Препаратите у дома са по-опасни, отколкото се смяташе

Някои от домашните химии причиняват стерилитет
27 авг 2016 14:53, Криси Табачка
10
Препаратите у дома са по-опасни, отколкото се смяташе
Снимка: Reuters

Най-новите изследвания показват, че почистващите препарати съдържат високи нива на вредни химикали, които могат да причинят сериозни здравословни проблеми.

Някои от въпросните химикали допринасят за по-ранна менопауза или пък могат да причинят проблеми с плодовитостта при жените.

Затова ние ви предлагаме няколко начина да си направите домашни и напълно естествени почистващи препарати. Те са ефективни, по-евтини и определено щадят повече здравето ви.

1. Почистващ спрей

Повечето от тях съдържат хлор и белина. Според проучване 15 на сто от случаите на астма при възрастните хора се свързват именно с тези съставки. Направете сами: Използвайте бял оцет, който разтваря мръсотията и изчиства петната. Той е достатъчно нежен, за да може да третирате и по-фини повърхности. Оцетът поема лошите миризми, а когато изсъхне ароматът му изчезва. В бутилка от спрей смесете равни части бял спрей и хладка вода, като след това добавите няколко капки от любимото си етерично масло.

2. Почистващ препарат за фурна

Възможно е препаратът да включва бутан, който може да предизвика главоболие и световъртеж. Друга съставка е моноетаноламина, който раздразва белите дробове. Направете сами: Поръсете сода за хляб върху замърсените места, след това леко напръскайте с вода и оставете да престои за една нощ. Ако на следващия ден все още има петна, поръсете още сода за хляб и напръскайте с малко бял оцет. Оставете сместа да престои 30 минути и след това изчистете.
3. Полиращ препарат за мебели

Обикновено този вид препарати имат приятна миризма, но именно тя може да раздразни гърлото или очите, заради високото съдържание на химикали. Направете си сами: Дървените мебели третирайте с смес, съставена от две части зехтин и една част лимонов сок. Разбийте добре и нанесете върху кърпа. Изчакайте 30 минути и почистете повърхностите с чиста кърпа.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да прозвучи като реклама, ама за нагорели фурни и *** има едно Magic Stone Cleaner което чисти много добре и няма вредни химикали.
8
1
 
6
 
! Отговори
:-) преди 7 години
Има едно голямо малцинство в Бг, което има нужда от такива препарати. Ще бъдат изпълнени две добри неща наведнъж - чисти, приятно ухаещи ***'али и намаляване на разплодния им прираст.
7
1
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Почакайте да подпишем търговското споразумение с Америка, и тогава, тези, европейските, които оплювате сега, ще ви се струват като планински бриз....
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Препаратите у дома са по-опасни, отколкото се смяташе"Не думайте. Сега ще ви светна как можете да определите лесно кой почистващ препарат ви вреди на здравето: всичко, от което ще умреш ако го изпиеш е вредно. Сега прочетете статията- всичко препоръчано става и за консумиране от човека.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спирта върши идеална работа с почистването.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проветрявайте
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да са вредни. Таман ще измрът всички гадини- бацили, вируси, покемони ... всякаква там останала ***
2
0
 
0
 
! Отговори
:] преди 7 години
Според последните проучвания към 15:45 препатите у дома не са опасни,те са полезни когато се използва маска за лице
1
0
 
13
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 7 години
Мили домакини,важното е да гледате рекламите а след това да се въоръжите с токсични препарати от немските бакалии (на примоциА) и после да идете да убивате милиони микроби ...Па после не се чудете защо децата не могат да ви надживеят а вие хващате критическа преди 40 години !Ууууааахахаха!