Болниците готови за масова имунизация, но не знаят ще има ли ваксини

Очакваме отговор от министерството, посочи Свилена Димитрова
24 фев 2021 09:35, Красимир Ангелов
14

Болниците са готови да отворят "зелени коридори" за ваксиниране, но очакват отговор от Министерството на здравеопазването дали да ги обявяват, тъй като определени лечебни заведения са получили по-малко от заявените ваксини. Това заяви председателят на Българската болнична асоциация Свилена Димитрова в "България сутрин".

"Установихме, че всички членове на асоциацията са в готовност да открият "зелени коридори" и да започнат масова имунизация. В лечебните заведения има достатъчно помещения, обезпечен персонал, има условия това да се направи и е разумно, когато могат да си го позволят, тези коридори да се намират и в лечебни заведения", обясни тя.

Още по темата
По думите ѝ са получени единични сигнали от членове на асоциацията за липса на ваксини на определени места.

"Очакваме отговор от министерството. Даваме си сметка, че това е изключително голяма отговорност. На първа линия сме в борбата с Ковид-19 от самото начало и може да се разчита на болниците", категорична бе Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

Тя поясни, че болниците ще дават информация на сайтовете си за това дали имат налични ваксини и призова пациентите да се уверят, че е възможно да се ваксинират, преди да тръгнат към лечебните заведения.

"Апелираме критериите, по които се разпределят ваксини, финанси, не само задължения - защото всички бяхме равни в задълженията, а и правомощия и права - да бъдат равнопоставени. Нека да бъде ясно на всички, а не да има болници любимци", заяви още председателят на ББА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болниците трябва да са готови за трета вълна а не за масова имунизация или т.нар криворазбрана цивилизация В спешните центрове се карат и връщат болни отишли там за преглед по някакъв проблем е това е недопустимо не всичко е ковид
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знаят и дали ще имат желаещи за ваксините също.Малкото заблудени овце вече почти приключиха с бодежите.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Болниците ще има Балтов го обещанищо не казва обаче за личните лекари на които им удариха по една лъжа да си заблуждават пациентите и да правят списъци Всичко е за едни 10 лева
7
0
 
6
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Чакайте си за масовата май му низация. Ние хората още не сме готови. Ще изчакаме няколко години да видим за нежелани действия от ваксината.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като няма ваксини и по 100 гр. гроздова с мезе става за утешение....
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Юруш на ваксините! А къде са ваксините? Няма!
4
2
 
5
 
! Отговори
Масово поразяване преди 3 години
Покрай тази масова ваксинация става масово заразяване. Хората се заразяват от вируса още преди да почне действа боцнатата ваксина хората ще са атакувани от вируса, който няма да чака 20 дена или месец до втора доза.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...Готови за масов медицински експеримент. Имунизация, по признание на производителите и световната здравна организация, няма да се състои. Понеже експерименталните препарати не създават имунитет.
2
3
 
14
 
! Отговори
мишки преди 3 години
добре ги заразявате с ваксини
1
3
 
15
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Наплива на зомбита отмина...Вчера били ваксинирани над 17 000...Да да ама не... Почват яко с лъжите, вчера нямаше никъде опашки!Отде ги намериха тия 17 хиляди...