Нинова: Спряхме рекета върху фирмите и ги подкрепихме в кризата

БСП е гарант за стабилност на икономиката, допълни тя
8 сеп 2022 18:40, Анисия Иванова
39
Нинова: Спряхме рекета върху фирмите и ги подкрепихме в кризата
Снимка: БСП

"Оценката за управлението на икономиката и индустрията не си я даваме ние самите. Даде ни я Европейската статистическа агенция. В края на нашия мандат тя постави България на първо място по индустриално производство за пръв път от 15 години. Каквото и който да говори, никой не може да ни отнеме тези резултати. Спряхме рекета върху фирмите, подкрепихме ги в кризата с тока, не допуснахме масови фалити. Много усилия насочихме към развитие на индустриалните зони", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в Разград.

По думите й регистърът е разширен с нови такива. "Подписахме договор и стартира голяма инвестиция от 20 млн. лв. в зона Божурище. Подписахме договор с АПИ за изграждане път дотам. По този договор се откриват 200 нови работни места с високи заплати", изброи тя.

Тя припомни, че кабинетът с тяхно учассте е подготвил проект за възстановяване на индустриална зона Видин само за 7 месеца.

"Не ни стигна време да разгърнем цялата програма за индустриалните паркове. Но ще продължим след изборите в едно ново правителство. На всички трябва да е ясно: без развита индустрия страната ни няма бъдеще. Сега условията са благоприятни за това. В резултат на кризите западни фирми скъсяват пътя на доставките и търсят локация за преместване на производството си от изток по-близо до Европа. България е прекрасно място затова и ние положихме много усилия страната ни да бъде избрана", каза още Нинова.

Според нея индустриалните зони в страната трябва да се увеличават. "Тук държавата може да помогне много и на кметовете, и на частните инвеститори с довеждаща инфраструктура, със смесено участие. Ето зоната в Разград е изцяло общинска. Изградена от кметове на БСП. В нея работят 50 фирми с близо 700 работници. Тези локални зони създават и работна места и задържат хората. Ефектът от тях е многостранен - и икономически, и социален, и демографски. Нека малките и средни фирми, предприемачи и работодатели да бъдат спокойни. Участието на БСП  в бъдещо управление ви гарантира, както и досега, партньорство с държавата, подкрепа, свобода за работа без рекет, за да има икономически растеж, работни места и високи заплати за работниците.“, заяви Нинова на посещение в Индустриалната Зона в Разград, където се срещна с работници и обсъдиха увеличението на доходите и социалните придобивки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Дървата за огрев на хората къде са???Щяха да са на евтини цени,реформи,складове на горското и ко стана те изчезнаха няма ги,или ако намериш за 200лв кубика бива! Тез твойте реформи май всичко разкатават!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви допълня, другари от БСП: мълчахте, когато Киро с двата семестри курс в Харвардския университет спря умишлено газа за България.Нинова разрешаваше изпращането на снаряди за системите за групов огън и тежкокалибрени оръдия,които стреляха по руснаците.Замълчахте,когато К.П. изгони 70 дипломати,колкото целият ЕС не успя да изгони.Замълчахте,когато А.Василев прибра парите в долари, предназначени за заплати на посолството на Русия.Та вие ли сте Социалната партия на РБ? Божее!
32
0
 
1
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Бульо, що тъй М А тези хора не ти вярват,да не би да си ги лъгала и друг път че ти и викат г-жа ЛЪЖА
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ее повервах и резко и веднага
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корни - столовата лафкаджийка на изгубени илюзии с отстъпка.
29
0
 
11
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Корни се бори за място в линията Луканов, Виденов / и сие/ и всички останали "разноцветни" консуматори на общото благо. Адиоти, продължавайте да се питате що сте бедни, преди да се опитате да разберете поредния продавач на надежда.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕДИНИЯТ ДОГОВОРИЛ, ДРУГИЯТ ПОДПИСАЛ,НО НАЛИЦЕ ОТ "ОГРОМНАТА" ИМ ДЕЙНОСТ- 17.4% ИНФЛАЦИЯ, 40% НА ХРАНИ- ИНФЛАЦИЯТА ИЗЯДЕ УВЕЛИЧЕНИЕТО, ДОГОВОРЕНОТО И ПОДПИСАНОТО ДА СЪ МАХАТЕ КРАДЦИ ОБРАХТЕ НАРОДА.
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя не е изнасяла оръжие за Украйна за много милиони.Изнасяла го е за Полша и вече от там е отивало в Украйна.
26
0
 
16
 
! Отговори
Неуловима преди 1 година
Не мога да разбера дали взима непозволени субстанции или просто е родена без чувство на срам. Облажила едно външнотърговско дружество и куп други далавери, постоянно дърдори някакви лъжи.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжкиня.И тя стана като Толупа,да лъже и краде.
24
17
 
3
 
! Отговори
Рекетотбанкя преди 1 година
Нямате си на идея какъв рекет беше при Бибитко.Единствено и САМО фирми които се отчитаха на партията му печелеха.Минимум 30%минимум.Затова сме най бедната и корумпирана страна.
23
2
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Нинова, стига си лъгала! Дали с Кири-лъжата се състезаваш, дали ти е навик, но недей да мислиш хората за хептен заблудени. Видяхме какво струвате четириглавата псевдокоалиция. Едно голямо НИЩО!
22
1
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
30 години фалшива икономика и 2.5 милиона емигрирали! 30 години под руския ботуш! Африкански заплати, африкански пенсии, африканско здравеопазване. Хората вече се лекуват при шамани че е по-евтино.
21
1
 
22
 
! Отговори
Пепо преди 1 година
Нищо не сте спрели и никого не сте подкрепили! БСП - бесни, страшни пенсии които даже не са страшни ами жалки.
20
0
 
25
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Вярваш ли си Корнелке? Та прословутото увеличение според статистиката е за сметка на оръжейния бизнес , който тибптричаш! Така че напълно оправдаваш прозвището си-Госпожа Лъжа!
19
4
 
7
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Корнела лъже повече и от Боко Банкянскио което не е лесно.
18
0
 
14
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
тая кво се разхожда като XXXL манекенка и ръси лъжи и популизъм ? нинова , я кажи на тия работници или на бабите по селата дето обикаляш колко ти струват очилата или обувките .
17
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане 32%, ГЕРБ 21, ДПС 13, ПП 9, БСП 5. Другите всички са под чертата
16
2
 
0
 
! Отговори
Търся преди 1 година
Европеец, къде си!? Да ти чуем тъпотиите и тук.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азиатската орда спряла рекета в България.. е ако се намери кой да ви повярва..