Нова оценка за AstraZeneca от ЕМА

По-рано съобщиха за връзка между препарата и образуването на кръвни съсиреци
7 апр 2021 14:45, Петя Славова
6

Очаква се днес Европейската агенция по лекарствата да публикува актуализирана оценка на ваксината на AstraZeneca. Това съобщи в Twitter европейският комисар по здравеопазването Стела Кириакидис.
Още по темата
По-рано представител на агенцията потвърди връзката между препарата на AstraZeneca и образуването на кръвни съсиреци. В интервю за италианския вестник "Месаджеро“ ръководителят на агенцията по въпроса за ваксините д-р Марко Кавалери изтъкна, че към този момент не е ясно какво точно причинява съответната реакция, предава Bulgaria ON AIR.

Във Великобритания изпитанията на ваксината на AstraZeneca върху деца бяха прекратени, докато регулаторът за лекарствата разследва възможна връзка с редките случаи на тромбози при пълнолетни.

В изпитанията, които започнаха през февруари, се записаха около 300 доброволци. Те трябва да дадат отговор на въпроса дали ваксината е ефективна и поражда силна имунна реакция при деца от 6 до 17 години.

Близо 32 млн. британци получиха първа доза, а 5,4 млн. вече са с втора доза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Спондж преди 3 години
Умен номер 2... Питащия 1 пита това дето и аз ..Фон говнен досега дрънкаше че би се ваксинирала, ми хайде *** тенджура пробита разгеле ваксинирай се.А ти още си вервай че с този експериментален буламач някой иска да те спасява,...Ваййй каква заблуда. Лекинко да забелязваш че политиците не искат да се боцкат,а умират от желание да помагат на хората .Егати абсурда... Та не вменявай тези на други хора ,отговаряй за себе си,
1
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТи ще поемеш ли отговорност за всеки смъртен случай от корона, който е можел да се предотврати с ваксина тогава?