Борисов се похвали: България се дава за пример за мерките срещу COVID-19

Единственото лекарство обаче си остава асоциализацията
Обновена: 17 мар 2020 21:30 | 17 мар 2020 21:12, Камелия Цветанова
413
Борисов се похвали: България се дава за пример за мерките срещу COVID-19
Снимка: МС

България е посочена за пример от всички за навременните, бързи и правилни мерки, взети срещу разпространението на коронавируса. С това се похвали премиерът Бойко Борисов след
консултативно заседание на Европейския съвет във връзка със заболяването COVID-19.

"Към нас нито една претенция или забележка нямаше от Съвета и ЕК, от колегите", каза той.

Още по темата

Премиерът цитира думите на френския президент Макрон, който днес обяви, че Франция е във война и добави: "по -лошо е от това да имаме физически противник, защото противникът, който имаме в момента коронавирусът е невидим, лети във въздуха".

По думите му мерките, които България въведе още на 28 февруари, една по една се предприемат от всички страни в ЕС.

"Някои са много закъснели и заради това сега действат панически, прибързано, а някои държави буквално рушат репутацията на ЕС", отсече Борисов.

Според него в България положението е по-добро и защото няма мигрантски натиск.

"Има държави в ЕС другите държави комбинацията от нелегални мигранти и коронавирус, създава невероятни трудности и невъзможност да се справят", каза той.

Премиерът призна, че единственото до момента лекарство е асоциализацията.

Борисов съобщи, че на днешното заседание лидерите на страните от ЕС са взели решение да бъдат затворени границите на Съюза за граждани на трети страни.

Чака се само датата.

По думите му абсолютно ще бъдат забранени пътуванията с цел туризъм.

Камионните със стоки обаче ще продължат да пътуват из европейските пътища, за да снабдяват със стоки.

"За нас е много важно, защото имаме голям износ, важно е да не счупим икономиката, защото спрат ли се нашите доставки, чуждите фирми бързо ще се реорганизират и ще загубим", призна той.

Освен това ЕС ще поръчва маски, защитни облекла, ръкавици, лекарства, тестове, респираторните апарати и ще ги разпределя на страните.

Отделно всички фабрики у нас, които могат да произвеждат такива облекла, ще реорганизират производството, защото търсенето е огромно.

Бойко Борисов съобщи още, че тази нощ всички наши сънародници, които неправомерно са спрени на границата на Полша, Хърватия, Унгария, Словения и други страни ще бъдат прекарани през тях с полицейски екскорт.

"На две групи бедстващите хора ги деля - едните, които се прибират и са абсолютно неправомерно спрени по граници и други като авантюристи, когато целият свят набираше страх то коронавируса, те си тръгнаха на екскурзия", каза още той.

Премиерът предупреди тези, които се връщат незабавно да се приберат вкъщи и в следващите 14 дни да не се виждат с близките си, иначе ще понесат силата на закона.

 "Ще бъде изключително строги, не е приятно да се затваря един град, да се харчат ресурси", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
0
 
1
 
! Отговори
на герб с любов преди 4 години
благодаря ти партийо любима за безпаричната и гладна карантина
299
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина положението у нас е ДОСТА страшно 1/3 т.е.33,33%от тестваните са с положителни проби. Дано не върви все с такъв темп, че това ще означава от 6млн.българи - 2МЛН.евентуално да се заразят. От тях 20% ще се нуждаят от болнично лечение т.е.400ХИЛ.-БОЛНИЧНАТА С-*** ЩЕ КОЛАБИРА. ВЕРОЯТНО г-н Гешев е прав и трябват Временно много по-СТРОГИ мерки. Много лошо е и това, че до момента няма нито 1 ИЗЛЕКУВАН, а има 3 ПОчинали. То не е и минало достатъчно време т.е.21 дни след излекуване и отриц.проба
298
0
 
2
 
! Отговори
seira преди 4 години
НАЛИ СТЕ НАЯСНО?!"ЗАРАЗЕН" НЕ ОЗНАЧАВА "БОЛЕН"!!!"БОЛЕН" НЕ ОЗНАЧАВА "УМИРАЩ"!!!"УМРЯЛ", ЗАРАЗЕН С COVID-19, НЕ ОЗНАЧАВА "УМРЯЛ ОТ COVID-19!!!НАРОДЕ!!!!!
297
0
 
