Нобелистите: Все още хора си лягат всяка вечер гладни и умират от глад

„Мирът и изкореняването на глада са неотделими“
10 окт 2020 14:15, Елка Василева
92
Нобелистите: Все още хора си лягат всяка вечер гладни и умират от глад
Снимка: архив, БГНЕС

"Мирът и изкореняването на глада са неотделими", заяви  в Тwitter Световната програма на ООН по прехраната, на която бе присъдена тазгодишната Нобелова награда за мир, предаде Франс прес.

"Едно от хубавите неща в дейността на Световната програма по прехраната е, че ние не просто доставяме храна за днес и за утре, но също така предоставяме на хората необходимите знания и средства, чрез които сами да се справят с нуждите си в бъдеще", заяви на пресконференция в Женева Томсън Фири, говорител на Световната програма по прехраната.

Да получим Нобеловата награда за мир е "момент на гордост" за нас. "Дълбоки благодарности на Нобеловия комитет, който присъди на Световната програма по прехраната Нобеловата награда за мир", написа агенцията на ООН в Тwitter.

За нас е "голяма чест" да получим тази награда. "Оставам онемял за първи път в живота ми", каза изпълнителният директор на Световната програма по прехраната Дейвид Бийзли, цитиран от Франс прес.

Още по темата

Той публикува в Тwitter видеопослание, в което поздрави 17-те хиляди служители на програмата.

Бийзли определи отличието като "признание за тежката работа, която вършим", предаде ДПА.

Нобеловата награда за мир "ще ни вдъхнови да правим още повече", обеща той, говорейки от Нигер за норвежката обществена телевизия.

Изпълнителният директор на Световната програма по прехраната изрази надежда, че тази награда "ще пробуди мнозина по света да осъзнаят, че все още има хора, които си лягат всяка вечер гладни и умират от глад". Той спомена изрично кризите с недостиг на храна в региона Сахел южно от Сахара, където се намира Нигер, Демократична република Конго, Йемен и Сирия.

За дванайсети път в историята на отличието Нобеловата награда за мир е присъдена на организация или личност, свързани с ООН, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Лауреати на престижното отличие са също Международната организация на труда (1969 г.), Фондът на ООН за децата (УНИЦЕФ) (1965 г.) и Върховният комисариат на ООН за бежанците (1954 г.).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Храненето е искуствено развъждане на още гладни.Тези гладни като им омръзне да плюскат тръгват към европа да изнасилват и убиват.
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости.Помощи за Африка почти не е имало.Парите се крадат и на Западно и на Африканско ниво.А за това че те били глпави и тн. нямам думи тотална форма на примитивен расизъм.Африканците работят и се трудят когато бъдат обучени.Естесствено това не става често защото има войни а има войни за да се преразпределят ресурсите на този богат континент.Сега там се опитват да навлизат китайците.
71
0
 
2
 
! Отговори
Ляв+ преди 3 години
Сега, като дойдат Демократите на власт и ще отприщят наколко войни в борбата срещу Глада
70
0
 
1
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 3 години
До калтака по-долу! Нека парите на фЕС да са само за соц. помощи. После да не се чудите защо фЕС няма Гугъл, АМД, Интел, Макрософт, Хуавей, Самсунг, и т.н. Тука само едни коли правят, ама и това е до време, с новите ел. технологии. Прости хора, слаб САЮЗ.
69
1
 
5
 
! Отговори
Дарвин преди 3 години
Африка.Континентът от който е тръгнала човешката цивилизация.Там за първи път са започнали да палят огън,да си строят колиби,да ловуват с лък и копие... От там е тръгнало заселването на другите континенти.След няколко хилядолетия излезлите от Африка се научили да обработват земята,да строят градове, да пишат и четат,да създават технологии... Тези които са останали в Африка са си останали с колибите,с лъка и копието,с огъня на открито.От 200 години помощите за Африка НЕ СПИРАТ. Без резултат .
68
0
 
1
 
! Отговори
бюджет БЪЛГАРИЯ преди 3 години
4 млр. за арм-лолиц. 1 млр. за кибуци, 1 млр за ферми малки, 1 млр за африка, 1 млр. за социално строит., 1 млр за енергетика, 9 млр. за соц пенс и помощи, 1,5 млр. за безпл. 5 супер болници, 1,5 млр. за 30 полеви болници, безпл. (приватизация на НОИ, НЗОК, само ДДС 20% за държ. бюджет 5% ддс за общината, акцизи и концесии, другите данъци се отменят, осигуровките са доброволни)
67
0
 
1
 
! Отговори
невинни в калта преди 3 години
ЕС не хранете българите, те не хранят никого. Богатите пенсионери завиждат на бедните, бедните си заслужават бедността, те значи са против европейските пари, така и другите богати и бедни, значи казват бедните държави да не им се помага. Аз казвам, парите от ес да са само за социални помощи, а не за богатите - магистралите и фирмите. Но и от потреблението чрез социални помощи ще намажат его хората богатите. А трябва 1% от бвп да отива за държави под 5000 дол. бвп на глава, от тези с над 6000.
66
2
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Хранете скакалците, за да се размножават.Днес 8 милиарда, утре 18.
65
0
 
1
 
! Отговори
Психиатър преди 3 години
До 56"... можеш да заминеш до 110 други страни само с лична карта." - господине, елате на преглед - нужно ви е!
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2030 който е ваксиниран, чипиран и живее в умен град няма да има проблем с глада... ще бъде устойчиво развит
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Научете се да пишете заглавия, ***. Няма да се усети никаква разлика ако назначат първолаци на ваше място, неграмотници.
62
0
 
7
 
! Отговори
Ива преди 3 години
"но също така предоставяме на хората необходимите знания и средства, чрез които сами да се справят с нуждите си в бъдеще"- нисък коеф на интелигент... никога няма се научат...- срещу мързела няма лекарство... ще седят и гладуват, но няма да почнат да копаят..па недай си боже някой почне, тогава ще им спрат доставките на храна и помощи..
61
0
 
6
 
! Отговори
Ива преди 3 години
Колко от вас са видели забулените арабски нинджи да копаят на полето??
60
0
 
6
 
! Отговори
Ива преди 3 години
Статията е грешна по минимум 2 точки:- "Мирът и изкореняването на глада са неотделими" - гледните не могат да мъкнат тежки оръжия и да изминават големи разстояния... гладни и война - няма такова нещо...трябва ти добре поддържана войска за война...- много статии от Арабия и Африка - и снимки - и на снимките едни хора носят едни чували... само дето около тях плодородна земя и зеленина... даже на тази тук се вижда в даличината .... въпроса - кой не работи? и нов световен ред....
59
9
 
2
 
! Отговори
Антифа преди 3 години
Цяла България Е АНТИФА скоро ще ви изхфърлим и от България както го правим в Швеция.Нацистите в Сибир
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаpЩо не видиш колко хора са умряли от глад в СССР преди да плещиш прoстoстии.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнтифаИ тук ли вече се навъдихте бе марксистчета. Ама тук не е Западна Европа, ще ядете гьoстерицата.
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като осигурите храна за всички ще се размножават още повече. Заедно с храната им раздавайте и презервативи. Тия са като скакалци и всичките искат в Европа да ходят.
55
9
 
3
 
! Отговори
Антифа преди 3 години
Да предпочиташ китайци пред африканци си е чиста примитивн форма на расизъм типипен за българите
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 58Европата също е нетен вносител на храни.Скандинавия също е пустиня.

Спонсорирани публикации