Почти всички харесаха идеите на Меркел и Саркози

ЕК прави законодателни предложения за френско-германските планове
Обновена: 17 авг 2011 17:03 | 17 авг 2011 15:41,
53
 Почти всички харесаха идеите на Меркел и Саркози
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Испания и Италия, които са под микроскопа на пазарите, приветстват френско-германското предложение за по-интегрирано управление на финансите на еврозоната и се надяват да е предвестник на общи европейски облигации. Гърция също хареса идеите на канцлера Ангела Меркел и френския президент Никола Саркози. 

Европейската комисия пък вече започна да подготвя законодателни предложения въз основа на постигнатите от двамата лидери споразумения. 
 
Пускането на дългови книжа на еврозоната като цяло се приема от някои политици като единствения начин да се осигури финансирането на тежко задлъжнелите държави от еврозоната. 
 
Лидерите на двете най-големи европейски икономики вчера обещаха, че ще защитават еврото, и положиха основите на сближаване на икономическите политики в съюза, но обявиха, че общите облигации ще почакат. 
Още по темата
 
„Колкото повече интегрираме икономическите политики, толкова повече се приближаваме до идеята за европейски облигации“, обаче е мнението на говорителя на управляващата в Испания социалистическа партия Хосе Бланко, цитиран от Ройтерс. 
 
Испания, четвъртата по големина европейска икономика, направи редица бюджетни икономии, за да избегне гръцкия сценарий. Пазарите обаче са нервни заради слабия икономически растеж и високата безработица, затова лихвите, които Испания плаща по дълга си, остават твърде високи. 
 
В Италия също се надяват, че лидерите на Германия и Франция се доближават до идеята за пускането на дългови книжа на еврозоната.
 
„Надявам се, че Меркел ще бъде убедена в ползата от европейските облигации през септември“, коментира Фабрицио Чичито, парламентарен лидер на партията на премиера Силвио Берлускони. 
 
Инвеститорите са притеснени от способността на Италия да се справи с хроничните проблеми с икономическия растеж, изострени от съкращаването на разходите, с което трябва да се овладее бюджетният дефицит. 
 
Европейската комисия също приветства предложенията на Меркел и Саркози и вече започва да подготвя законодателни предложения, за да бъдат осъществени, стана ясно от съвместно комюнике на председателят на комисията Жозе Мануел Барозу и еврокомисаря за валутната и икономическата политика Оли Рен, съобщи БТА. 
 
Барозу и Рен "изцяло подкрепят" идеята за създаване на икономическо правителство на еврозоната, а въвеждането на данък върху банковите трансакции гарантира, че частният финансов сектор ще дава по-справедлив принос за гарантирането на стабилността на еврозоната.
 
Няколко страни членки обаче посрещнаха хладно идеите на Меркел и Саркози. Традиционният съюзник на Германия – Австрия, разкритикува плановете за „икономическо правителство“, което предполага членките на еврозоната да се откажат от част от суверенитета си в икономическата политика. 
 
Идеята за хармонизиране на корпоративните данъци не се хареса на Ирландия. 
 
Първоначално финансовите пазари приеха плановете като не особено убедителни и европейската търговия започна със загуби. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Днес е преди 12 години
Европейски ден за възпоминание на жертвите на сталинизма и нацизма!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
Предложение преди 12 години
Който не харесва ЕС => Северна Корея , Венецуела , Куба и Иран са неговото спасение ! Даже бих открил фонд за подпомагане на *** да стигнат заветната "мечта" АлиУия !
48
0
 
0
 
! Отговори
pipinana преди 12 години
Gledam 4e Tomas e s infoto napred=Ne me e strah ot ni6to.Za pari ne se davam.A problemi ima vseki=
47
1
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
49Новия световен ред е факт - това не са черни пророчества - писано е още преди хиляди години в Библията за ситуацията, в която се намира света. Може да искаш слънце и радост за децата си, но тепърва предстоят много бедствия, глад, войни - много убийства на хора по земята, хора, които няма да са съгласни с дявола - а пък който се съгласи и приеме белега на дясната ръка или челото си ще има проблеми цяла вечност. Това е реалността, която се отхвърля всячески от чалги, сапунки, алкохол, наркотици, клюки, разват и всякакви гадости.
46
0
 
0
 
! Отговори
e... stiga! преди 12 години
Stiga s tezi 4erni "proro4estva"!Patilane, ima6 li deca?Ako - DA, ZASTO si gi syzdal???Ako ne- NIE iskame slynze i radost za dezata si!!!
45
1
 
