С деца под ключ - как да ги занимавате?

Изолацията е изпитание за цялото семейство
19 мар 2020 21:37, Дарена Найденова
10
С деца под ключ - как да ги занимавате?
IStockphoto

Сега е времето, в което трябва да останем вкъщи, за да запазим себе си и близките си здрави. Пандемията от коронавирус продължава да се разраства, което наложи и затварянето на всичко с изключение на хранителните магазини и аптеките.

Със заключени врати останаха училищата и детските градини, което означава, че родителите са тези, които ще трябва да се грижат за децата си през деня. Вече започна да се въвежда онлайн обучение за по-голяма част от учениците, но най-малките остават без занимание.
 
Социалната изолация е голямо изпитание за цялото семейство, независимо дали се ширите в голям апартамент, или пък живеете в две стаи. Постоянната компания води до кавги между поколенията, а пространството сякаш се смалява с всеки изминал ден.
 
Затова в момент като този е много важно родителите да знаят как да занимават децата си и да ги накарат да спазват правилата. Особено трудно ще бъде с тийнейджърите, на които ще им се наложи да прекарват голяма част от времето си вкъщи, но с правилната тактика и те ще разберат важността на карантинния период.
 
Според учители, важно е да направите план, в който да включите няколко учебни дейности всеки ден. Ако вашето училище не предлага онлайн обучение, то тази задача се пада на вас. Отделете по няколко часа за различните дисциплини, в които да помагате на детето си, ако то има нужда.
 
Например, ако е в начален стадий на обучение, наблегнете на четенето и писането, както и на математиката. Не забравяйте обаче да оставите време на детето си да почива, за да бъде по-съсредоточено и продуктивно. Ако живеете в къща с двор, оставете му място за почивка и го изведете на слънце, за да подиша чист въздух.

Още съвети за това какво да правите с децаята у дома, четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Досещане преди 4 години
Мисля да се обявя ,за домашен любимец и жената да ме разхожда !
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, под ключ. Моят дивак всеки ден поне по два пъти го извеждам, че иначе ще изкърти плочките в банята.
5
0
 
2
 
! Отговори
NZ преди 4 години
А ако и двамата са хоум офис, както е модерно при някои фирми как е?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2Някой са с балкони' други са с градини. Така е.
3
0
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АЗИАТЦИТЕ ДОКАЗАХА, ЧЕ СА 10 ПЪТИ ПО ИЗДРЪЖЛИВИ НА КОРОНА ВИРУС 2019СНИМКАТА Е МНОГО АКТУАЛНА ! БАЩА АЗИАТЕЦ И БЯЛА МАДАМА ОТ ЕВРОПА!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако живеем в апартамент, къде да го изведем? На балкона освен.Гениални идеи.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е моментът да го научите да шие, готви и плете.

Спонсорирани публикации