Меласа – здравословен заместител на захарта

Намалява риска от рак и е богата на антиоксиданти
8
Меласа – здравословен заместител на захарта
Снимка: Reuters

Меласата представлява плътна, сурова, нерафинирана сладка маса, добита от захарна тръстика или захарно цвекло. Тя се използва за направата на много видове сладкиши и десерти.

Меласата обаче е не просто средство да придадете специфичен вкус на вашите печива. Тя е нещо много повече, защото носи невероятни ползи за здравето.

Меласата заслужава да замени рафинираната захар във вашето меню. Вижте защо тя е полезен вариант за подслаждане на храни и напитки.

Предотвратява рак

Меласата в най-концентрираната си форма е много полезна в превенцията и лечението на рак. Според изследване на Journal of Caciogenesis работниците в захарните плантации боледуват по-рядко от рак, особено онези, които са яли сурова кафява захар.

Високо съдържание на антиоксиданти

Антиоксидантите са от огромно значение за организма по много причини. Те неутрализират свободните радикали, предотвратявайки опасни окислителни процеси в организма. Тези съединения забавят стареенето, а заедно с него и туморните процеси, свързани с увреждания при деленето на клетките. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма полезен заместител на захарта,има определено количество Въглехидрати и карбохидрати.Понякога имам чувството че тези статии разпространяват болестите,всред неинтелигентното население.
6
2
 
0
 
! Отговори
JJivanov преди 6 години
това в бурканите е лечебно .Целебен продукт се получава при варене на бяла захар и плодове вкл сливи,ябълки,круши,грозде,тикви..бабите затова правят мармалади и сладка ..подслаждането с тях лекува хората особено зимата.Кристалната захар с е ползва за обща охрана на огромни региони от тн Биосфера.Целта е милиарди милиарди бели кристалчета да ни пазят от милиони неясни з а нас проблеми..Напомням ,че всички кристали са живи вкл гипсовите.
5
2
 
12
 
! Отговори
Меласко преди 6 години
Не разбрах това кафява захар ли е? От захарна тръстика ли се прави? Ако да тогава няма нищо полезно, защото меда, бялата и кафявата захар и другите се разграждат до фруктоза и глюкоза. Това е, като да кажеш, че борото е по-полезно от викторито. Важното е да има копи/пейст статии пълнеж и ключово думи антиоксиданти и здравословно.
4
2
 
24
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
До АнонименЗа тези пари ще си купя мед.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От магазина, брат. Продават я в бурканчета по 350 или 450 грама, а цената е между 6 и 10 лева за бурканче. Доста дебело за отпадъчен продукт при преработката на шекер.
2
2
 
9
 
! Отговори
Петричев преди 6 години
И откъде меласа?
1
3
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
За здрава телесна маса - мляскайте меласа...