4
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Ротшилд. През 1790 г. изрече думите, които остават в историята: Оставете ме да печатам и контролирам парите на някоя държава и не ме интересува кой пише законите й. Замисъла на Новото Световно правителство е посредством специално режисирани икономически кризи, в хода на които достъпните парични средства биват изземвани от оборота, трябва да се предизвиква срив в паричната система на съответната държава. В Европа е нужно тепърва да се подбужда неразбирателство между хората и народите, и най-вече расова и религиозна ненавист, за да се появят непреодолими раздори, които нито една християнска държава не ще може да превъзмогне, а и няма да може да намери поддръжка от съседните държави.Кои са тези владетели на света, които обичат да са винаги в сянка?Оказва се, че това са няколко еврейски фамилии начело с огромния Ротшилдов клан, както и тези на Джей Пи Морган, на Рокфелер, Вартбург, Лазар, Куун, Голдман, Сакс, Мойзес, Леман и други по-малко известни еврейски банкери. Кредиторите на САЩ - няколко банкери - фактически са купили страната и я притежават. Англия също е на червено. Eдна групировка - съвсем различни хора - от дълго време заляга да скалъпи световен Нов ред за своите лични интереси. Това, че съществува подобно нещо като клика от финансови брокери, които контролират правителството зад сцената, е било нееднократно показвано в детайли от различни достоверни източници на информация. Послание от средата на века към САЩ относно външната политика публикувано и спонсорирано от фонда на братята Рокфелер. Това предизвикателство съдържа, че ''САЩ не могат да избягат след като в същност са поканени от задачата която историята им е отредила'' Това е една задача да се подпомага създаването на модела на Новия Световен Ред във всичките негови измерение духовно, икономическо политическо социално. Целта е ''Правителство над целия свя'', ето защо става ясно, че първите стъпки към световното правителство не могат да се осъществят без преди това да сме овладели 4-те фронта-икономически, военен, политически и социален''. Най-сигурният начин да се разруши една нация, това е като се разложи нейната парична система! "Има една заблуда, че парите управляват света. Понякога не те, а волята кара земята да се върти. Кризата показа, че днес имате пари, а утре те не съществуват "!!!
44
0
 
2
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Истината се казва само от Канадския журналист Бенджамин Фулфорд !!! Напишете в гугъл: Фулфорд - Земетресенията в Япония и ХААРП (2008) и НСР глобалисти разпространяват страх от радиация и Истината за ядреният реактор Фукушима (3/4) . В част 3 на Истината за ядреният реактор Фукушима , той казва че от много достоверен източник знае, че скоро планират ядрен конфликт в Косово. Най-вероятно след финансовия крах който са планували от много дълго време !!!
43
0
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
41Това, кой ти го каза?
42
0
 
7
 
! Отговори
до44 преди 12 години
Искаш немски заплати,ама я се замисли в България какви са работодателите-мутри,или хора на мутрите,които им перат парите.Това са глупости,че някаква си немска верига инвестира,всичко е фрнечайз.Ако имаш 100000 евро и ти можеш да си отвориш някоя голяма верига.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
искам Германско Образование , И германски заплати------------ А не искаш ли и германски арбайтен?
40
0
 
2
 
! Отговори
Obi4am gi..... преди 12 години
....tija fa6isti---se4e im glavata i tova si e.....za razlika ot tupata slavjanska ***!Trakite i gurzite, vinagi sme bili na po4it pri germanzite i sa ni uvajavali kulturata!Ne na komunistite...razbira se....!
39
0
 
2
 
! Отговори
istorik преди 12 години
Хей долните двама предполагаеми пациенти, сериозно ви съветвам да отидете на психиатър, то бива фантазии, но това е болестно състояние по моему.
38
10
 
2
 
! Отговори
Християнин преди 12 години
Както винаги си прав.Сега да споделя моята инфо.Турската армия ще навлезе в България ще стигне до Пловдив и ще го опустоши.Европа ще се намеси и турците ще се изтеглят.Обаче Гърция ще я попилеят.Турската армия влиза от изток,албанците ще помагат на турците.Гърция ще бъде изтрита от лицето на Земята.
37
3
 
2
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Плановете не се крият - опита говори че открити са по ефективни, приемат се с ентусиазъм от гоите. Гърция ще я оставят да се спусне под нивото на България (те са ***), и ще насъскат турция да я освободи, като същевременно дигнат врява за свободни Кюрдистан и Армения. А за България какво? - ще я оставят на фантазията на пощуряла турция.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де гобалисти , като ще има общи данъци - искам Германско Образование , И германски заплати. В противен случай ако те ще са центъра на новата империя и ще взимат 4000еврака , а ние по 300евра е няма да искам такава Европейска Държава. Ще има Нации роби и Нации Господари.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми ФРАНЦИЯ и ГЕРМАНИЯ искат да управляват Европа - едните се стремят към Франция от времето на Наполеон, другите към Хилядолетния райх, или пък взаимно към империята на Карл Велики, пък и двете държави се самосчитат за наследници на Римската империя...нищо ново под слънцето - традиционните имперски мабиции.....
34
0
 
6
 
! Отговори
istorik преди 12 години
до пламенМалоумен или неграмотен, може би и двете вкупом, защото:1. Няма държава, която да не е създадена върху чужди територии, колкото по- обширни, толкова по- добре.2.Европа в продължение на 2000 години има, практически единна култура, основаваща се на християнската религия и близки етнически връзки, проследяващи се далеч ш миналото на континента.3. Глупостта за оцеляването и войните изобщо не мисля да го коментирам.Никой не казва, че си роб, но си ***, ако не харесваш ЕС- емигрирай
33
1
 
8
 
! Отговори
мисля преди 12 години
Че СИВ помагаше да няма безработица .Трябва да има нов съюз за икономическа взаимопомощ в Еврозоната.Добре подплатен законово !Не съм икономист ,но мисля че нещо подобно може да е светлинката в тунела?!
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе говнари 600милиона внасяме в бюджета на ЕС , това са 3-лота АМ-Тракия. Какво да строим като до преди 4-години бяхме толкова зле че и в ЕС не ни искаха. Те *** ако не бяха хвърляли парите в Цанков Камък , магистрала Тракия досега щеше да е готова.
31
2
 
1
 
! Отговори
do 30 преди 12 години
ami v momenta taq nemska i frenskia liliput s tehnite pari se troqt magistrali i kakvo li ne

Спонсорирани публикации