6 начина да не напълнеете, когато си стоите у дома

По-малък прием на калории
22 мар 2020 12:27, Михаела Лазарова
10
6 начина да не напълнеете, когато си стоите у дома
Снимка: Istock

Когато се налага да си останем у дома за дълъг период от време или да работим от вкъщи, на преден план излиза темата за покачването на килограми. Научно доказано е, че стресът обикновено ни кара да ядем повече, дори когато не сме гладни. Промяната в ежедневието, за която не сме толкова подготвени, като седенето у дома, е изпитание за нашите емоции.

Какво освен пиенето на зелен чай и старателното дъвкане при хранене, може да ни помогне да не напълнеем?

Нов модел на хранене

Положителната страна на това, че работим от дома си или сме в почивка е, че можем да направим промени в начина си на хранене, преминавайки към консумацията на по-здравословни храни. Сега е моментът да се възползвате от условията, в които се намирате, за да намалите до минимум консумацията на захарни изделия, лакомства, тестени храни, преработени меса. Сега може да поставите началото на така нареченото чисто хранене.

Да замените осолените бадеми с печени, но без сол или сурови, например. Обогатете менюто си със свежа храна, полезни протеини и здравословни въглехидрати. Не само, че няма да напълнеете, но може дори да свалите няколко излишни килограма.

По-малък прием на калории

Когато сме си у дома, движението ни е значително по-малко. Ако допреди това сме били активно спортуващи, сега физическата ни активност ще намалее. Ето защо е важно да съобразим енерго разхода си, спрямо калориите, които ще приемем. За да не качите излишни килограми, опитайте се да намалите калорийния прием. Постепенно намалявайте порциите, количеството на въглехидратите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
SS преди 4 години
От 34дни сме в самоизолация със съпругата в едно планинско селце.Имаме храна и гориво за три месеца още.Правим си разходки в гората,тя готви и ми угажда,а вечер sex .Не ми е омръзнала напротив.Ама гледам презарвативите намаляха.По цял ден си говорим и се шегуваме един на друг.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да да ще надебелееш, то на втората седмица ще ти писне от еднотипна та храна... Виж от алкохол може
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1 начин да не напълнееш, като си седиш у дома - не плюскай като прaсe...
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затвориха залите и това лято всички ще са с шкембета!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо заличихте "анонимка", бе?Оплакваше се женицата, че привършва купената храна, а също и паричките, та няма как да напълнее.
4
3
 
4
 
! Отговори
Кашкавалчо Гьончев преди 4 години
До анонимкаТи не се ли запаси поне за 6 месеца напред, ***?Напълни хладилника, фризера, шкафовете и мазето, ако трябва и заем от банката изтегли, пък след месец два, когато натрупаната храна изсъхне и се спижури,тогава ще му мислиш какво да правиш с нея.
3
1
 
9
 
! Отговори
Мишеее, преди 4 години
Ти в кой свят живееш? Да не би у дома си да имаш постоянна домашна помощница плюс готвачка?През деня дамата ще шета. Освен ежедневното домакинстване, ще направи и пролетното почистване, което е трудоемко, а за да не пълнее и любимият съпруг, двамата заедно могат да разчистят и преподредят мазето, тавана, гаража.Това означава поне две седмици изнурителен труд или четири седмици педиобедни чистачески занятия, а следобед сън.С това да ангажират дните си, а нощем повече секс. И няма да напълнеят.
2
2
 
13
 
! Отговори
о .... преди 4 години
Само като се сета какво ме очаква, отслабнах. Отслабнах и от диабета!Проблемите тепърва предстоят.Няма страшно, нищо хубаво не ни очаква, те ми говорят как да отслабнем.Скандално!
1
7
 
6
 
! Отговори
??? преди 4 години
А защо трябва да се напълнява, когато се стои у дома? Аз винаги съм отслабвал с поне 2-3 кг в събота и неделя, а сега понеже 3-4 месеца ми се наложи да си стоя вкъщи, отслабнах с над 20 кг.