Принцеса Хая vs. шейх Мохамед: Старт на съдебната сага по арабски

Съпругата на шейха на Дубай иска попечителство над двете им деца
31 юли 2019 21:15,
14
Принцеса Хая vs. шейх Мохамед: Старт на съдебната сага по арабски
Снимка: БТА

Принцеса Хая бин Хюсеин, една от шестте съпруги на шейха на Дубай, поиска от британския съд да й предостави защита, след като тя напусна Обединените арабски емирства заедно с двете си деца.

45-годишната Хая се яви вчера пред Върховния съд в Лондон с искане за защита срещу принудителен брак за двете си деца, както и за заповед против брутално поведение след краха на брака й. Вчера тя се появи публично за първи път, откакто стана ясно, че тя е избягала от Дубай.

Още по темата

Защитата против принудителен брак цели да предпази срещу насилствено омъжване, но важи и за хора, които вече са встъпили в брак. Заповедите против брутално поведение се ползват за защита срещу партньор, бивш съпруг или член на семейството, пише Guardian.

Принцесата поиска и пълно попечителство над двете деца на кралската двойка. Най-голям интерес предизвика искането й за защита против принудителен брак.

Защитата на шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум оспори исканията на Хая и поиска съдът да разреши на децата да се върнат в Дубай.

Много от детайлите по делото обаче не са разкрити, включително и за кое дете Хая е поискала защита от принудителен брак.

Съдията Андрю Макфарлейн забрани медиен достъп до делото. Изслушването на обвинението също беше с рестрикции.

Все пак съдията позволи някои детайли да бъдат разкрити, по този начин пренебрегвайки исканията на защитата на шейх Мохамед за пълна тайна.

Принцеса Хая е най-познатата от шестте съпруги на шейха и се яви в съда с адвоката си Фиона Шекълтън. Именно Шекълтън беше адвокатката, която води бракоразводното дело на принц Чарлз с принцеса Даяна.

Бягството на дубайската принцеса е третия скандал с избягала високопоставена жена от кралското семейство. Преди това две от дъщерите на шейх Мохамед - шейха Шамса ал Мактун и шейха Латифа бин Мохамед ал Мактум опитаха да избягат, но властите на ОАЕ ги заловиха и според правозащитници принцесите са държани в Дубай против волята им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Англичаните много обичат такива гл.упачки, ще я "спасят" и после ще я увъртят за да и вземат парите ,те го наричат "да ви инвестираме парите"
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ейй че много отворковци, бе!Исляма виновен, арабите виновни, толерантността я няма....Гледам в християнския свят ("по-добрата" религия) и "белите" общества са спрели бракоразводните процеси, та се налага съдилищата да разделят само мюсюлмани и будисти. араби и чернокожи (поняког и азиатци)... А пък ограничителни заповеди никога, до сега, не са издавани!
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, тази "принцеса" се е разделила с илюзията наречена "Толерантност".
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие може и "сага по арабски" да му викате, защото сте лицемери. Ние му казваме "...ния".
2
0
 
42
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Човек не бяга от хубавото. Жените пък хептен. Дори напротив.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще видим дали конете, освен кучетата, са по-големи приятели на човека.

Спонсорирани публикации