Фрида Кало като кукла. Кои жени са най-вдъхновяващи за Barbie?

Серията носи послание към децата
8 юни 2019 12:56, Иванка Гъркова
3
Фрида Кало като кукла. Кои жени са най-вдъхновяващи за Barbie?
Mittel/Barbie

Интересна колекция от кукли предлага компанията за производство на играчки „Barbie“. Те са 17 на брой, точни копия на известни жени, които с работата си са оставили отпечатък в обществото.

До дизайна на куклите, чиято серия носи името „Inspiring Womеn“ (Вдъхновяващи жени), се стига след проучване на фирмата производител за това какви кукли купуват майките на своите дъщери.

Близо 86% от анкетираните посочват, че са скептично настроени към най-известните им марки, защото те приличат на модели, твърде гримирани са и създават една по-различна представа у момиченцата.

След като от „Barbie“ обработват данните, решават да направят новата серия, като куклите да приличат на жените от реалния живот. Така всяка носи определено послание.

Една от куклите е по-закръглена, за да покаже на децата, че жените с по-големи размери също имат своя чар. Други пък насочват децата за интересните професии като журналист, художник, сценарист.

Купувайки от известните кукли, родителите могат да разкажат на момиченцата си с какво те са променили света. В кутията на всяка от тях има подробна информация за прототипа на куклата.

Ето на кои известни дами са посветени част от барбитата:

1. Фрида Кало

Мексиканската художничка се превръща в емблема на така нареченото „наивистично изкуство“. Тя остава в историята с непокорния си дух, по-нестандартна визия и своето изкуство. Въпреки че била омъжена за стенописеца Диего Ривера, тя имала извънбрачни връзки както с мъже, така и с жени.

2. Ашли Греъм

Въпреки че е по-пълничка, тя не се притеснява да носи по-тесни дрехи. Става модел и през годините показва, че модели могат да бъдат не само слабите и красиви жени.

„Barbie“ прави определен брой копия кукли на Греъм по случай Деня на жената, които се разграбват от магазините само за няколко часа.

Останалите кукли Barbie, вдъхновени от известни жени, вижте в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
37
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Гнусна еврейска пропаганда в Мултирасов Мултикултурализъм, насочена срещу най-беззащитните- децата ни!!!!!
1
0
 
35
 
! Отговори
Раби Циркумщейн преди 4 години
Ако Фрида Кало е станала Барби, значи за Кен, трябва да се направи фигурка и на Лев Давидович Бронштейн .

Спонсорирани публикации