Как да се грижим за сърцето според възрастта?

В зряла възраст растат рисковете от болести на сърдечносъдовата система
1 окт 2016 11:00, Eкип на Puls.bg
4
Как да се грижим за сърцето според възрастта?
Източник: Reuters
Сърцето е един от най-важните органи в човешкия организъм и съответно здравето на сърдечносъдовата система е основна задача на съвременното общество. Нашата страна е водеща в заболеваемостта и смъртността от сърдечни проблеми, поради което въпросът за профилактиката им е особено актуален. Необходимо е тя да започне в най-ранна възраст и да продължи до края на живота. Методите се различават според възрастта, наследствената обремененост, наличието или не на предишни сърдечни проблеми, пола и т.н.
 
Според AHA (American Heart Association - Американската сърдечна асоциация) разделянето на профилактиката според възрастта е най-актуалният метод, който прави човек подготвен, а и адекватно ангажиран с правилните стъпки към своето здраве.
 
1. Между 20 и 30 години човек е нужно, заедно с осъзнаването на своята зрялост и самостоятелност, да осъзнае и ангажираността си към собственото здраве и да проектира здравословния си живот. В това се включва:
 
 - Редовно посещение на семейния лекар и осъществяване на предвидените лабораторни и физикални изследвания. Важни са стойностите на кръвното налягане, кръвната захар, холестерол, боди-мас индекс (BMI), бъбречна функция. С лекаря е нужно да се обсъди начин на живот и хранене.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До Анонимен 1 Внамавай бе човек. На 91, кво прайш у София , и то на две уискита.Ще те отнесе някоя кола на пешоходната пътека и посли шофьора виновен.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ти го разбият няколко пъти, мъже. Ходи го събирай, туй сърце!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ич не мисля да се ядосвам на 91 пият по две големи уискита качват се и си ходят до софия за какво говорим да се ядосвам нема фаида