Британският щам на коронавируса открит в 17 турски провинции

Има скок на заразените от 5000 на 7000 души за денонощие
31 яну 2021 16:02, Анисия Иванова
14
Британският щам на коронавируса открит в 17 турски провинции
Снимка: БГНЕС

Британският вариант на коронавируса е бил установен при поне 128 случая в 17 провинции на Турция, заяви турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа, цитиран от "Хюриет дейли нюз". В публикация в Туитър вчера Коджа отбеляза, че вариантите на вируса са голям фактор за ръста на случаите в Европа и повтори, че турското население трябва да продължи да спазва противоепидемичните мерки.

Междувременно проф. Мустафа Наджи Илхан от съвета по социални науки на министерството на здравеопазването каза, че новият вариант на коронавируса може да стои зад увеличаването на денонощните случаи в Турция от около 5 хиляди на 7 хиляди напоследък. Той обаче уточни, че не само британският вариант може да е отговорен, но и други фактори е възможно да са изиграли роля за увеличаването на заразените напоследък.

"Ние наблюдаваме отблизо случаите на заразяване с мутирал вирус в страната. Проучваме случаите, за да определим дали са свързани с вирусния вариант, който произлиза от Обединеното кралство или от Южна Африка", каза проф. Илхан, цитиран от БТА.

Турция започна ваксинационната си програма на 14 януари. Досега са васкинирани предимно здравни работници и възрастни хора. По данни на здравното министерство досега почти 2 милиона души са получили първата доза от ваксина срещу коронавирус, доставена от Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
турците нали откриха капки които унищожават короната за 1 минута ,ако това е вярно :) .... няма от какво да се притесняватКато вземем под внимание нивото на турското здравеопазване и го сравним с нашето определено ще се справят по добре.
12
0
 
5
 
! Отговори
шамана преди 3 години
турците нали откриха капки които унищожават короната за 1 минута ,ако това е вярно :) .... няма от какво да се притесняват
11
3
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Затваряйте границата!
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче се оказа че британския щам още го нема в британия.
9
2
 
5
 
! Отговори
Армеен Туркицов преди 3 години
Сега някой турчин гастарбайтер от немско, докато се е върнал да си види родата щъ забърка едно РНК лекарство и щъ го подари на Пфаизера , и шъ спаси уорлда.
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така става, когато се мешат с козите.Кой знае още какви неоткрити има там.чобански лакърдии...
7
8
 
4
 
! Отговори
123 преди 3 години
От къде дойде ковида в дивия Анадол? На Ердоган му е по-лесно да управлява турците със страх.
6
12
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
И какво ни интересува нас, нормалните хора, вътрешната политика на чужда държава?
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжете се, ако си мислите, че ТОВА ще премине.Според всички предсказатели започна Пророчеството на Йоан-цирирам него като най-общо известно.Ще оцелеят само хората по планините, поне така се твърди във всички пророчества.Повечето пророци говорят за прах, който ще разсейват самолетите като начало на Апокалипсиса.
4
7
 
12
 
! Отговори
Очуден преди 3 години
Анадолските козари откъде пък го хванаха по тез пусти голи баири дето човек не минава!?
3
4
 
5
 
! Отговори
Али се Изреза преди 3 години
Алаааа аферим сикджем бастър машааала!
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Екстра.Семейството на коронавирусите наброява няколко стотин различни.Докато ги извъртят всички па и с новите щамове ехее.Трябва да модифицират малко короната така че и по-млади да умират и деца също.Днес срещнах толкова много млади хора и деца в София -всички бяха на групи и кашляха силно когато покрай тях минава човек с маска.Това е за да се покажат какви са супермени и как искат да убият разни възрастни хора.Би било разумно да има вирус който таргетира тази прослойка от населението.
1
10
 
7
 
! Отговори
От бореца преди 3 години
Разпространил се е по полов път естествено, слава на алах.!.