Смут в залата – порно в операта

В Женева наложиха възрастово ограничение на постановки
4 фев 2010 11:52, Петя Славова
33
Смут в залата – порно в операта
В главната роля в "Лулу" е Патрисия Петибон. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Голям смут предизвика една от най-новите постановки от репертоара на Операта в Женева.

Оказа се, че режисьорът Оливие Пи е внесъл някои новости в сценичното изкуство, като е вкарал на сцената голям екран, на който прожектира порнографски филм.

Скандалният спектакъл е по операта на Албан Берг “Лулу”.

Изображенията на екрана са леко размити, но все пак се виждат достатъчно отчетливо. 

По тази причина от Женевската опера не препоръчват постановката на зрители, ненавършили 16 години.

Съобщението, разпространено от театъра, гласи, че с показването на филма се цели да бъдат предадени по-точно намеренията на Берг и на неговия вдъхновител Франк Ведекинд.

За втори път се налага на Операта в Женева да наложи възрастово ограничение.

И за втори път то е свързано със спектакъл, поставен от Оливие Пи.

Първото е през сезона 2005–2006 година, когато на сцената се играеше операта "Танхойзер" на Вагнер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
чичо лелин преди 14 години
Постинга ти е бижу,поздрави!:)))))))))))))))))))))))
31
0
 
0
 
! Отговори
Holland преди 14 години
"Съобщението, разпространено от театъра, гласи, че с показването на филма се цели да бъдат предадени по-точно намеренията на Берг и на неговия вдъхновител Франк Ведекинд." Интересно дали това е единствената ппичина?
30
0
 
0
 
! Отговори
Machiavelli преди 14 години
Голяма трагедия, няма що. Все едно 15-16 годишни ходят на опера....
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Никога не ми беше хрумвало, но сега намирам идеята за велика! След като има рок-опера, защо да няма и порно-опера! Мистериозно хубави гласове не ни липсват, големи патки? Дал Господ. Малко акъл требе, ама да ти дойде навреме.
28
0
 
1
 
! Отговори
Joro преди 14 години
Нищо против, дай на нашите деца. Въпросът ми е защо има хора които им текат лигите да гледат кой кого ще опъне в Биг Брадър или кой на кого каво ще каже. И понеже има такива хора, тези сега са им намерили цаката като им пускат порно.
27
0
 
0
 
! Отговори
sokrat преди 14 години
6e puskam za tiq *** ot haiti esm koga si opravim na6te deca i ciganeta.kakvo vsi4ki se zsgrijiha za haiti nie sme po zle ot tqh az 6e dam za na6te *** i balgar4eta siraci i deca s ovrejdane i sled tova za oniq ostrovni ***.
26
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
брей! имаше ли женски сред актьорите?
25
0
 
0
 
! Отговори
Joro преди 14 години
Тия *** като не могат да играят добре търсят какви ли не начини да привлекат хора. Въпросът е защо има още по - големи ***, които да им плащт за това. И защо пускаме повече SMS-и за Биг Брадър, отколкото за Хаити.
24
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Като бях ученик ни накараха да гледаме една постановка ,,Мамината марихуана е най-добра" за да не е празен театъра накачулиха на поставката почти цялото училище само че даскалиците нямаха грам представа ,че в по средата на действието актьорите ще си свалят гащите и ще си насочат голите дупета към публиката.СТАНА ХЕМ СМЕШНО, ХЕМ СКОНФУЗНО :) :) :)
23
0
 
0
 
! Отговори
майка преди 14 години
8, ти си явно много "задоволен". На сцената на улицата ли го правиш? Или викаш и майка се да гледа "начина на изразяване на изкуството"?
22
0
 
0
 
! Отговори
сексуално нормален преди 14 години
Изродени еротомани има и в изкуството. Когато бездарникът не може да привлече внимание към творбите си, когато не може да бъде Ибсен, Дарио Фо, Расин, Шекспир, да не говорим за древните, останали през хиляди години, това е участта на извратеняците - да показват секс, убийства, слизести грозоти, долнопробното в живота, което не е необходимо да се съзерцава на сцена. Но това е бездарието, дори когато е с нашумяло име от съмишленици - гнусняри и побърканяци, обявяващи се за "различни".
21
0
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 14 години
Когато този ден дойде, да знаеш, че такива представления в България няма да се играят, понеже всеки ще дава акъл на актьорите и нищо няма да излезе.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бе и аз от одеве се чудя, може би се молят госпожа Лулу да не ги погне с този жезъл
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Секса и парите движат света!
18
0
 
0
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Ami da gi globqt soleno i da zabranqt podobni postanovki.4uval sam,4e i v teatara ponqkoga gi ima tezi ne6ta.Dali sa goli,ili sa s kostumi s"telesen cvqt"-nqma zna4enie,poneje samata scena e neprili4na.Trqbva da se zabranqt i filmite s nasilie i seks v kinata za vsi4ki nepalnoletni.Ima dostata4no ka4estveno napraveni filmi,taka 4e nqma za6to da izla4vame tuk razni dolnoprobni film4eta.
17
0
 
0
 
! Отговори
Пич преди 14 години
"Бе тая да не държи кози крак!? "БЕ не я знам какво държи, ама тия на земята какво правят ?!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бе тая да не държи кози крак!?
15
0
 
0
 
! Отговори
мераклия преди 14 години
Порното е голЕма работа,щом и в оперите взеха да го слагат!Ако нашите дупетати почнат да правят порно,ще станем най-веселата държава!
14
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
Тази новина ясно говори за възхода на изкуството в демократичния свят. В близко бъдеще в оперите сексът ще се прави на живо на сцената, а не само на екрана.
13
0
 
1
 
! Отговори
Почитател на Вагнер преди 14 години
Да, и аз мисля, че авторовите внушения щяха да са доста по - убедителни, ако лично Оливие Пи беше опънал Лулу, както и част от публиката, вместо да прожектират този размит евтин ерзац. И в това няма нищо смущаващо, все пак да не забравяме, че Вагнер е бил бунтовик, както в живота, така и в изкуството. На него принадлежи концепцията за "Музикалната драма" като съвършено единство на поезия, музика и танц, към което режисьорът съвсем логично е добавил и порното. Та какво по драматично от оцъклените очи на изненаданата изодзадзе Патрисия Петибон на фона на уникалния замах на вагнеровите творби