Не съм виновен, не съм пребивал, кълнял се в ареста бащата-побойник

Очаква се днес да бъде поискано Стоянов да бъде задържан под стража
Обновена: 4 юли 2017 11:49 | 4 юли 2017 11:40, Камелия Цветанова
46

37-годишният Владимир Стоянов, който бе задържан за побой над лекарка в "Шейново", отрича да е виновен. Това съобщиха от Районната прокуратура.

Стоянов е привлечен като обвиняем за нанасяне на телесна повреда на медицински специалист. 

Още по темата

Днес предстои да се внесе иск за най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.

"Владимир Стоянов не се признава за виновен и отрича да е пребивал д-р  Албена Гагова. Ако бъде доказана вината му, го очакват от 1 до 5 години затвор", каза говорителят на Районната прокуратура в София Виолета Желева пред Bulgaria ON AIR.

"Към момента мъжът се води безработен. Има две осъждания за 3 престъпления през 2002 и 2000 г. за грабеж и незаконно влизане на територията на България. Има 3 висящи дела – необмислен палеж, грабеж и незаконно подпомагане на бежанци да живеят на територията на страната", допълни тя.

Според ексздравния министър Радослав Гайдарски в случая с пребитата д-р Албена Гагова става дума за криминално проявена личност с многократно повдигнати дела, а жената е могла спокойно да загине.

Пред Bulgaria ON AIR  той обяви, че на д-р Гагова е нанесена тежка травма, която не може да бъде квалифицрана като лека, нито пък средна.

"Била е в безсъзнание дълго време и е намерена в безпомощно състояние. Това трябва да премине към тежък криминален случай", настоя проф. Гайдарски в "България сутрин".

Председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев призова за най-голямата строгост на закона, за да се предотвратят такива случаи.

"На мен това повече ми прилича на опит за убийство и нехайство", отбеляза той.

"Трябва да информираме обществото, че това е недопустимо и всеки такъв случай няма да бъде толериран. Човекът няма да се измъкне и ще си получи наказанието", каза още д-р Хасърджиев.

Той посочи, че агресията срещу медицински лица не е български феномен. "Миналата седмица бях в лондонска болница, където навсякъде имаше плакати против агресията срещу медиците. Освен с чисто законовите мерки, там се опитват и кампанийно да водят диалог с пациенти и лекари", обясни той.

Проф. Радослав Гайдарски се върна на конкретния случай в "Шейново" и поясни, че д-р Гагова не е имала права да даде остатъчната плацента. По думите му самият директор не може веднага да реши проблема и прокурорите трябва да обърнат внимание на този факт.

"Този човек трябва да си получи заслуженото. Трябва да бъдат предприети законови мерки. На този случай трябва да се погледне с най-голяма строгост и подобно нещо да не се повтаря", заключи бившият здравен министър.

След заседанието на лекарите от "Шейново" се разбра, че протестът им първоначално ще бъде символичен, пред сградата на болницата.

Всички лекари ще бъдат цял ден с лентичка с посланието "Не на насилието в здравеопазването".

"Агресията срещу лекар е символ на човешка примитивност. Тежкият побой над д-р Гагова е поредният изблик на насилие срещу медик. Лекарите са тези, които спасяват животи и ние няма да останем бездушни, щом става дума за тяхната безопасност", заявиха от Българския лекарски съюз.

Подкрепа към протеста пред сградата на "Шейново" изказа и директорът на болница "Света София" д-р Коларова.

"Това е едно нецивилизовано и потресаващо действие на насилие срещу лекар. Прекалено е ниско и е далеч от възприемането за света. Такива действия са недопустими в една държава, която се брои за цивилизована. Нека не забравяме, че лекарската професия е част от държавната сигурност", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вярвам на подобни коментари повече от скалъпени статии, за които са платени много пари. Поотраснал съм, че мога да разделям житото от плявата. Всеки вярва в онова, което го е научил живота.
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 37-----------------------Един анонимен разказва как един път чел как един баща разказва как след едно раждане не му дали една плацента.Ехаааааааа!....
37
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно това е Пунта Мара, нападат човека, който си е поискал правата-това означава, че им се е намесил в бизнесът с плът. После го обвиняват в побой, изваждат му скалъпено досие и случай от юношеството/всички имаме такива/ и го тикват в затвора.
36
3
 
4
 
! Отговори
TURK преди 6 години
ИНТЕРСНО МИ Е,ЗА КАКВО МУ Е ТАЗИ ПЛАЦЕНТА,ИЛИ АЗ НЕ РАЗБИРАМ .....
35
2
 
8
 
! Отговори
bg bacil преди 6 години
Къде са патриотите сега?Да идат да врякат пред болницата.Срам ги е ,защото този път е българско юначе и патриотче :)
34
0
 
