Как депресията се отразява на мъжете?

Един мъж също не е застрахован от тъга
3 сеп 2016 23:00, Eкип на Puls.bg
13
Как депресията се отразява на мъжете?
Източник: Reuters, архив

Уморени и раздразнени сте през целия ден? Загубили сте интерес към работа, семейство и хоби? Имате проблем със съня, чувствате се безполезен или тъжен дълъг период от време?

Е, ако наистина е така, значи сте в депресия.

Всеки се чувства тъжен, понякога раздразнителен или има проблеми със съня от време на време. Тези оплаквания обаче преминават след няколко дни. Когато ни налегне депресия, изпитваме проблеми при извършването на всяка дейност от ежедневието си и губим интерес към всичко в продължение на седмици, месеци, дори години.

И мъжете, и жените са податливи към депресивни състояния. Силният пол преживява такова състояние по различен начин. Мъжете са по-склонни да се чувстват уморени и да губят интерес към своята работа, семейство или хобита от дамите. И въпреки че жените в състояние на депресия са по-податливи към опит за самоубийство, резултатите сочат, че смърт от самоубийство е по-често при мъже след депресия.

Търсенето на помощ за проблемите обаче не е от типичните навици на силния пол. И точно липсата на комуникация и желанието да разкриваме "болежките си“ са едни от най-сериозните проблеми.

Депресията е реално и лечимо заболяване. Тя може да засегне всеки, независимо от възрастта му. С правилното лечение всеки мъж може да възстанови предишното състояние на протичане на живота си и да върне интереса си към това да води пълноценен живот.

Какви са различните видове депресия?

Тежка депресия- характеризира се с тежки симптоми, които пречат на способността на мъжете да извършват своята работа, на съня им, възможността им да възприемат нова информация, да се хранят и да се наслаждават на повечето аспекти на живота.

Дистимия - депресивно състояние със симптоми, които продължават дълъг период от време.( 2 години или по-дълъг период от време). Въпреки това дистимията протича по-леко в сравнение с тежката депресия.

Лека депресия - протича подобно на тежката депресия и дистимията, но симптомите са по-леки и не продължава дълъг период от време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: мъжедепресия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
zaveshtavamvizdrave преди 7 години
... подари здраве на децата си с книгата - "Завещавам-Ви-здраве" - търси в Гугъл
8
0
 
1
 
! Отговори
Ероуз преди 7 години
Мъж и депресия... та има ли такова животно? Депресирани мъже не съм виждала, затова пък е пълно с пияни маймуни :)
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най големият враг на Депресията е Гроздомецинът в Добра компанияНаздравеХххххххх
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една марихуанка вечер от време на време и всичко се оправя, а депресията е победена!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може си задържи Жената с която са били. К а кво остава за други жени. Тежките взаимоотношения по между им и липсата на комуникация ги разсипва.
4
9
 
6
 
! Отговори
Митака преди 7 години
Ако депресия имате в предвид след раздяла с жена, си местя от единия крачол в другия сещате се какво. Жени много.....
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който е решил да се самоубива ще го направи. Ако ще около него да има хора по 24 часа в денонищие. Или всички да го зарежат. Въпрос на време. Достатъчно му е писнало от всичко и всеки. Виното чашата и балкона са последна грижа. Тези хора за да стигнат до тази фаза на отекчение са преживяли твърде много за годините си. Нервите в един момент не издържат. Въпрос на време.
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тежката раздяла им се отразява пагубно. Докато с гаджето се пери. Започва ли да им липсва разбират че е ужасно да си без гаджето. Изпадат дълбоко.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аййй с и к т е р. Оттук.