Полиция в хотел "Маринела" малко след 22 ч., за гостите глоби по 1000 лева

Нямало организирано празненство, клиентите не се познавали
Обновена: 17 яну 2021 09:22 | 17 яну 2021 09:15, Камелия Цветанова
162
Полиция в хотел "Маринела" малко след 22 ч., за гостите глоби по 1000 лева
Снимка: bTV

Столичната полицията и СРЗИ проведоха снощи акция в хотел „Маринела“. Причината – в разрез с противоепидемичните мерки, ресторантът в хотела е функционирал след позволеното работно време.

Униформените отцепиха района.

Още по темата

Според свидетели униформените нахлуват в панорамния ресторант на 19-я етаж малко след 22 ч., съобщи bTV.

На място е имало около 60 клиенти. Според действащите в момента противоепидемични мерки ресторантите към хотели могат да работят до 22 ч. и то само за гости на хотела.

Клиентът Светослав Велков обясни, че точно си е плащал сметката, когато инспекторите нахлули. Той беше категоричен, че е гост на хотела и не разбира защо е бил задържан за проверка.

Управителят на заведението Христо Йорданов обясни, че не е имало организирано мероприятие и клиентите на различни маси не се познават.

„Тази ми е 50-ата година в този занаят. За пръв път ми се случва подобно нещо и мисля, че повече няма да работя“, допълни той.

Полицията състави актове на присъстващите, а РЗИ глоби фирмата, управляваща ресторанта, и както и трима служители за неправилно носене на маски.

„Нарушена е заповед на министъра на здравеопазване – след 22 ч. заведението не може да работи, независимо – гости на ресторанта, на хотела, на София или на Република България“, каза Ина Балабанова, главен инспектор, РЗИ.

Актът на физическите лица е от 300 до 1000 лв., а за собствениците глобата достига 2000 лв.

Според източници на bTV провереният ресторант не е под ръководството на хотела, а е нает от частно лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
3
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
Боко - крадецът на коли и производителят на каптагони, съсипа държавата и бизнеса!!!
123
1
 
5
 
! Отговори
Вече преди 3 години
и да се веселиш те глобяват.
122
7
 
5
 
! Отговори
Aaaas преди 3 години
Малко им е!!!
121
2
 
5
 
! Отговори
До 134 преди 3 години
И за какво му е на Доган" Маринела"?Има си ТЕЦ!Че в този хотел се перяха яко пари то се разбра.Синчето с 2 млн.джобни безотчетни,да не стои гладен!По морето също имаше проблеми с Арабаджиеви с другите комплекси.Сега върви някаква сага на Христо *** от " Да,на олигархична България" да прехвърля топката на други,,за да не пипат неговите на които слугува.
120
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заведенията по рано да бяха ги затворили, с дистанцията не се получи.Виждах и по 8 човека на една маса,заведенията пълни,лайф и по дискотеките,ясно е какво се случи.Изчакаха на лична отговорност,но повечето нехаят да минат между капките.Но имаше и добри примери,за съжаление изгоряха заради другите.През цялото време хора като Мангъров стимулираха безхаберието на макс,не че са толкова гламави,а да създадат проблем на щаба,дори сега пак излезе срещу мерките,че не работели,а това е преднамерена лъжа
119
1
 
4
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Това са личните слуги на мутрата !!! Издънки на ония фашисти които избиваха народа през 40 ,те години ....Май неистово желаят да се появи нова Съпротива ...Ще си я получат ...Койото търси намира ...Народна поговорка !
118
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде бяха институциите до сега ,явно много заведения са работели !
117
2
 
2
 
! Отговори
Мая е преди 3 години
Коя беше Маринела? *** със тапия, може би!
116
3
 
5
 
! Отговори
Любо питен преди 3 години
Това са глупости. Правят се едни полеви болници, където болните да се складират. За който има лечение - има. За който няма - Бог да прости. Всички получаваме препоръки за лична защита и всеки оттам нататък си е със свойта глава на раменете. Който иска да ходи на море, който иска на мол, който иска на басейн, ресторант, ски, дискотека, бар, пазар и така нататък. Всяка забрана поражда само и единствено корупция. Да не би тези петдесет човека да са яли в тоя ресторант на нормални цени след десет?
115
1
 
14
 
! Отговори
До 130 преди 3 години
Едно време казваха, че и влизането в ТКЗС-тата е било доброволно...
114
0
 
14
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Издали са ги, нормално, и на мен ми предлагаха да ходя там, схемата е да те регистрират в хотела като гост което реално е нищо кой знае какво и може да използваш ресторанта. един приятел ходи там с компания наскоро. Принципно не е правилно. Всички ресторанти в маринелата си работят.
113
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинацията е доброволна. Който не му харесва да не се ваксинира. Въпросът е,че има опция за хората,които искат да се предпазят от вируса. Не знам какъв е проблема на останалите,които няма да се ваксинират. Може би искат да наложат диктатура и да няма право на избор за ваксинация? И да забранят на всички да се ваксинират. Това е простотия.
112
3
 
20
 
! Отговори
До 126 преди 3 години
Като се разболееш защо не ходиш да те лекуват в бара? То иначе е много лесно , хем си здрав,хем си ***.Можеш да си говориш каквото ти скимне. Тогава е лесно. Трудното е ако си болен. Въпросът е ,че простият не може да повярва,че точно той / изключителният едва ли не / може да бъде и той болен. Здравето е преходно,както и живота.
111
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините не са задължителни. Всеки,който иска да се ваксинира се запознава с това какво представлява ваксината и се подписва за информирано съгласие. Какво значи непроверена ваксина? Цял свят я ползва и е одобрена от СЗО, държави като Англия,САЩ,Израел,ЕС, ти пък ли си по-знаещ и експерт,че да кажеш,че те бъркат,а ти си прав. В Израел вече ваксинираха половината си население, и то доброволно.Никъде не е задължителна ваксинацията.
110
0
 
44
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
Четете книги дами и господа,да прогоните простотията си Балканска.
109
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От един бар има много повече файда от един лекар - говоря в момента, в този вид на родното здравеопазване. Точат кинти по здравна каса, нищо друго не правят! И рекетират пациентите си!
108
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не изнася на доктортетата, да отива на Кооперативния пазар, да продават, праса, чушки и домати.
107
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отказва да си сложи ваксина, а взима по едни 10 лв. на поставена на пациент вакси, и ръиш ли, аз трябвало да го съжалявам докторчето? Що да трябва бе, Курте?Що да го съжалявам? За това, че ще позлатят за това, че сложило непроверена ваксина на хора, рискувайки техните живот и здраве?Айде у лево.... Той оня отгоре си знае рабоата.
106
6
 
8
 
! Отговори
До 121 преди 3 години
И пожарникарите оставят сирачета, но не се разписват за 3-4-5-10 хил. лв. И за пожарникарите е голям риск да влязат в горяща сграда да извадят някой. И за тях е голям риск да влизат в полуразрушени сгради да търсят хора. С правата идват и задълженията. Като не искат да се занимават с болести и риска е прекалено голям за тях да са станали чистачи. Ако 20-30% от лекарите са достойни за уважение останалите са ***. Ако си лекар ще знаеш че мъртва тъкан се чисти през здравото.
105
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои лекари? Ония, дето откаазват да се ваксинират, а си гушват едни благи 10 лева на които инжектират ваксината?!Не ги съжалявам тия сарафи, ама грам.Това не са лекари!