Рецептата Dnes: Карфиол на фурна с пармезан

Хрупкав и вкусен
4 ное 2020 10:18, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Карфиол на фурна с пармезан
Снимка: istock

Продукти:

2 супени лъжици чесън, пресован
3 супени лъжици зехтин
1 глава карфиол, разделен на розички
5 супени лъжици настърган пармезан
Сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. В купа смесете зехтина с чесъна. Добавете розичките карфиол. Похлупете с чиния и раздрусайте, за да полепне навсякъде. Прехвърлете в тавата за печене. Печете за около 25 минути. Покрийте с пармезан и печете за още 5 минути.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Готвя карфиол от студент. Огретен, паниран, гювеч и т.н. Прекрасен продукт. В повечето случаи го бланширам.
4
9
 
2
 
! Отговори
ABC преди 3 години
Що трябва да е карфиол, като може да е хубаво българско зеле? Тогава няма да е cauliflower cheese, а Зеле със сирене. И двете гозби са еднакво отблъскващи.
3
1
 
10
 
! Отговори
ХФ преди 3 години
Записвам си я, благодаря!
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗащото, едното няма нищо общо с другото!
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свинско с винско е по-добре.

Спонсорирани публикации