Скъсана дига наводни домове в Нидерландия, стотици евакуирани

Четири села са на пътя на стихията и ще бъдат залети от водата
17 юли 2021 07:30, Петя Славова
26

Стотици са евакуирани в Нидерландия, а домовете им са под вода, след като проливните дъждове станаха причина за скъсване на дига, предава Bulgaria ON AIR.

Четири села са на пътя на стихията и ще бъдат залети от водата в южната провинция Меерсен. Тежко е положението и в провинция Лимбург.

Под вода са и села до границата с Белгия и Германия. Обявено е извънредно положение в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20"Знаят, че има кой да се погрижи за тях." - не знаят, а си мислят... когато продаваха фипронилови яйца, службите на холандската държава знаеха 6 месеца по-рано за това, но не предприеха нищо.
20
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е нация със средно пет пъти по-високи заплати от българските. Ще ви изкупят имотите на безценица без да усетят. Само така, ГРОБ победа!!!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОффДа те светна февруари тази година на 2хил.м.н.в.се изсипваше като от ведро ДЪЖД. Заедно с натрупания 20-30 см сняг бе "свален"в долините. А там от седмица валеше и бе подгизнало с вдигнати подпочвени води. Та в България какво щяло да стане. Е, в Бългаия тези дето само мрънкате, но си хвърляте оотпадъците в реките ще е така. Наводнената част на Б.Слатина 2014-та е в СТАРОТО КОРИТО на реката.Страндженското село е на меандра изградено. Във варненския кв.на канала през 5м незаконно мостче!
18
2
 
11
 
! Отговори
Бивша Холандия преди 2 години
е една от "наглосаксонските"страни,които изпитват садистично удоволствие да осъждат другите,да им наливат ум и разум,по свой маниер,без да се съобразяват с особеностите им,да клатят кокалест пръст над инакомислещите и им вменяват промени в свой интерес,като не се интересуват ще им помогнат ли или не.Е,сега природата е иззела тези функции и е сложила своя печат върху Нидерландия.Нека съдят природата.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Маастрихт реката прелива, а народа седи в кафенето, зяпат сеир и си правят клипчета. Знаят, че има кой да се погрижи за тях.
16
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 2 години
Да в България не вали дъжд. Хахахаха
15
0
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АКО ВИДИТЕ КАКВИ СВИНЩИНИ СА НАПРАВИЛИ СЪС РЕКА МААС , ЩЕ СЕ ХВАНЕТЕ ЗА ГЛАВАТА! ВМЕСТО ДА Е ЦЯЛА ТЕ СА Я НАКЪСАЛИ НА ПАРЧЕТА В ПРОВИНЦИЯ ЛИМБУРГ! ЧИСТА ГАВРА С ПРИРОДАТА!
14
2
 
6
 
! Отговори
LGBTQ преди 2 години
Хак ви е
13
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господ ги наказва за високомерието и ваксинациите.
12
7
 
7
 
! Отговори
Офф преди 2 години
Ако в България падне 150мм дъжд за 2 дена ще стане като след цунами, така че се рафвайте, че не е в България.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак пък под вода... във вода по скоро.И какво очакват, да се окопават около океана до края на времето и да няма проблеми?Лягаш с кyчка, будиш се с бълхи, това е положението.Същото важи и за наводненията в Германия - е па стройте още къщи по завоите на пълноводни реки, сигурен съм, че никога няма да прелеят и да режат завоите напряко...
10
5
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Всички некачествени обекти в Западна Европа са строени от турски и арабски фирми. Умишлено се подържа нулево качество,за да се случват пропадния на земя,съсипване на канализации,падане на потройки...прави се,за да се наложи страх и неигурност у населението. На всяка крачка саботаж. Турците са евреи и съшите нападат не както повеляват правилата на бойците ,а като интригантски швесtъри по начин подмолен,подъл,лукав.Всички турци и араби трябва да бъдат изхвърлени от ЕС. До един.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дигата се е скъсала, защото кравите много са пръцкали.
8
1
 
15
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Вярно е. Всичко върви по план.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много диги започнаха да се късат из "цивилизования" свят. Заприличва на заговор.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ледниците винаги са се топяли,и винаги са се оголемявали.Гледах наскоро видео по ю-тубето,и се разправяше за някакъв ентусиаст,който решил да изрови зарязани самолети от ВСВ-на в Гренландия.Свършило им горивото,и цяла ескадрила останала та. Та това се случва през 1992г. Едвам са ги намерили на 19 метра под леда????? За има-няма 50 лета,ледът се е покачил с 19 метра.Интересното е че за затоплянето се е заговорило много преди 90-те на миналият век. Мисля че всико е един бул-шитняк.От редките.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7 По-добре кажи числата от тотото за утре.
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 20 години Холандия ще изчезне ,Токио,Лондон ,Ню ЙОрк ,Джакарта и много други са обречени .България ще остане незасегната и хора от цял свят ще се стремят да дойдат тука за да се спасят.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5 Все чакаме морето да се качи до Ямбол и все не се качва.
2
4
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 години
Ледниците се топят и това предизвиква климатични промени. Скоро нивото на океана ще се дигне значително. Тъй че холандия я отпишете.