Симптоми на рак, на които мъжете не обръщат внимание

Не бива да се игнорират проблемите с уринирането
10 сеп 2016 10:28, Eкип на Puls.bg
7
Симптоми на рак, на които мъжете не обръщат внимание
Източник: Reuters, архив

Вие се храните добре и работите неспирно пет дни в седмицата? Ако сте като повечето мъже обаче, профилактичното посещение на лекар не би трябвало да е във вашия списък от ангажименти, които си поставяте поне веднъж в годината. Това може да бъде лошо, особено ако във вашето ежедневие пропускате да обърнете внимание на някои симптоми, които могат да бъдат признаци за рак.

Разбира се, най-важното при раково заболяване е неговата констатация в ранен стадий. В зависимост от типа на тумора, той може да бъде лекуван и дори напълно отстранен. Основният проблем в този случай е, че по-голямата част от признаците и симптомите за рак често са неуловими.

Обърнете внимание на тези 10 признаци и симптоми. По-голямата част от тях са свързани с развитието на туморно образувание, отколкото с друг тип заболяване. Във всеки случай, те представляват аларма за неблагоприятни процеси протичащи във вашия организъм и при появата им трябва да потърсите своя лекар.

1. Проблеми с уринирането. Много мъже изпитват проблеми с уринирането. Най-честите такива са свързани с честите позиви за уриниране през нощта, болка или слаба струя урина. Разширението на простатната жлеза обикновено е причина за тези симптоми при мъжете, но също така причина може да бъде и ракът на простата. Ето защо трябва да посетите вашият лекар, за да бъде изчистена от съмнение опасността или пък диагностицирана навреме. Изследването на туморните маркери на простата става чрез специфичен кръвен тест (PSA тест).

2. Ако забележите бучка, тежест или всякакъв тип промяна в областта на тестисите, задължително потърсете медицинска помощ. Ракът на тестисите се развива значително по-бързо от този на простатата.

За останалите 8 симптома на за рак при мъжете може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: рактревожни признаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Еврейската медецина преди 7 години
Проблемът е че "съвременната медецина",в кавички го слагам е толкова съвременна колкото ,това да се оре лозе с магаре,,Как може все още в 21 век,да се "лекува ",по-точно да се прилагат *** методи,първобитни и варварски,с тези Химиотерапии и Лъчетарапии,,Отдавна Китайската медецина,която е като Исполин пред юдоеврейската,както и всичко друго като видове лечене,са Доказали,че химиотерапията,просто Унишожава и Съсипва допълнително Имунната система,а без нея "рака" ви довършва ,още по-бързо
4
1
 
2
 
! Отговори
ракът е преди 7 години
лечим в начална фаза .\ракът е некотролируем растеж на необичайни за съответния орган клетки ,които го унищожаватОТСТРАНЕНИ НА ВРЕМЕ и с промяна в начина на живот и възможностите на химио9 и лъче9 терапиите е напълно възможно излекуване
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ракът е лечим! Виж_ Неумивакин, Болотов, Требен, Симончини, Огулов, Будакова и др.
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
филмът кингсман точно колкото е комедия е и с много добра идея, че човекът е заболяването на планетата. Как когато един човек има вирус организмът му се бори с него, така и планетата се бори срещу инфекцията - човекът, я някое друго земетресение я... При болест човек вдига температура, вдигането на темп е причинено от вирус, така и ние хората с нашите действия сме причина за глоб затопляне. резултатът накря - или отстраняваме вирусът, или смърт за човека :(indifference will be mankind's end
1
2
 
14
 
! Отговори
Виц преди 7 години
Старият рак хванал малкото раче да пуши и почнал да му се кара: - Да не съм те видял повече да пушиш, че иначе ще хванеш човек на белия дроб!