Бориславова: Петков е готов да даде зелена светлина за преговори на РСМ с ЕС

Съветниците не трябва да водят външната политика, каза тя
17 апр 2022 10:37, Петя Славова
296
Бориславова: Петков е готов да даде зелена светлина за преговори на РСМ с ЕС
Снимка: БГНЕС


Съветниците съветват, а не водят външна политика. Правителството на Кирил Петков има готовност да даде зелена светлина за започване на преговори на РС Македония с ЕС тогава, когато има резултати. Това заяви Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера.

Още по темата

Бориславова коментира разногласията между премиера и външния министър Теодора Генчовска, която в петък в Народното събрание обвини премиера, че води втора външна политика, в която огромна роля играе неговият външнополитически съветник.

„Разговорът с г-жа Генчовска е много ефективен, както и с всички министри. Заседанията на Министерски съвет протичат в много конструктивен дух“, каза Бориславова по бТВ и добави, че вчера в Битоля външният министър е заявил, че с премиера говорят в един глас.

Бориславова заяви, че "Продължаваме промяната" са решили да станат сега партия, защото е трябвало се справят 4 важни задачи през първите 100 дни на управлението им.

"За нас беше по-важно да решим като минимум 4 важни задачи за първите 100 дни: нов начин за справяне с ковид кризата, да приключим успешно с Плана за устойчивост, да направим първите крачки на съдебната реформа със закриването на специализираните съдилища, справянето с енергийната криза и подпомагането на бизнеса и гражданите",  каза тя.

Бориславова заяви, че са се справили с ковид кризата, както и с енергийната криза. Според нея основното предизвикателство пред кабинета и ПП е комуникацията.

"Едно от големите ни предизвикателства е комуникацията, за да обясним на хората как се извършва промяната. Имаме и предизвикателството да имаме по-добра комуникация между коалиционните партньори, да се научим да работим по-добре едни с други", каза тя.

Не сме обсъждали явяване на следващия избори, защото това не е на дневен ред, заяви Бориславова.

Тя коментира и напрежението в коалицията възникнало около избора на гуверньор на БНБ. Според нея има съществена разлика между поста гуверньор на БНБ в сравнение с поста председател на Бюджетната комисия.

От ПП сме много доволни от начина, по който Любомир Каримански води Бюджетна комисия, не казвам, че той като отиде в БНБ ще прави нещо на тъмно. Когато имаш трима коалиционни партньори, които не подкрепят няма номинация, няма как да вървиш напред, заяви началникът на кабинета на Петков.

Тя потвърди, че са водени разговори между депутати на ПП с Каримански: „Предлаган е пост на Каримански в Световната банка“. От ПП няма да приемат лично по никакъв начин, че той ще съди МФ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жо, всеки грамотен и съобразителен човек на твое място щеше да избягва да се появява по медиите, още повече пък да дава мнение по проблеми, по които би трябвало да се изказват самите министри. Не вземай пример от г-жа Сийка Милева, тя си прави сметка, че падне ли Каскета, тя си отива заедно с него. И тя като тебе първата ходина много говореше, сега разреди изказванията. Или ти смяташ, че кабинетът Кирчо-Кокорчо няма да изкара цяла година и затова през ден-два даваш мнение?
206
1
 
1
 
! Отговори
Иво преди 2 години
НАЙ ГОЛЕМИЯТ ПРОДАЖНИК. !!!!!
205
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този нос е малко грозен, но д-р Енчев ще се погрижи. Все пак 13 хилки взема.
204
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Кире дали ще стигне до летището?
203
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога вече ПП на власт!
202
3
 
21
 
! Отговори
Bogito преди 2 години
Лена става само за оргии. За друго не става.
201
1
 
9
 
! Отговори
Глас преди 2 години
Лена да каже дали пращаме оръжия за Украйна.
200
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Киро е национален ПРЕДАТЕЛ!
199
1
 
7
 
! Отговори
лудите преди 2 години
нямат начесванеи недеи чужди неща да ги припознава6 за свои но явно бьлгарски не разбира6
198
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да, да - нека да даде - ама после да не се чуди като чупим парламента и го изгоним от там обратно в Канада
197
0
 
7
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 2 години
До Глас Народен...abe te kolega shte si idat ama triabva i da otgovariat za poraziite ,koito sa svarshili !!! Balgarskata darjava ne e ekperimentalen teren ,na koito vseki moje da se zabavliava i da se razporejda kakto mu skimne !!! Kraino vreme e politicite ni da nosiat i lichna otgovornost za postapkite si !!!
196
1
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 2 години
До Българин.....kolega prav si ,no pravi razlika mejdu mladi izrasnali i vaspitani v Balgaria i mladi izrastnali i vaspitani navan !!! Mladostta si e mladost ,no vaspitanieto i obrazovanieto imat ogromno znachenie !!! Kiro-Harvarda .....e tipichen primer...samo vetrove sa mu v glavata !!! Chovek vaspitavan ot globalisti...niama kak da e rodoliubets i da milee za Balgaria !!!
195
0
 
37
 
! Отговори
Глас Народен преди 2 години
ВИЕ СТЕ ПРЕДАТЕЛИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ И Е ВРЕМЕ ДА СИ ХОДИТЕ .!.
194
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киролените вече са опасни за държавата! Беше интересно, после леко жалко, а сега става опасно... и това дето ще свършат е да надуят рейтинга на яневата партия...
193
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пича точен взе парите каза ще видим
192
1
 
37
 
! Отговори
tiko преди 2 години
Също като Царя , ще вземе едни пари и ще избяга !
191
3
 
41
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Само заради въпроса със РСМ ще гласувам за бойко и вмро, а тоя *** ще го замеряме с камъни!!!
190
1
 
40
 
! Отговори
упс преди 2 години
Да, то това беше ясно. Това е и една от задачите му, която му е поставена.highly likely е да го замеряме с камъни, чак до Харвард, където да си го приберат.
189
0
 
43
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Младостта не е порок, но държавното управление да е изцяло в ръцете на младите... нещо не е нормално! А и тези млади са толкова арогантни, откъде ги намериха!?
188
1
 
44
 
! Отговори
Предупреждение преди 2 години
Водите ни за носа, ама гледайте да не ви излезе през носа...