Огнище на COVID-19 в Дома за стари хора в Априлци

23-ма са заразени сред потребителите и персонала
5 ное 2021 16:52, Анисия Иванова
9
Огнище на COVID-19 в Дома за стари хора в Априлци
Снимка: БГНЕС

Огнище на COVID-19 e открито в Дома за стари хора в град Априлци. Регистрирани са 23-ма заразени с коронавирус потребители и персонал, а 14-дневната заболеваемост в общината надхвърли 1750 на 100 000 души население.

От диагностицираните с коронавирус в Дома за стари хора в Априлци 20 души са потребители на услугата, съобщи БНР.

Положителните случаи са установени след направени PCR тестове от екип на РЗИ-Ловеч във връзка с предходен случай на положително лице от персонала.

Домът е поставен под карантина.

За последното денонощие в област Ловеч са регистрирани 93 нови случая на заразени с коронавирус, а 14-дневната заболеваемост отново се покачи и надхвърли 800 на 100 000 души население.

Най-висока е в община Априлци – над 1750 на 100 000 души, в община Троян – близо 1050 и община Ловеч – почти 985 на 100 000.

В болници за последното денонощие са приети 16 заболели с коронавирус, с което броят на хоспитализираните нарасна на 212, при общо 219 легла в Covid отделенията и интензивните сектори на лечебните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майка ми е с десет различни болести и личният лекар категорично отказа да я ваксинира, защото не се знае как тя ще й подейства. Но възрастните които са в добро физическо състояние или поне с малко болести трябва да бъдат ваксинирани. Защо в дома не са го направили, не знам. Може би защото навсякъде се шири това от типа " на тази възраст.." Възрастта изобщо няма значение. Всеки заслужава да живее.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не са ги ваксинирали? Навсякъде в Европа ваксинираха първо пациентите в старческите домове, домовете за хората със специални потребности и персонала. Що за нехайство!
5
0
 
5
 
! Отговори
Въпроси преди 2 години
На каква услуга са потребители старите хора в дома в Априлци? Мисирката птица ли е или човек? Нужна ли е диплома за да бъде мисирката журналист или може и без кетап?
4
1
 
4
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
Случили са на неграмотен вирус - сертификат, не сертификат, той е длъжен да провери на практика дали е поставена ваксината или не.
3
3
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Всички в дома са ваксинирани. Значи ваксините работят. Ще се усетите, че колкото повече ваксинирани повече болни, ама дано не е късно
2
5
 
3
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
тормозят всички...искат да се отърват от възрастните и децата...ДА ОСТАНАТ САМО ПОСЛУШНИТЕ СЛУГИ....
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там хората не бяха ли ваксинирани? И ако не са, някой може ли да ми каже защо не са? Те умират. Но тормозят децата, защото някой дедо не щял да се ваксинира. Ей на това му се казва убийствена логика!