2
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
След 4 дни извънредно положение,чак днес затвориха Банско! Това ли са хубавите мерки?!?!? На бат Бойко!
296
0
 
2
 
! Отговори
Мама Анархия преди 4 години
5. Да бъде разпространявана информация за дезинфекциращите средства и техните свойства. Разлики между бактерицидно/фунгицидно/вирусоцидно действие, време за действия и прочее по масови медии зашото се забелязва масова неграмотност в областта.
295
1
 
2
 
! Отговори
Спец преди 4 години
Абе , каквито и глупости да си говорим, това е вярно. България е една от страните с най-адекватно реагиране. За разлика от кралството , дето Борис остави всеки сам да се оправя а кралицата се покри
294
1
 
0
 
! Отговори
Мама Анархия преди 4 години
Какви са тия *** мерки. Предлагам допълнителни такива:1. Раздаване на всеки индивид 50 картона 250 микрограмови LSD точки като средство за преодоляване на стреса и социалната изолация.2. Социалния патронаж най-накрая да си влезе в ролята и да зопочне да раздава на всяко домакинство по 2бр АКM-47 с по 2 "цинка" общо 1400 патрона като средство за самоохрана.
293
1
 
4
 
! Отговори
Да попитам преди 4 години
Бойче, барселонската манекенка и детето къде пазят карантината? Къде ги покри? Маски и ръкавици имат ли?
292
0
 
3
 
! Отговори
Поклон преди 4 години
Браво, Бойко. Поклон за усилията и за начина, по който овладя тежката ситуация. Само се пази, че сухата ти кашлица е лоша, а си и в много високорискова група. Възрастен човек с доста наднормено тегло. Дано оцелееш, че без теб няма да я има и България.
291
3
 
6
 
! Отговори
За пример преди 4 години
Всеки вика,предприемаме реални действия,да не станем,като България!!!
290
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лесно е да си направил 250 теста и да се тупаш как овладяваш епидемията. Я започни масово тестване като в Азия и пак да си говорим... 2500, 25000 направи и пак излез да се тупаш. Само за справка от 250 теста откриха 81 болни.
289
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова години, държавна работа на мизерна заплата и накрая в най - трудния момент държавата може би ще ги изостави
288
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да сега разбрах иза мед лицата ще бъдат заплашвани със затвор. Но от мед лицата има много над 60 годишна възраст и са хронично болни, не мислите, че така им гарантирате смъртта. И все пак мисля, че разума ще надделява и ще предпочитат затвора, защото ще загубим светила.
287
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Борисов, вие помагате на частните лица, а ще гарантирате работата на държавните работници. Все си мисля, че не сам го давате популист, ами сигурно и имат много частни лица във вашата партия.
286
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам чувството тия колко по заседават, толкова по глад ни очакваме
285
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти си пример, как гладува един народ. И как тръгнало, само брифингите и разходките не можем да ти смогнем вече
284
4
 
6
 
! Отговори
Oog преди 4 години
Тикво, Тикво... време ти е за почивка! Съвсем изтрещя!
283
4
 
16
 
! Отговори
анон преди 4 години
Точно този не сме го избирали. Те се самоизбират и всички избори се манипулират стриктно. Държавата се самоуправлява от мнооого години от ДС. Нека не се самозалъгваме.
282
4
 
12
 
! Отговори
анон преди 4 години
Адски гадно е да си *** и да си на висок пост... Съжалявам го този каламбур...
281
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКЪВТО СИ ГО ИЗБИРАМЕ, ТАКЪВ НИ УПРАВЛЯВА. НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЛАСКАЕМ С ГЛУПОСТИ, А ДА СЕ ДЕЙСТВА РЕШИТЕЛНО. ЕДИНСТВЕНИЯТ ЛЕК Е ИЗОЛАЦИЯ. ТОВА ЗНАЧИ ДА СЕ ВЗЕМЕ РЕШЕНИЕ НЕЗАБАВНО ВСИЧКИ ДА ОСТАНЕМ ПО ДОМОВЕТЕ ЗА 23 ДНИ. САМО ТОВА ЩЕ НИ СПАСИ, ЗАЩОТО ЛИПСВАТ МАСКИ И САНИТАРНИ МАТЕРИАЛИ.