Зад авторитета се крие фетиша: "Пианистката"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
15 сеп 2017 18:31, Петя Славова
2
Зад авторитета се крие фетиша: "Пианистката"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Не за първи път любовта между по-възрастна жена с по-млад мъж предизвиква обществото, но така, както я описва Михаел Ханеке в "Пианистката"  може да накара всеки да включи целия си арсенал от защитни психологически механизми.

Сюжетът ни среща с талантлива преподавателка във Виенската консерватория - Ерика Кохут (Изабел Юпер), която си е извоювала уважението пред студентите и колегите си. Но какво се крие зад този авторитет ще стане ясно след излизането от репетиционната и концертна зала и затръшването на вратата на дома.

А там се крие един самотен човек, скрил сексуалността си и култа си към разни фетиши от твърде властната си майка.

Ханеке ни разкрива образа на "Пианистката" внимателно и последователно. От изолираните нощи, които прекарва сред феновете на порното, до скритите й фетишистки и садомазохинистични наклонности.

Без да подозира за тайния живот на своята преподавателка, млад музикант Валтер (Беноа Мажимел) се влюбва в нея. До къде ще успее да я съблазни, до къде Ерика ще се впусне в безразсъдната връзка и какво ще последва...

Режисьорът добре познава човешката душа и представя една смущаващо драматична гама от чувства и емоции, където тоновете често  преминават от минорно в мажорно състояние, а накрая засилват напрежението в учудващо кресчендо.

Гледайте в "Пианистката на 26 май в 22,10 часа по Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари