Brexit без сделка оставя Великобритания "под игото на Тръмп"

Джереми Корбин против излизане от ЕС без каквото и да е споразумение
27 авг 2019 07:00,
35
Brexit без сделка оставя Великобритания "под игото на Тръмп"

Лидерът на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин изрази вчера опасенията си във връзка с евентуален Брекзит без сделка, предаде Франс прес. Според Корбин подобен сценарий би бил в полза на американския президент Доналд Тръмп.

Брекзит без сделка "ще означава Брекзит в полза на Тръмп", пише Корбин в статия за британския вестник "Индипендънт". В материала Корбин изразява съжалението си, че британският премиер Борис Джонсън се сближава с Тръмп, пише БТА.

Още по темата

Както се очакваше, двамата лидери демонстрираха голяма близост на приключилата вчера среща на Г-7 във френския град Биариц, отбелязва Франс прес. Тръмп изрази подкрепата си за Джонсън в противостоянието с Европейския съюз за Брекзит.

Американският президент обеща на Джонсън голямо и бързо търговско споразумение. Подобно споразумение е във връзка с целта на Лондон да намери заместител на Европа, която до този момент бе най-важният търговски партньор на Великобритания.

Брекзит без сделка "няма да ни даде суверенитет, а ще ни постави под игото на Тръмп и на големите американски компании", пише Джереми Корбин.

Според Корбин парламентарните избори са най-добрият начин да бъде предотвратен Брекзит без сделка, но той е отворен и за други варианти.

"Надявам се, че ще постигнем един добър компромис и ще спечелим на наша страна и други депутати, които осъзнават катастрофалните рискове на Брекзит без сделка", изтъква Корбин.

Лидерът на Лейбъристката партия покани други лидери на опозицията и умерени привърженици на ЕС сред консерваторите да присъстват на днешния дебат в британския парламент, посветен на идеите за предотвратяване на Брекзит без сделка.

Джереми Корбин иска да бъде организиран вот на недоверие срещу Борис Джонсън след края на парламентарната ваканция. Лидерът на Лейбъристката партия изрази готовност да оглави временно правителство, чиято цел ще бъде отлагане на Брекзит, планиран за 31 октомври, отбелязва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Доналд ТръмпBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще станат колония на САЩ. Щатът Стара Британия. Всички искат да бягат в САЩ. Имат голям късмет британците, че ще станат американски граждани.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18"Тук-таме има някой сбъркан националист с добра заплата, но са рядкост. Брекзит е решение на футболните хулигани на помощи и престъпно бездействие на добре платените, които не са вярвали, че може да има подобна развръзка."Май збъркания си ти! И аз работя по такива проекти и ти казвам директно че си дребен БГ лъжец като тези от България. Нещо съвсем нормално! Важното в случая е че времето ви изтича и иде ритника за повечето лааййнарци!
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само стоя и се смея отстрани как британският бачкатор съсипа държавата си. Във Великобритания НЯМА добре платен интелигентен човек, който да е гласувал "за" Брекзит. Поне аз такъв не познавам- работя по високотехнологични проекти там със заможни и интелигентни хора от 10 години. Тук-таме има някой сбъркан националист с добра заплата, но са рядкост. Брекзит е решение на футболните хулигани на помощи и престъпно бездействие на добре платените, които не са вярвали, че може да има подобна развръзка.
16
5
 
14
 
! Отговори
Оня преди 4 години
Нашето правителство съставено предимно от голи охлюви все едно не им клекна на краварите? Плаши.***.аци.те загърбиха българския интерес да купуваме евтина газ и да печелим от това като я предоставяме на съседите с южен поток . Само за да угодят на еврейте наречени по модерно американци. Те пък от своя страна дадоха пая на вечния партньор турция. За национално предателство загърбвяне на българския интерес и полза В.Левски е казал. Смърт,смърт и само смърт
15
2
 
9
 
! Отговори
Ели преди 4 години
САЩ и Британия са едно цяло, няма какво да се лъжем. Просто ЕС не прие ТТИП, СЕТА - особено за премахването на контрол върху храни, стоки, арбитраж (находящ се в САЩ и доминиран от американци и олигарси) между държави и монополи - законодателство.Готвят ни поредната финансова криза или военна такава.Всички кризи XX-XXI в. са причинени от САЩ.ББС Джонсън след Г-7 "Трудно е да се удолетвори искането на САЩ за търговска сделка между САЩ и Британия след Брекзит".
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то нали това беше целта?
13
2
 
11
 
! Отговори
режат баницата преди 4 години
Това е подготовка за войната. Англия не иска Брекзит, освен кореняците общаци. САЩ искат без сделка и плащане на 40млрд на ЕС, за да намразят англичаните ЕС. От Юг юдеите вкарват африканци с кораби, от изток талибани. Популистите ще бъдат сложени на власт, Салвини,Льопен,АЗГ са руски партии, Путин има още, вече взе Австрия. САЩ ще въоръжат черните, а ЕС ще потърси Русия за помощ, ще капитулира. Китай ще вземе Африка чрез арабите и повечето САЩ чрез латиносите.
12
3
 
2
 
! Отговори
Говньо преди 4 години
Д-Р РАДЕВА МИ Е ЗАБРАНИЛА ДА ПИЯ ВОДА!
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати и смотаната държава. Три години напускат ЕС и нищо не са направили до сега. Само големи думи и закани от тях. Празнодумци. Приличат на жена, която три години все се развежда с мъжа си, но не го прави, а продължава да му трови живота.
10
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ме интересува нито САЩ нито Великобритания стига да си гледат само тяхната си територикйа и население, нито искам да има ходя на гости нито ги искам в България косвено или пряко !
9
4
 
31
 
! Отговори
Унуфрий преди 4 години
До кога ще ни занимавате с тея шизофреници Тъпобритания?! През ден пускате статии как ще има или как няма да има "брегзит", все едно че някой се интересува.НА НИКОГО НЕ МУ ПУКА!
8
2
 
8
 
! Отговори
Berba преди 4 години
Вие не знаете какво е "Иго". В англия е чики рики
7
8
 
15
 
! Отговори
de bre преди 4 години
де бре, "под игото на Тръмп", а защо не каже тоз другар ЕС под чие иго е - на демократите в сащ, управлявани от со'рос, морос и шайка, нали не си мисли че меркел и макрон сами си действат или не вижда че са кукли на конци, а останалите в ЕС са под тяхно иго. Това че демократите не са на власт в сащ не означава че са оставили ЕС, напротив чрез либерасткия ЕС саботират Тръмп и сащ. Ако не се смачка либерастията сега всички си заминаваме - и европа и сащ и китай русия, който схваща за какво иде реч.
6
3
 
4
 
! Отговори
да ве преди 4 години
до 12 Тия от същите веднага ти лепнали два минуса ха ха и тук ги има ха ха !!!!
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всичките Комитети и Съюзи се управляват от масони илюминати а те от евреи
4
8
 
15
 
! Отговори
християнин преди 4 години
ЕС е еврейско творчество както и ООН и НАТО-да владеят Европа и Православния свят т.е гоите
3
16
 
17
 
! Отговори
ИВАН преди 4 години
евреите реват от злоба че Великобритания ще излезе от тяхната еврокочина. ние оставаме в тинята която ще става все по дълбока.
2
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със сделка или без те ще се измъкнат, но ние ще затъваме още повече.
1
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е Джереми Корбин. Наглобритания я очаква голямо и бързо заробващо търговско споразумение веднага след брексита.