Грим 2023 - кои тенденции да изпробвате?

Естествената красота отново е на мода
16 яну 2023 18:08, Дарена Найденова
0
Грим 2023 - кои тенденции да изпробвате?
IStockphoto

Колкото и да не ни се иска, въртим се в кръг, що се отнася до тенденциите в модата и красотата. Те са циклични и през тази година се връщаме към минали стилове като вдъхновение за гримирането. Ефектът на сериала „Еуфория“ избледнява, контурът в момента не е в речника ни и това е ново начало, което обаче изглежда доста познато.

Точно така, говорим за грима от 90-те години. През 2023-а ще откраднем тази свежа кожа, но няма да изтрием веждите си. Всеки път, когато дадена тенденция се завърне от миналото, тя леко се променя, за да отговаря на настоящите вкусове и течения. Никога не е така, както е било преди.
 
Този нов момент в гримирането е време на лекота, въпреки че няма да е толкова лесен за пресъздаване. Ще станем свидетели на огромен преход от полиран и съвършен грим към гола кожа и живи очи – помислете си за тежък металик и метални нюанси. През 2023 година формулите на грима ще бъдат по-леки, но също толкова ефективни, блясъците ще блестят по-ярко, а класиката на черен молив и спирала ще останат в режим на готовност, но ще бъдат ултрамастилено цветни.
 
Ето няколко тенденции в гримирането, които да изпробвате: 
 
1. Естествена красота
 
Оставете кожата си да поема дълбоко въздух. През последните години се бяха фокусирали изцяло върху фон дьо тените и коректорите, които малко или много запушваха порите. Лицата ни обаче са предназначени да се виждат в истинската им светлина, а не да бъдат постоянно покривани със стотици слоеве грим. Имайки предвид това, основните формули за грим ще започнат да се отдалечават от тежките текстури.
 
„Очаквам да видя грим със свежо лице“, казва Мери Филипс, чиито клиенти включват Хейли Бийбър, Кендъл Дженър и Дженифър Лопес. Допълва, че през тази година ще се използват повече оцветени серуми, овлажнители и слънцезащитни кремове вместо тежки матови основи. Експертите също така съветват да заложите на леки фон дьо тени, които попиват в кожата, а не остават върху нея като дебело одеяло.
 
2. Ослепителни вежди
 
Предполага се, че манията по веждите ще достигне до своя връх през следващите 12 месеца. Еклектичните цветове бяха най-добрите аксесоари на моделите на подиумите по време на дефилетата миналата година. Според гримьори, може напълно спокойно да очакваме и завръщане на много тънките и силно оскубани вежди.

Татуиране на устните – новата мода в гримирането

Студено момиче – задължителният грим за зимата

Зимен грим – как да изглеждате като красив снежен ангел

Извън модния подиум все повече знаменитости мажат веждите си с пероксид, за да ги избелят. В това число се включват сестрите Бела и Джиджи Хадид, Джулия Фокс и Кендъл Дженър. Визията става все по-малко шокираща и все повече нормална и желана за пресъздаване. Ако не искате да станете напълно платинени, помислете да направите веждите си само няколко нюанса по-светли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации