"Мила от Марс" тръгва по кината с 10 отличия от кинофестивали

Филмът разказва историята на 16-годишно бременно момиче, което бяга от опасен мъж
Обновена: 21 окт 2015 11:47 | 26 яну 2005 18:12, Екип на Dnes.bg
"Мила от Марс" тръгва по кината с 10 отличия от кинофестивали

Българската лента “Мила от Марс”, която беше кандидат за номинациите за Оскар за най-добър чуждоезичен филм, тръгва по родните екрани от 28 януари, петък.

Въпреки че не успя да се класира като претендент за наградите на Академията, филмът вече има 10 награди от престижни национални и международни фестивали, като си спечели и похвалите на критиката.

Разпространителите от "Александра груп" ще приложат стратегията, с която представят филмите на големите американски компании. Програмиран е показът на филма в цялата страна за два и половина месеца напред. "Мила от Марс" тръгва по кината с пет копия, което е забележително за български филм по думите на Боряна Нейкова от "Александра", цитирана от БТА.


Сред отличията на "Мила от Марс" са наградата на "Кодак" за най-добър български филм за 2004 г. на 8-ия "София филм фест", наградата за най-добър филм на филмовия фестивал в Сараево, "Златна роза" за най-добър филм и наградата "Въло Радев" за забележителен режисьорски дебют на Зорница София на Фестивала на българското кино във Варна, наградата "Фасбиндер" за най-добър режисьор на фестивала в Манхайм.

 

В актьорския състав на българската продукция са Весела Казакова (отличена за женска роля на фестивала "Златна роза"), Асен Блатечки, Любомир Попов, Златина Тодева, Йордан Биков, Велико Стоянов, Васил Василев – Зуека.

Филмът разказва историята на 16-годишно бременно момиче (в ролята е Весела Казакова), което бяга от опасен мъж и се озовава в далечно гранично село. Скоро разбира, че единствените жители там - девет старци, се препитават с отглеждане на марихуана, а собственик на нелегалната плантация е мъжът, от когото бяга. Тя обаче решава да остане и животът й тотално се променя.

"Мила от Марс" е дипломен за режисьора Зорница София и дебют за почти целият основен снимачен екип на средна възраст 26,5 години. Основателите на "Всички неща" (продуцентите) и копродуцентите от "Доли Медиа Студио" представят с този филм и един непрактикуван у нас есктремен спорт "снимане на независим нискобюджетен игрален филм", като искрено се надяват спорта да стане хит сред съответната възрастова група през идните филмови сезони.

В саундтрака към филма са парчета на Блуба Лу, Ватаф Проджект, Миленита, Ирина Флорин, Инфинити, Исихия и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание