10 трика за по-здрави нокти

Много жени правят грешката да прикриват несъвършенствата, проблемите и чупливостта на ноктите с лакове
16 окт 2022 21:37, Михаела Лазарова
2
10 трика за по-здрави нокти
Снимка: Istock

Ако редовно полагате грижи за ноктите си и се стараете да им осигурите всичко необходимо за тяхната здравина и блясък, значи маникюрът ви е в добра форма. Но ако сте като повечето хора, които не се вглеждат толкова за ноктите си, вероятно се оплаквате, че са чупливи, сухи, лющещи се, с блед цвят или пък на ивици.Състоянието на ноктите зависи до голяма степен от вътрешното състояние на организма, но се влияе също и от това какви грижи полагате за тях. Подхранването, правилното изрязване и изпиляване, употребата на подходящи масла и продукти за нокти и кожички са от огромно значение за здравината, блясъка, добрия външен вид на нокътя.

Много жени правят грешката да прикриват несъвършенствата, проблемите и чупливостта на ноктите с лакове или с още по-лошия вариант – трайни геллакове. Тази стратегия има временен и заблуждаващ ефект, докато трае маникюрът. Под него ноктите обаче страдат все повече и повече.

За да имате здрави, нечупливи и приятно розови нокти с лъскава плочка, трябва да знаете за някои хитрини за поддържане на здравината на ноктите.

Ето 10 тайни за здрави нокти:

1. Не изрязвайте кожичките.

2. Използвайте масла за кожички и нокти всяка вечер.

3. Избутвайте кожичките, вместо да ги режете.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ноктикожалак за нокти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Така и не се харесах с такива грамадни орлови нокти. Предпочитам нежни ,фини нокти, тези ми изглеждат нечистоплътно и се отдръпвам от хора с такива орли. Ужас.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маникюристката взема скъпо. По- добре в къщи. Другото е вярно.