4
 
! Отговори
Костов преди 6 години
До Анонимен 22 Да, имаше такъв филм, но цялото му име беше "Делото е приключено, забравете" и беше не социалистически, а ИТАЛИАНСКИ!!! Като не знаеш - не коментирай!
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаах, 3 осъдителни присъди до този момент и три висящи дела в момента плюс сегашното - четвърто. Той не е виновен. Даже според някои умници по форумите бил генетик и много интелигентен. Къде е генетик при положение, че е безработен остава загадка. Да му натъпчат плацентата в гърлото - това да направят:)
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм голяма гад. Нещо стане ли ми интересно почвам да ровя като гламав И открих един коментар от 2014год.Един баща разказва как в родилния дом са откраднали плацентата под носа му, въпреки че ги е предупредил, че държи да си я запази. Ето работа за медиите и полиция. А побоят е в хроника криминални
31
1
 
7
 
! Отговори
Напротив: преди 6 години
ПЛАЦЕНТАТА е много ценна: допреди 10-ина години се пишеше, че ВСЕКИ срещу заплащане може да ЗАПАЗИ замразена плацентата на детето след раждане: помага при операции и много случаи!За ИЗНАСЯНЕ на плацентата не съм чела( но сигурно и в този случай трябва да се плати.Престанах да се интересувам, след като родителите на внуците ми не са били предупредени за тази възможност( но и не разполагаха с такава сума навремето ( около 2-3000 лв. преди около 10-13г.) Напълно законно, сигурно с много документи
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СвидетелА откъде сте сигурни, че не е трафикант на плацента?
29
5
 
9
 
! Отговори
Ала-Бала преди 6 години
Само да гледат да не се размирише някоя срамна търговия с биопродукти. Навремето на всички починали се правеха аутопсии за да вземат кости и роговици, хипофизи .....Да не биваше да я удря, но навремето имаше един италиански филм - Бялата мафия.
28
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По прочетох малко за плацентата. Нещата не са толкова незначителни. Най вероятно този побойника знае повече отколкото обикновения пациент. Тъй, че лекарите да не се правят на дръж ми шапката. "Он знае що го бият"
27
3
 
14
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
Едно време в милицията щеше да си изпее всичко. Щеше да признае дори да не е бил той, а сега ще се измъкне понеже нямало доказателства. Честита ви демокрация другаре.
26
6
 
24
 
! Отговори
Един преди 6 години
Гагова е един прекрасен специалисти човек. Двете ми деца са родени при нея. Не пожела нито лев допълнително за това. Защо винаги се случва на най-добрите. За този трябва максималната присъда за средна телесна повреда - 5 години затвор. Да не види как израства детето му. Вероятно ще е по-добре и за майката и за детето да не се върти такъв баща около тях.
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнгелНе е ценна, унищожава се като биологичен ***. Ненормалята я яде, следвайки "био гурута".
24
1
 
6
 
! Отговори
Тежка тел. повреда преди 6 години
Наказателен кодексЧл. 128.(2) Телесната повреда е тежка, ако е причинено: продължително разстройство на съзнанието; постоянна слепота с едното или с двете очи; постоянна глухота; загуба на речта; детеродна неспособност; обезобразяване, което причинява завинаги разстройство на речта или на сетивен орган; загуба на единия бъбрек, слезката или на крило на белия дроб; загуба или осакатяване на крак или ръка; постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.
23
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лека телесна повреда. Не виждам друго, в написаното досега по случая. Е, може колегите й, да напишат фалшификат, че е пострадала по-тежко и да го осъдят за това.
22
5
 
10
 
! Отговори
УЧЕН?? преди 6 години
В коя област е "учен" този побойник-убиец? И той ще се изкара НЕНОРМАЛЕн, защото да нанесеш побой до смърт, трябва да си МНОГО НЕВЕЖ, от етнос"швед", БЕЗОТГОВОРЕН, БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ.37-годишен учен, безработен Журналисти, разпитайте къде е работил защо не е на работа( може да е пребил някого на раб. място.) ЖаЛКО ЗА ЖЕНАТА, РИСКУВАЛА ДА МУ РОДИ ДЕТЕ.ДАЛЕЧЕ от този мъж, Госпожо!!Тпй НЯМА да донринесе с НИЩО за възпитание и отглеждане на детето! Искал е ПЛАЦЕНТАТА, за да я ПРОДАДЕ в Германия( така
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е опит за убийство и кой умник го пита признава ли се за виновен.
20
2
 
21
 
! Отговори
не пей ми се преди 6 години
Безнаказаността води до хаос. Много са примерите -ежедневно нападат медици,блъскат с крак възрастни , стрелят с оръжие/случея на Колхозния пазар във Варна /, а последствията за извършителите са почти нулеви, просто много шум за нищо.Защо няма наказани? Кой ще ме убеди , че целта не е умишлено създаване на напрежение, всяване на несигурност и страх.Българинът е оставен да мисли сам за сигурността си , за да не остава време да разсъждава върху битието си.