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт на гръбначно животно по особено жесток начин. Проведени са необходимите процесулно-следствени действия. Случаят е докладван на районна прокуратура -Варна.

Вероятността извършителят да бъде разкрит скоро е голяма, каза разследващият.

Според Светла Димитрова от "Анимъл хоуп" – Варна властите не правят достатъчно, няма достатъчно ефективни присъди, няма дори достатъчно присъди, които да определят престъпленията към животни като такива. В повечето случаи те се разглеждали като хулигански прояви. Според Димитрова зоополицията също не работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: кучеплажВарнаРокси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
1
 
! Отговори
Гацко преди 7 години
Не че нещо, но следващия път някой може да застреля друг, че е паркирал неправилно ! Това също ще се приеме за нормално в България ! И кой ви е казал, че имате повече права от всяко друго живо същество на планетата ? Това да убиваш и измъчваш за удоволствие е последна степен на олигофренията !
171
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко е глобата за кучета по плажа
170
3
 
7
 
! Отговори
12345 преди 7 години
Ами и на мен ми писна да виждам пушачите как си хвърлят фасовете където им падне, а и много разбирачи и *** от балкона, ама виж настъпал *** кучешко...бреййй, а сега кое по- бързо се разгражда в природата, *** на боклукчиите или изпражнението на животните....
169
2
 
8
 
! Отговори
Bb преди 7 години
На кайшки иначе ще ставаме на кълбета
168
2
 
2
 
! Отговори
petrova преди 7 години
коментарите са от двама трима,които с това се занимават по цял ден и създават впечатление за масовост,не сме се озлобили и изпростели толкова,или сме!?
167
3
 
5
 
! Отговори
Марто преди 7 години
Тъжен народ, тъжна държавица! Защо изобщо си губя времето?
166
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се тези дето броят коментарите дали са ги чели изобщо всичките, че заключават че са писани от психопати. За тях мога да кажа,че също са психопати от другоя вид. Както и дае. Това, че изобщо е стреляно на плажа е много лошо.А тези дето си гледат домашни любимци по апартаментите - Психопати. Като искаш животни - купи си двор и кучкарник ако искаш си направи. И разберете едно Стопанин на куче без каишка и наморник в свободна зона - ГЛОБА трябва. Няма аз да ходя по алеийте и да се притеснявам
165
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те глиганите нямат шанс, какво остава за Рокси. Бренекето не прощава макар и от далече.
164
11
 
12
 
! Отговори
Ив. от Кьолн преди 7 години
Милата Рокси! Извергът да го застигне неизлечима болест , да мре в мъки дано!
163
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
260 коментара и 250 от тях са писани от психопати. Хора които се радват на такива новини и се смеят на хорските нещастия. Българския народ се е обърнал в голямата си част на ***, варвари завистливи, агресивни. Избиват се като животни за имоти, между роднини, за наследства. Какво остава за едно куче. България няма да оцелее заради такива ***,и като вас.
162
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо се разделяте на кучелюбци и кучемразци,много е смешно,който е нагъл по природа,ще е нагъл с куче и без куче,то е до възпитание и просто ще наглостта му ще се изразява наглостта по друг начин. Големи дискусии, голямо чудо.
161
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой си е пробвал оптиката. Пиян ловджия да търсят. Винаги съм казвал, че са виновни кучкарите, а не кучетата. Искам да видя в затвора кучкар - нагъл и долен. Наскоро куче нахапа 5 годишната дъщеря на един приятел. Сега се чуди дали да трепе кучето или стопанина.
160
0
 
14
 
! Отговори
Az преди 7 години
Имaм фобия от големи лaещи кучетa,хaпaн съм от куче кaто дете, не одобрявaм и нaглите им собственици които ги пускaт дa си "поигрaят" с някой човек.въпреки товa дa зaстреляш куче,без дa имa прякa зaплaхa към теб е ненормaлно.
159
6
 
7
 
! Отговори
235 komentara преди 7 години
235 коментара, по-голямата част от които показват единствено, че освен, че сме малък, сме и много *** народ. Дано някой да удари ваш близък, докато стреля по улично куче, да ви питам тогава, празноглави ***. То ако беше това начинът, всеки щеше да си купи по една пушка и да стреля по тия, дето не са му приятни, ама нали уж това ни различаваше от животните... ужким...
158
7
 
9
 
! Отговори
12 преди 7 години
Епилог: Кучето е застреляно. Стрелецът се е оттеглил и не е заловен. Обикновено битката кучкар- човек се печели от кучкаря, но този път не. За това е тоя рев, не сте свикнали да не е вашата воля. Има стройна организация в защита на шведи, кучета, убийци на пътя, с и какви ли не за сметка на смачканият гражданин. Това което обърква сметките е човека с пушката. Аз не мразя кучетата но мразя победоносния поглед в очите на кучкаря, когато хората пред него се разриват да направят място на псето.
157
2
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Горката Рокси! А, не ви ли е жал за пилетата, прасетата и говедата като се тъпчете с бургери? Да не мислите, че са починали при естествени обстоятелства?
156
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучето няма вина за това, че стопанката му го разхожда по плажа ! За това казвам, че трябва да си пълен из*род за да го убиеш ! За съжаление в България се навъдиха прекалено много гадове...
155
0
 
11
 
! Отговори
До Мitko преди 7 години
Глобата за непочистване е 30 евро,а за разхождане без кайшка и наморник може да стигне до1000евро и отнемане на кучето.Там навсякъде има торбички за кучетата.Тук при нас имаше по парковете,но ги крадат.Да се чудиш за какво им трябват.
154
6
 
9
 
! Отговори
До 226 преди 7 години
Дори да е забранено разхождането на кучета по плажа, това не означава, че трябва да го убиеш *** такъв ! Ако пипна един такъв из*род, който е способен да убие животно без капка жал, направо му режа главата !
153
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Из*рода който е направил това, трябва да бъде натрошен на парчета ! В България станаха прекалено много из*родите и е време да се вземат адекватни мерки !