UV машината, с която "България Еър" дезинфекцира самолетите - в класация на TIME за 2020-та

Включена е сред най-добрите изобретения през годината
Обновена: 16 дек 2020 12:17 | 16 дек 2020 11:39, Анисия Иванова
8
UV машината, с която "България Еър" дезинфекцира самолетите - в класация на TIME за 2020-та
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Специалната UV машина, която „България Еър“ започна да използва като допълнение към процедурите си за дезинфекция преди полет, беше включена в класацията на световно утвърденото списание TIME за най-добрите изобретения през 2020-та година.

Ежегодно класацията отличава в различни категории100-те продукта, софтуери и услуги, коиторешаватнепреодолими и навременнипроблеми по иновативниначини. Проектите се номинират и избират от редакторите и кореспондентите на списанието по целия свят.

Машината Honeywell UV Cabin System II, още позната като Dimer GermFalcon, беше отличена в категорията „Транспорт“. От списанието посочват, че тя се е доказала като успешна в унищожаването на още два вируса от семействотвото на коронавируса – MERS и SARS.

Националният превозвач на България е единствената компания на нашия пазар, която използва иновативната технология. Сред авиокомпаниите, които са интегрирали дезинфекцията с UV лъчи, е и Qatar Airways.
Машината е адаптирана специално за авиацията по подобие на системата за дезинфекция с UV лъчи, която се използва в лечебнизаведения и COVID отделения.

Тяразполага с разтегателни UV рамена, които обработват седалките, повърхностите и кабините на самолета, без да използват почистващи химикали.Труднодостъпните места в самолета също могат да бъдат дезинфекцирани, благодарение на подвижна лампа.По този начин, след обработка с машината, пътниците могат да се качат в изцяло стерилен салон.

Повече информация за всички мерки, които националният превозвач "България Еър" е въвел като превенция срещу COVID-19, прочетете тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Хал хабер си нямаш с какво се занимават honeywell и че са еталон за качество в сферите си. За пръв път чувам, че са се занимавали с такива елементарни неща като бар код четци знаейки какво правят по принцип. Все ми е на ума, че са ви били honeywell четците.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ochite na persona dezinfektira li? che imat edni stewardesi s smartonosni streli v ochite i tropat kato stado kone s podkovani kopita?! ta i tamponi za ushi da ima? i kapkomeri za piteina voda?
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да повярваш на такава компания трябва да си...
4
2
 
6
 
! Отговори
модерна работа преди 3 години
Абе ако слагаха и caпyн и салфетки в тоалетните от националния превозвач цена нямаше да имат, аз при тях без да си нося тоалетна хартия вече не се качвам след последния ми полет.
3
1
 
4
 
! Отговори
модерна работа преди 3 години
Абе ако слагаха и с??апун и салфетки в тоалетните от националния превозвач цена нямаше да имат, аз при тях без да си нося тоалетна хартия вече не се качвам след последния ми полет.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фокус-мокус, готово, качеайте се!Всичко е дезинфекцирано!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам че марката е Honeywell и ми става едно забавно... едно време в производството ползвахме баркод четци и тези на Honeywell даваха фира средно за 3 месеца, спрямо няколко години за другите. Ама се бяхме набарбуцали с една партида от 250 бройки и трябваше да ги ползваме... щото бяха на тънка цена. Е, то стана ясно защо са на тънка цена де...