Очаква ни нова тежка вълна на Ковид-19, смята Наталия Маева

Ще има вирус, докато не се ваксинираме, добави доц. Спас Пасков
10 авг 2021 22:15, Красимир Ангелов
54

Случаите на коронавирус у нас се увеличаат с всеки изминал ден, а медиците от Спешна помощ днес излязоха на протест, а причината са новите правила за заплащането на бонусите при работа с пациенти с Ковид-19. Те искат оставката на здравния министър д-р Стойчо Кацаров.

Още по темата
"Живеем в динамично време. За мен, като пациент, който дължи живота си на лекарите, е обидно да бъдат поставяни в подобни ситуации. Помним и проблемите, които бяха в "Пирогов". Българското общество трябва да се отнася с уважение към лекарите, които трябва да имат адекватно заплащане", заяви председателят на Националната пациентска организация Наталия Маева в студиото на "Денят ON AIR".

"Смятам, че се знаеше предварително, че в мига, в който тези пари бъдат спрени, ще възникнат бунтове. Нещо, което е дадено веднъж като някаква привилегия, се отнема изключително трудно", коментира бившият директор на "Пирогов" доц. Спас Спасков.

Относно това дали сме готови за четвъртата вълна на коронавируса, Маева уточни, че трябва да бъде разработена специална програма, за да не изпаднем в ситуация, в която сме били до преди няколко месеца.

"Опасявам се, че тази вълна ще бъде много по-тежка. Броят на заразените расте. Българинът не иска и да чуе за спазване на мерки. Всеки ден около нас виждаме хора, които казват, че не искат да носят маска например", добави тя.

По думите ѝ България много скоро може да се превърне в единствената държава в Европейския съюз, в която ще има починали пациенти, ваксинирани срещу коронавируса. "Имам предвид фалшивите сертификати. Странното е, че никой не спира това нещо", посочи още председателят на Националната пациентска организация.

"Добрите намерения лесно се превръщат в лоши действия. Проблемът е изключително тежък. Непрекъснато се прави опит да се обвини правителството, че прави ваксинации. Философията на сегашното правителство е, че ваксинациите трябва да са доброволни. Гражданите да бъдат отговорни. От една страна, ние ще продължим да протестираме, ако ни задължат да се ваксинирате, от друга страна, ще протестираме, ако има болест. Болест ще има докато не отидем да се ваксинираме - това е сигурно", категоричен е доц. Спасков.

Бившият директор на "Пирогов" посочи, че приоритетни групи при ваксинация трябва да има, само когато има недостиг на ваксини.

"В обществото има недоверие. Години наред се правеше всичко възможно да се казва, че здравеопазването е лошо, че лекарите са лоши - те ни мамят, лъжат. И в един момент, когато тези лекари трябва да убедят хората, никой не им вярва. Тези спорове, които се водят в медиите между отделни лекари, трябва да се водят на принципа на научните спорове", обясни още медикът пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 49. Доста хора без ваксини имат антитела, но чудно що властите не ги признават. Какво има в тези ваксини че е този зор за бодене?
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туи прасе доктор се наричало! Покрай короната и всички статии установих, че България е пълна с разни доктори и професори дето идея си нямат от вирусологията, но пък хубави хонорари получават за реклама на отрови. Тия лекарски съюзи и пациентски организации на гърба на данъкоплатеца ли са?
34
13
 
3
 
! Отговори
Мая Топалова преди 2 години
По-големи простотии от написаните по-долу не бях чела. Простотията ходи по хората и най-вече в България. Благодарение на такива необразовани, с чела по 2 пръста в момента сме на това дередже!
33
4
 
16
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Oт статията разбрахме че яко ще се мре и са приготвили вече найлоновите чували. Само защо не са казали, повече ли ще се мре от сезонен грип, /който магически изчезва заради PCR тестовете/ или по-малко??? А ако се мре по-малко от Делтата, защо ги ручаме жабетата? Заради фондовете ли?
32
2
 
6
 
! Отговори
Проверете в НСИ преди 2 години
Единственото, което се прикрива по отношение ковид и т.н. са жертвите. Как така става, че всяка година приблизително едно и също количество са починалите (общия брой, без да гледаме причина) всеки месец, а ноември миналата и април тази година починалите са по 50% отгоре. Даже случаите на жертви на ковид да са 100% вярно докладвани пак над 30% от извънредните жертви се губят някъде. Или има 3 пъти по-голям убиец от ковид, който реално пълни болниците... или не се докладват реалните числа.
31
5
 
