Какво да правим за здраво сърце?

Профилактиката за хората над 50 години
12 окт 2016 18:21, Eкип на Puls.bg
5
Какво да правим за здраво сърце?
Източник: Reuters
Сърдечносъдовата система e от основно значение за човешкия организъм и обект на редица социално-значими заболявания. Много от болестите, засягащи сърцето и кръвоносните съдове, са в голяма степен зависими от начина на живот на човек и неговото отношение към своето здраве. Препоръките за профилактика за едно здраво сърце освен общите правила имат особености според отделния индивид, неговата възраст и пол. При разделянето по възраст от 20 до 50 години основно място заемат стилът на живот, който човек следва и вниманието към наследствените предразположоности.
 
Как стои въпросът обаче при възраст над 50 години?
 
Между 50 и 60 години. Освен препоръките за активен начин на живот и здравословно хранене на дневен ред идва постепенното забавяне на метаболизма, намаляване на регенерационните възможности, както и на адаптацията към сериозни колебания.
 
Особено за тази въраст е:
 
Нуждата от по-редовен контрол в лекарския кабинет. Ако вече е диагностицирано някакво сърдечно заболяване или диабет, висок холестерол и др., е важно редовен прием на изписаните медикаменти и осъществяване на контролните прегледи.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умерено спорт, много секс, "истинска" храна, изключете телевизора и зае...те мнението на останалите хора, с изключение на майката и на шефа! :)
3
1
 
8
 
! Отговори
MRAWKA преди 7 години
НИТО СЪМ ЛЕКАР,НИТО МИСЛЯ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ПОВЕЧЕ ОТ ДУЗИНА ИСТИНСКИ ЛЕКАРИ,НО ЩЕ СПОДЕЛЯ С ЧЕТЯЩИТЕ ТАЗИ СТАТИЯ ЧЕ МОЕТО ЛЕКАРСТВО ЗА ДОБРО ЗДРАВЕ Е ПОДБИРАНЕ НА КАЧЕСТВЕНА ХРАНА В МАЛКИ КОЛИЧЕСТВА И МНОГО СПОРТ КАТО БЯГАНЕ ПО НЯКОЛКО КИЛОМЕТРА ПРЕЗ ДВА-ТРИ ДНИ,ВДИГАНЕ НА ЩАНГИ,ПЛУВАНЕ.С ТОВА МОЕ ЛЕКАРСТВО СЪМ НА ПОЧТИ 70Г.ВДИГАМ ЩАНГА 55КГ. ПО 100 ПЪТИ ДНЕВНО,РАБОТЯ ОТ 8 ДО 12Ч. ВСЕКИ БОЖИ ДЕН И ОЩЕ СЪМ 100% МЪЖ.
2
1
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Добавям нещо...важно и изпитано.Който види зор със сърцето,не зависимо от възръста,да пие капки глог,има ги в аптеките.Двадесет капки в половин чаша вода и си...бомба.Глогът е панацея за сърцето,успокоява веднага.
1
1
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Яж,пий и води весел живот без прекаляване с каквото и да е.като на първо място -не чети медицински указания като горното.То стресира и е...конюнктурно.Лекарствата и лекарите в болшинството си са...отрова и вредни за населението.