Кампанията започва утре: 4732 в битка за парламента!

Най-много заявления за гласуване в чужбина са подадени за Турция
Обновена: 23 фев 2017 19:42 | 23 фев 2017 18:00,
34
Кампанията започва утре: 4732 в битка за парламента!
Снимка: Reuters

4732 са регистрираните кандидати за депутати във всичките 31 избирателни района. Те са представители на 9 партии и 18 коалиции. 11 души са се регистрирали като независими кандидати, издигнати от инициативни комитети, съобщи говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Предизборната кампания за изборите започва утре, 24 февруари. Агитацията ще приключи в 24.00 часа на 24 март.

От ЦИК показаха и образеца на бюлетината за гласуване в парламентарните избори, публикувана в Държавен вестник и на страницата на ЦИК.

За гласуването извън страната няма преференции, в бюлетината съгласно жребия ще бъдат изписани само имената на партиите и коалициите, регистрирани за изборите. Остава и възможността да се гласува в квадратчето: "Не подкрепям никого".

Още по темата

В десния край на бюлетината има кръгчета за отбелязване на преференциален вот - до 17 имена. Най-дългата кандидатска листа е за 24-ти многомандатен избирателен район в София, където мандатите са 16, и удвоени кръгчетата стават 32, обясни Александър Андреев. Той припомни още, че ако не се отбележи преференциален вот, гласовете отиват за първия в листата.

Андреев припомни, че вчера малко преди изтичането на крайния срок, една фирма - "Лирекс БГ" ООД, е подала оферта за доставка на устройствата за машинно гласуване. Комисията, която отговаря за обществената поръчка, в срок до 17:30 часа утре, трябва да провери дали участникът отговаря на изискванията по отношение на техническото и финансовото предложение в офертата.

След това ЦИК ще излезе с решение по въпроса, обясни Александър Андреев.

На 28 февруари изтича срокът за подаване на заявления за гласуване извън страната, припомни още говорителят.

Общо 21 516 са подадените до момента чрез страницата на ЦИК заявления, а през дипломатическите и консулските представителства в чужбина - по линия на МВнР - 402.

За Турция подадените заявления до момента са 7566, за Великобритания - 2395, за Испания - 1687, и за Германия - 1666.

На 4 март изтича срокът, в който ЦИК ще определи местата за разкриване на избирателни секции в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
За близо 30 години различните гладници не се нахраниха, не се накрадоха.Никой не помисля за народа !! На около 29000 души в РБ се пада един депутат ! От цяла Европа ние имаме най-скъпите депутати за хората- т.е. най-малко жители хранят един парламентьор!! В Чехия и Унгария около 50000 жители хранят депутат. Дания е 30200 жители за депутат. Най-добре са холандците. Там близо75000 дундуркат един. Те и за това са най-богатата държава в света! БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ ! Въртят- сучат, пак са СЪЩИТЕ !!!
26
0
 
1
 
! Отговори
Sop преди 7 години
Na 3 mart obstonationalna bezsrochna bg stachka "za belgiiski zaplati v bg".
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представете си,че внезапно обявят,че бъдещите депутати ще работят на ползу роду и няма да получават заплати.мигом 80%ще напуснат листите.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен традиционните стари комунистически муцуни и техните синове и дъщери настанили се в БСП,ГЕРБ,РБ и т.н.сега се залага на пропаднали музиканти,артисти,спортисти,измислени генерали и най-различна ***.Високата заплата и привилегиите привличат гладници от всякаква социална среда.На тези избори не трябва да се гласува.Пълен отказ да участваш в това долнопробно шоу е правилният избор на свободният човек.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато не намалят заплатите и безброй безплатни глезотии на депутатите този мерак да станеш депутат няма да секне и все по-малко родолюбци и качествени хора ще влизат в парламента. Да си политик сега означава да си осъзнал, че само там можеш без много да си учил ,без да имаш някакви морални ценности,без да работиш ставаш милионер. Е затова драпат за там !
22
0
 
3
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Халогъзници...
21
0
 
7
 
! Отговори
край преди 7 години
Бойкот на изборите които нищо не променят - изборите които могат да променят нещо са мажоритарните -или ги налагаме или продължаваме "прехода" начело с "политическата класа" до безкрай.
20
0
 
8
 
! Отговори
Нас преди 7 години
И после кажи в България гладни няма ! Я КОЛКО СА !!!
19
0
 
4
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Ще ви добре ! ВЕРВАЙТЕ !!! На всички !!!
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де да можеше Герджиков да управлява 4 години, ще свърши толкова, колкото за 40 не можем иначе. Ама малцината свестни политици ни ги пробутват колкото да не губим вяра, че има такива и забележете, че винаги в служебни правителства - където на практика нищо не могат да свършат за 1-2 месеца. Голямото крадене пак си остава за обичайните заподозрени.
17
2
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
До 19Вечерта на изборите си пусни малко притъжни маанета за успокоение на душицата.Няма да влезете:-)))Но се радвам ,че ще отнемете от ДПС гласовете:-)
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, много бре! Как не ги мързи да се кандидатират?
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И от утре ще започнете да ме агитирате да гласувам за децата на комунистите за мутрите и за овчарите ли?Гласувал съм за пръв и последен път на първите избори в началота на 90-те когато гласувах за безпартиините! Обаче те се оказаха партиици. Теглих им майната и край с гласуването. Достатъчни лу.ди има да гласуват и да си избират реНдосвачите на задна прашка. Да гласувам и да им дам милИони субсидии?
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнгелAve tsarvul ganyo DOST shte vleze kolkoto i da ne iskate ,predatelskata partiya DPS ve4e vdiga za kandidati atakisti,komunisti shovinisti gadni
13
2
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
7566 мюмюна не би трябвало да окажат съществено значение.Важно е българите да покажем висока активност,а ДОСТ да отнеме от ДПС точно толкова гласове колкото да не влезе:-)Висока активност ,разпиляване на турските гласове и по-малко партии в парламента и работата ще стане горе-долу добре...
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от утре - четена на книга и никаква телевизия цял месец ! то ще почне едно плюене,че ще ми наводни телевизора.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"4732 в битка за парламента"Да се чете:4732 клоуна се борят за 240 работни места в Централният Градски Цирк.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закриват и ФК Левски заради огромни дългове.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избори на провалили се партии и политици - ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС, Атака, РБ, ПФ, БДЦ, АБВ, ДСБ, НДСВ...
8
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До Анонимен 7 , рекорд достоен за Гинес! Народе????

Спонсорирани публикации