9
 
! Отговори
Идва преди 2 години
Времето в което ще ядат лабут тези мишоци! Скоро е, на народа им писна от този наглост в стремежа да ни спасят ! А то всъщност Сие упийство! Точка!
30
7
 
19
 
! Отговори
Лелее преди 2 години
Тези имат много демони в тях! Нормален човек няма да подтиква към отравяне на хората! Много,много обсебени! Жалки душици ...
29
4
 
9
 
! Отговори
А преди 2 години
Много ще е тежко за вас,когато дойде време да давате отчет на Бога какви сте ги вършили ! Всъщност той ви знае мръсните душѝ,и най-лошото което ще чуете от Него е:НЕ ВИ ПОЗНАВАМ!!! След това ще идете в отреденато за такива като вас ,слуги на дявола, в огненото езеро! ЗА ВИНАГИ! Осъзнаване ли какво причинявате на хората ? Не. Ей за това ще врите в казана на дявола със самия него!ай сбогом продажници!
28
1
 
16
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Ей тоя слузестия.. колкото пъти му видя мутрата, сатурацията ми пада и изпитвам пламенно желание да го размажа с чехъа като гол ***. По-арогантен и безпардонен от всички агитатори, взети заедно, независимо от вежливия тон и привидно хрисимото поведение.Пък и колко компетентен изглеждаше до голямата бяла птица, седнала до него да му приглася..
27
2
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Само в Пирогов съм виждал кофите с опасни отпадъци от отделението за суперзаразната болест КОВИД, да стоят в чакалнята непосредствено до насядалите чакащи за преглед при травматолог. Подкрепено със снимков материал от времето на царуването на мрьсника Балтов. Никви пари не им давайте, вирус няма!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откриха нов вирус,нова болест - Марбургска болест
25
2
 
18
 
! Отговори
††† преди 2 години
Ковида е само в медиите и правителствата на Антихриста.
24
17
 
4
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Големи отворковци се навъдиха тези "антиваксърчета"! Че колко ваксини си ударирихте бе мушмороци, че знаете че не действат! Вашият любим ***, първо боцна дъщеря си, за да докаже, че ваксината не е вредна, ама вие май ,всичките сте по-умни от него!
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя бивш кадър на Пирогов, коя частна лаборатория държи? Или от кои производител получава хонорари? Може толкова глупости да каже?
22
3
 
26
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Ами във същата тази Великобритания, всеки починал до 28 дни след положителен тест се записва като жертва на ковид, дори да го е блъснал автобус(има точно такъв случай).
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 22 Ваксинирали се заедно и починали с 12 часа разлика. Ама не изглежда да има нещо общо с ваксинирането, а....
20
3
 
28
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Ваксините май не спират нищо...Ковид ще съществува и ще бъде ъпгрейдван докато са живи създателите му-Гейтс и Сорос! Ако бъдат елиминирани-Пандемията приключва!
19
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 Предполагам разбираш ,че ваксината не осигурява безсмъртие . Но защо поднасяш толкова некоректно информацията . Защо не написа , че става дума за хора на 70+ години . Жената е била с рак на шийката на матката и някакво автоимунно заболяване . Мъжът е страдал от васкулит , който е засегнал белите му дробове . Това са си достатъчно тежки заболявания , за да починат и без да се разболеят от Ковид
18
4
 
23
 
! Отговори
Корнуел преди 2 години
Никакви вълни не ни очакват!!! Опитите за налагане на масова употреба на Отрови, са планувани до Август 2028 г. Но това не значи, че на практитика ще се реализират... Все пак съществува и Теорията на вероятностите, и Законът на противодействието, пък източниците на Енергията са спорни....Така че я камилата, я камиларя.....
17
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Високи нива на Витамин Д излизайте на слънце сега, също високи нива на Цинк, също висока алкалност на кръвта, избягвайте червените меса, сладките *** и пакетирани л-на с Е-та, които окисляват кръвта.Това е вашият гарант за добър имунитет. Слушайте тези продажини *** и ше свършите при тях в болницата, където я излете живи, я не