Убиецът от Ница бил осъждан, сбил се след катастрофа

Той ударил с тежък предмет другия участник в произшествието
Обновена: 15 юли 2016 20:36 | 15 юли 2016 20:24,
18
Убиецът от Ница бил осъждан, сбил се след катастрофа
Снимка: Reuters

Френският прокурор Моленс съобщи, че нападателят от Ница е бил осъден на шест месеца затвор условно от преднамерено насилствено действие, при което е използвал оръжие, предаде ТАСС.

По-рано днес френският министър на правосъдието Жан-Жак Юрвоас съобщи, че нападателят от Ница е бил осъден заради побой след пътнотранспортно произшествие, станало по-рано тази година. Тогава Бухлел е бил осъден, защото е ударил с тежък предмет другия участник в произшествието, припомнят ТАСС и БТА. 

Още по темата

В извършения през нощта атентат в Ница са убити 84 души, в това число 10 деца и тинейджъри, съобщи натовареният с разследването прокурор на Париж, който ръководи антитерористичния отдел във френската прокуратура, предаде Франс прес.

Ранени са общо 202 души, като 52 от тях са с опасност за живота.

Разследването е възложено на френската служба за вътрешно разузнаване и на Централното управление на криминалната полиция и се води по законови членове за терористична дейност.

Атентаторът е 31-годишният Мохамед Бухлел, роден в Тунис на 13 януари 1985 г. и пребиваващ в Ница. Той е бил напълно неизвестен на разузнавателните служби и никога не му е било изготвяно специално досие в службите, нито са получавани сигнали, че се е радикализирал, подчерта Моленс.

За атентата не е поета отговорност, но той "съвсем точно отговаря на постоянните призиви за убийство, отправяни от джихадистите", добави той.

"Врязалият се в тълпата в Ница нападател няколко пъти е стрелял по трима полицаи. Това е станало в центъра на града при ресторант "Негреско". Полицаите са отвърнали на огъня и са убили нападателя. Камионът е спрял в района на ресторант "Пале де Медитеране". В кабината са намерени пистолет калибър 7,65 мм, до който е имало патрони и изстреляни гилзи. Намерени са и бутафорни модели на друг пистолет, на автомат "Калашников", американски автомат М-16 и граната. Намерени са също шофьорска книжка и банкова карта на името на Мохамед Бухлел", съобщи прокурорът, цитиран от ТАСС.

Разследването проверява дали терористът е действал сам или е бил член на група, но начинът на действие при нападението е характерен за ислямистките екстремисти, каза Моленс, цитиран от Ройтерс.

Съпругата на Бухлел е задържана под стража.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАСС знае много, но пише това което е удобно!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в България за удар по главата на пътно транспортно произшествие / ПТС/ се лепваше ДЖИХАДИСТ. Направо държим първото място
6
2
 
1
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Може да е имал тумор в мозъка,хипофизата,села турцика.Трябва добре да се направи аутопсията и патоанатомите да гледат под микроскоп.Определено биологически тялото му не е в баланс и агресията му така както е представена е зловеща.Това е Ница,можеше и шейх и принцеси да бъдат там сред тълпата,а те си се пазят.Може да става въпрос за изродяване на неврони
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Депортирайте всички роднини
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Никак "не отговаря на описание за джихадист.Само че снимките на децата му във Фе сбук са красноречиви. Вдигнали по 2 пръстчета и със забрадки
3
2
 
6
 
! Отговори
преминаващ преди 7 години
Молитва за събитиятаГосподи на Силите, ние, Твоите чада, се обръщаме към Тебе в тези страшни времена, които човечеството преживява, с молба да чуеш трепетите и желанията на нашите души. Не е скрита за нас угрозата, която е надвиснала над човечеството на тази планета и която всеки момент може да се разрази над главите ни. На изток войни и кръвопролития, на запад войни и кръвопролития. Разумни човешки същества гинат и никой не се замисля за живота им. Всеки счита брата си за смъртен враг и ратува с всички средства за неговото унищожение. При тия разбирания стана опасно да се живее на Земята.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде пак свободни съчинения.
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За атентата не е поета отговорност, но той "съвсем точно отговаря на постоянните призиви за убийство, отправяни от джихадистите", добави той.То и немеца който разби самолета на Луфтханза в Алпите, и той съвсем точно отговаря на "постоянните призиви за убийство, отправяни от джихадистите". Сега със всички средства трябва да се изкара джихадист, щото иначе ще излезе, че обществото е толкова разложено, че народа започва да изтрещява от битови проблеми.