ЕС да се подготви за пристигането на милиони бежанци от Украйна

1 милиона са напуснали страната, малко са подали молби за убежище
66
ЕС да се подготви за пристигането на милиони бежанци от Украйна
Снимка: БГНЕС

В ЕС трябва да се подготвим за пристигането на милиони бежанци от Украйна, предупреди днес еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, цитирана от БТА.

Тя уточни, че дошлите досега са около един милион души. По нейните думи много малка част от тях са подали молба за убежище.

Еврокомисарят изрази надежда предложението на Европейската комисия за предоставяне на временна закрила за украинците - право на работа, здравни услиги и образование - да бъде прието в близките дни. По нейните думи засега никоя страна от ЕС не е поискала въвеждане на система за преразпределение на украинските бежанци.

Време е за силни решения, очаквам силна съпричастност от всички страни в ЕС към бежанците и към европейските държави, където те основно пристигат, посочи Йохансон. Трябва да си помагаме, страните не могат да се справят самостоятелно, добави тя преди началото на двудневното заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
Евтина работна ръка преди 2 години
коя богата евроGейска не обича... Ммм,яко парти, ето кой ще мие чинии, ще чисти и ще работи безбожни часове в месо комбината, за минимална наденица!Рамо до рамо с българи, румънци, сърби, хървати и т н. Да живей капитало-либерал-комунизма!
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на сащ е постигната
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС да не се приготвя за бежанци защото така и така постоянно идват от арабския свят бежанци ами да се проготви за супер инфлация и бунтуве
52
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никоя страна не иска да ги преразпределя,ами да,това са нормални образовани хора,те са си европейци,не са *** с ***.Всяка страна би ги приела,а и те биха се върнали,когато войната свърши.Не са менте имигранти,като заселниците,които дойдоха да разпространяват исляма и усвояват помощите
51
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
със сигурност сс-бандеровски активисти ще се опитат да избягат от разплатата!..А останалите "милиони бежанеци" ще се завърнат в родината си...Точно по тая причина въпросната Илва отбелязва,че .."подалите молба за убежище са твърде малка част от бегащите"..
50
0
 
3
 
! Отговори
ЕС преди 2 години
Да те инжектират насила не е агресия изобщо. Да ходиш с автомат да търсиш неваксиниран е миролюбиво.
49
2
 
10
 
! Отговори
Lan преди 2 години
Не се сещам за по-лесен начин да си решим демографския проблем - да заповядат у нас! Какво са се закахърили европейците?! Ще кажеш, че не им е добре дошло, това да не са пълчища необразовани индивиди?! Това са европейци - жени и деца, истински бежанци.
48
1
 
8
 
! Отговори
мнение преди 2 години
Тъкмо Германия малко ще пооправи баланса с бежанците.... и буквално ще си приемат Украйна в ЕС. Абе, не е весело
47
6
 
6
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 2 години
Ще ги поря кат риби, ше ги пълня кат агнета тия украинки..
46
0
 
3
 
! Отговори
гого преди 2 години
До Анонименмирише на интрига и нов проблем
45
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 2 години
До Ossiще се върнат друг път.!!!!!
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помагаме 1 седмижа на жените и децата да се качат на самолети за запада и вземат САЩ визи. След това НЕ, както и на мъжете фашисти НЕ защото ние сме само 6 милиона. и нямаме толкова пари за нас.
43
5
 
6
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 години
И язе мислам дъ приберъ някоя украинка на селу ! Кадя мой дъ готви,дъ шие ,дъ плете,,дъ прай убави бибитки,дъ пуска отзад,и могу да ни говори ! Иам голема къща на селу,два апартамента един в Софето,и адин в Филибето !
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те тук които пристигнаха бързо се ориентираха ,по черноморието )уж бежанци ще бъдат !!!
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе на тия бежанци искат ли им PCR тест или зелен сертификат?? В пандемия сме все още.
40
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е най-накрая Европа да види и малко бели бежанци!! Стига с тия тъмни и зачулени имигранти. Браво на Русия, че ни ги праща.
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно...да се изгонят всички бежанци ромове араби,мюсюлмани ,сирийци ,южноафриканци ,и без това по улиците им се чува само турски и арабски ,и да приемат украйнци ,всяка държава от ЕС си имат алкохолици ,наркомани ,леки жени ,гейове и да се разпределят на точните държави да им осигурят по 3000 евро помощи безплатно лечение и луксозно домове ) А така.
38
5
 
10
 
! Отговори
Тираджия преди 2 години
Аиде малко свежа плът от Украйна. Че ромките вече ни омръзнаха.
37
0
 
5
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Алоуууу еврИпейците, това което ви чака ние го минахме не отдавна и сме тренирани! все още помним "златните европейски времена" на Елцин! Вече настана време и вие да ги вкусите ! Бон апети!
36
0
 
11
 
! Отговори
ами да преди 2 години
ЕС подари на САЩ всичките си милиарди , затова няма и армия , ако може направо в щатите .