След Ница Белгия прегражда улици с бетон

Гражданите призовани да не носят багаж на обществени места
Обновена: 15 юли 2016 17:02 | 15 юли 2016 16:30,
21
След Ница Белгия прегражда улици с бетон
Снимка: flickr

Белгийските власти започнаха да преграждат улици с бетонни блокове, за да избегнат повторение на касапницата на крайбрежната улица в Ница от четвъртък вечер.

Правителството се разпореди огражденията да бъдат поставени в Гент, където тази вечер се открива 10-дневен фестивал с много събития на открито. Мерките за сигурност ще бъдат засилени в цялата страна, която се готви в четвъртък да отбележи своя национален празник.

Той традиционно завършва с големи фойерверки, които привличат десетки хиляди хора да ги наблюдават в центъра на Брюксел.

Националният съвет за сигурност беше свикан извънредно тази сутрин, но премиерът Шарл Мишел съобщи, че е било решено да не се повишава до максималното нивото на терористична заплаха, както беше сторено след Парижките атентати през ноември.

В момента нивото на риска в Белгия е от трета от общо четири степени, което означава, че нови атаки не се изключват. Армията продължава да патрулира с автоматично оръжие в метрото, по гарите, по улиците и на възлови места в големите градове.

В последното си видео със закани ислямистите посочват Франция и Белгия като държави, в които ще бъдат нанесени нови удари, но според премиера засега няма информация за връзка на нападението в Ница с Белгия.

Шарл Мишел поясни, че службите за сигурност ще повишат бдителността, особено по време на събития на открито, като експертите ще могат да поискат и допълнителни мерки, ако се налага.

Двете най-рискови събития в близките дни са откриващия се довечера фестивал в Гент, който е един от най-популярните в Европа и ще продължи до 24 юли, както и тържествата за белгийския национален празник на 21 юли.

Засега единственият призив към гражданите е да не носят обемисти раници и чанти със себе си, за да улеснят работата на полицията. Посетителите на двете събития ще бъдат проверявани от силите за сигурност, включително чрез скенери за багаж.

Заграждането с бетонни блокове на пешеходната зона в Гент, където ще се провеждат част от концертите и спектаклите от фестивала, е започнало още преди трагедията в Ница, съобщиха от общината.

Гент е белгийският град, в който живее най-голямата компактна българска общност в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Ериксон преди 7 години
Терористите от последните атентати в Европа все са неженени и разделили се с приятелките си и разведени, та се чудя дали стимулиратето на браковете сред мюсюлманиге в ранна възраст няма да се окаже по- успешно антигерористично средство от програмите за образование и интеграция. Някой чувства ли се компетентен да се произнесе?
15
0
 
6
 
! Отговори
Да ама не преди 7 години
А днес в центъра на София десетки мюсюлмани демонстрираха, че им е малко една джамия, като за петъчна молитва бяха заели с килимчета почти целия тротоар пред джамията обърнати със задните си части към всички под нетърпимо силния вой на уредбата, която озвучаваше целия район. Най-малко им пука от това, че нарушават наредби на общината за обществения ред .....
14
1
 
15
 
! Отговори
бобо преди 7 години
Не трябва бетони, погроми в арабските квартали след всеки atentat.
13
1
 
19
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Ако щете и берлински стени да издигнете няма да ви помогнат, не спрете ли да приемате пр-им.атите. Не си въобразявайте че те ще стоят в България, няма да стоят, вие се погрижихте дори и на тях да не им харесва тук. Така че какво си посяхте сега ще си го жънете.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да напускаме още пришълци от гз на географията, че да ходим като под военно положение. Няма ли да публикувате снимка на някое сополиво дете и после няколко хиляди полухора да влезат в Европа без документи.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Израел и Русия имат богат опит, може да се пребори, просто трябва да се действа, а не да се хвалиш колоко си толерантен.
10
4
 
6
 
! Отговори
Стига викали преди 7 години
Не съм съгласна с вашата критика. Това, че властите правят усилие да предотвратят други, които сега ще се ентусиазират от кръвта, им прави чест. Белгийците са добре с управници, които се опитват да се погрижат за сигурността им. Да му мислим ние. Доколкото виждам нашите се грачат само за това кой да е президент и може ли ББ да е хем президент, хем да си остане и премиер
9
1
 
15
 
! Отговори
ан преди 7 години
то садам им го каза ,че солена ще им излезне демокрацията
8
1
 
20
 
! Отговори
24324 преди 7 години
На другия полюс....Какви мерки биха взели Арабските държави напр. ОАЕ ако си извършат подобни терористични атаки от християни например...Събрали се един куп араби в ОАЕ и християнин с камион ги мачка и вика Исус е Велик!Какво биха направили с християните в държавата?
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мда, тука казваме каквото почукало, такова се обадило. Просто сега потомците на робите от колониите на западните демократизатори сега почнаха активно да изразяват своята благодарност.
6
2
 
8
 
! Отговори
G преди 7 години
Как само правителствата си раздвижват икономиките а?Бетон; камери; охрана; се пари на жертвите и комисиони за едни чичковци.юС нвинна кръв ли ще си купувате нови коли, кока и ***?
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От мерките, които се взимат след всеки такъв атентат, съм склонен все повече да вярвам, че те стават с благословията на правителствата...
4
6
 
3
 
! Отговори
да 2 преди 7 години
Сам признаваш, че борбата с тероризма е безсмислена. Пък говориш за спиране на комуникации, претърсвания и тн. В този случай каква комуникация да слушат ? Терорист единак, качва се на камиона и прави мазало. И да го бяха претърсили какво щяха да намерят ? НИЩО. Откачила му се дъската и отишъл да убива. То това няма спиране
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След дъжд, качулка. Това си е борба с вятърни мелници. Никой незнае, нито къде, нито кога, нито как ще ударят терористите. Какво ? Цялата страна ли ще оградят с огради и бетон ? Тероризъм неможе да победен. Ама пуста му алчност и интереси. Кой ги би по главата франсетата да се намесват и в Либия, Ирак и Сирия ? Нормално е един ден някой да дойде да търси отмъщение.
2
4
 
27
 
! Отговори
няма шанс така преди 7 години
тероризма е техника на водене на война. борбата с него е все едно да се бориш с бомбардировките или с морските мини - безсмислено. Борбата трябва да е с организациите и лицата които са способни да го извършват. Араби, н.егри, мюсулмани. това са извършителите. просто не ги пускайте на своя територия, ако вече са там, следете ги, претърсвайте, лишавайте от комуникации, затваряйте джамии, арестувайте и депортирайте проповедници. за постове - в затвора, за литература-депортация на целите семейства
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е те няма да повторят същата атака. Беззъба работа.