Атанасов: Арестът на Борисов бе необмислена стъпка с публичен ефект

Според него, референдумът на Слави не може да стане според Конституцията
28 авг 2022 15:01, Петя Славова
60
Атанасов: Арестът на Борисов бе необмислена стъпка с публичен ефект
Снимка: БГНЕС

Обяваването на ареста на Бойко Борисов за незаконен бе необмислена стъпка, която целеше публичен ефект. Той трябва да бъде разследван и съден за много сериозни корупционни схеми в България. Това трябва да стане при обща работа на всички органи, каза пред Нова тв съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Още по темата

"Борисов има невероятна способност да манипулира. Той наистина трябва да остане в миналото, запушва запушва българската държава", каза още той.

За проблема с мигрантите:

"Проблемът с българо-турската граница не от вчера. През годините не бяха взети адекватни мерки.  Има огромен контингент от млади хора, които търсят реализация в Западна Европа. За така нареченото преградно съоръжение бяха излети една камара милиони левове. Гърците направиха много по-късно на гръцко-турската  граница ограда. Там обаче пиле не може да прехвръкне, защото е направена качествено. В България опънаха една телена мрежа. Трябва с жива сила да бъде пазена границата. Българската система за сигурност е недофинансирана. Няма система за кадрово комплектуване. По времето на Борисов в системата за сигурност се назначаваха не подходящи експерти, а удобни хора, които да обслужват режима му. МС отговаря за сигурността и обществения ред в страната. Шефовете на най-важните служби в сигурността се назначават от президента и изпълняват неговата воля. Той не носи отговорност обаче те се отчитат пред него. МС няма контрол върху тях. Това трябва да се промени. Този, който носи отговорност, трябва да има пълното право и свобода да определя хората, с които ще изпълнява задачите", каза Атанасов.

За предложението на Слави Трифонов за референдум: "Парламентарната република буксува. Това, което предлага Трифонов, не може да стане според Конституцията. Той е един от виновните за боксуването на българската република. Миналата година той имаше пълната възможност да състави правителство и провали всичко", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Този и Христо Иванов съсипаха дясното у нас и нямат повече място в политиката.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веднъж да е прав и генералът-гном. Той нали си е бивш кадър на ДС, та им знае подлите номера. И на Борисов, и на тези в съдилищата.
42
0
 
1
 
! Отговори
Затвор за Борисов преди 1 година
Освен яко корупционно схеми нанасящи щети за десетки милиарди Борисов наруши конституцията и обезпечи ограбване на милиарди от народа за нагло престъпни тежко терористични оръжия увреждащи здравето на всички деца вкл в ясли,градини и училища до 300 000 години затвор за виновника и съучастниците предлага охраната на хората..
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГНОМЧИК СЛИЗАЙ БЪРЗО ОТ ГЪРБА НА БОРИСОВ- ВЕДНАГА НЕЗАБАВНО- ВИЖДАМ ЧЕ КАТО СЕ ОТЪРКАШ ОКОЛО НЕГО СИ ПО ЗНАЧИМ, ПО ЗАБЕЛЕЖИМ АМА СТИГА ВЕЧЕ- РАЗКАЖИ С ДУМИ ПРОСТИ КАКВО ЩЕ НАПРАВИТЕ ЗА ХОРАТА.
40
1
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Дали е бил "необмислен" ще се разбере по- късно.Изненадата предстои!
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРЕЙ , МНОГО КОМЕНТАРИ СТЕ ИЗЧИСТИЛИ БЕ , КОМУНЯ ДОЛНИ.....!!!!
38
1
 
6
 
! Отговори
Мутри и мутреси е Бг преди 1 година
Лека полека Борисов е изчистен.Получил е пак индулгенция от посолството и сега всички политипески лакеи и джуджета ще се наложи пак да целуват ръце и други части.Да ви имам промяната и държавата.
37
3
 
12
 
! Отговори
7373 преди 1 година
Гном това се доказва в съда. Нали имахте доказателство. Като селска тьотка си. Една жена в трамвая каза. Гном ти май наистина не си много умен.
36
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ванка ...ми те схемите се доказват в съдъ.А как да стигне до съд след като прокуратурата е на Борисоф.Според прокуратурата снимковия материал.Записите .Не са доказателство.Ако беше в Америка , Борисоф вече да излежаваше половината присъда.За назидание на бъдещи крадци политици като него измамника и поулиста.
35
3
 
12
 
! Отговори
Ванката преди 1 година
Ми да му бяхте доказали схемите и престъпленията, ако ги е имало, властвахте 7 месеца. Но от мераци за крадене и от некадърност, нищо не направихте.
34
1
 
11
 
! Отговори
Асан преди 1 година
На китарата Насо жабата на микрофона Танас Гнома :)))
33
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Журналисти, журналисти... Един път пишете "буксува", друг път "боксува". Определете се най-накрая. Не знам каква оценка имахте по БЕЛ, но сте много зле с орфографията.
32
3
 
20
 
! Отговори
до ситния едеот преди 1 година
И като арестувахте Борисов кво направихте,м!?Изписахте му вежди!Чукъндъри!
31
5
 
19
 
! Отговори
Нина преди 1 година
Танасе, аз лично съм подготвена да чуя от всички вас променкаджиите ,тонове лъжи и помия срещу Борисов до изборите .Не ,че ще спрете и след това ,ама избори идат и треска ви тресе за кокала .Няма никаква изненада.Вие това си можете
30
3
 
30
 
! Отговори
Поли преди 1 година
Танасе,мани го Борисов знаем какви небивалици дрънкаш Кажи ти който се мотаеш в политиката от миналия век-1989год.какво направи за България?НИЩО .Занимаваш се само с подслушвания и интриги.Те това правиш .Крайно време е такъв безполезни като тебе да го пенсионираме и да философства с колегите си пенсионери по градинките и кафенетата .Ти си мързелив и няма да те пращаме на село да копаш компири Айде изчезвайр
29
2
 
27
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Този не беше ли от поговорката: Преоблякал се Илия, пак в тия... От зловещата държавна сигурност в..."демокрацията"???... И има наглостта да се показва???
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
28- АМА ОНЯ С ЧУВАЛИТЕ ГО ХВАНАЛИ БЕЗ ЧУВАЛИ- ЗАЩОТО...РАШКУВ ГОВОРЕЛ ПОЛИТИЧЕСКИ А И НЕЩО НЕ СЕ СПОГОДИ С ПРОКУРАТУРАТА АМА НАЛИ ИМА И ЕВРОПРОКУРАТУРА...ТА СЕ ПИТАМ ТИЯ МИЛИОНИ ЗА КОИТО ГОВОРИ ДАМАДЖАН ДАЛИ С ТЯХ НЕ СИ КУПИ НОВИ ТРИ ИМОТА ЗА МИЛИОНИ КЪМ 19 ИМОТА ЗА МИЛИОНИ
27
5
 
22
 
! Отговори
Вики преди 1 година
До 28 Лъжец като Танас.Арееее марш
26
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26....как да няма доказателства за крадливите схеми на Борисоф Нали хванаха онзи с чувалите за милиони от Автомагистрали.Какви още доказателства са необходими.Човека си призна и беше готов да свидетелства.Но от Гешефтурата не му позволиха .
25
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази критика към Киро е много закъсняла, деликатна и завоалирана, а през това време Киро и Асен ги обраха по гангстерски и сега познайте кой няма да мине 3%? Но какво значение има за грантоедитее? Пак ще лапат като Христо 3 млн.