Следващата COVID вълна ще удари и ваксинирани без бустерна доза

Поне още 2-3 месеца ще продължи настоящата
352
Следващата COVID вълна ще удари и ваксинирани без бустерна доза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Далече е времето, в което тази вълна ще отшуми. Дори и да се запази едно плавно намаляване на случаите, ще отнеме два-три месеца, докато сме в тази вълна“, предупреди проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести пред bTV.

Още по темата

„Едва ли обаче ще бъде равномерно това спадане. Броят на новозаразението следва нашето поведение. Колкото по-дисциплинирани сме и повече осъзнаваме необходимостта да спазваме дистанция, да носим маски на обществените места и най-вече да се ваксинираме, толкова повече ще допринесем за намаляване на случаите“, смята тя.

Според нея има смисъл от зелените сертификати, защото чрез тях са се наложили някои ограничения и именно те са довели до намаляване на случаите.

По думите ѝ следваща вълна ще бъде обусловена от сериозна мутация на вируса, която ще завари населението недостатъчно имунно подготвено.

„Ще боледуват тези, които ако са преболедували, не са си направили съответната бустерна доза шест-седем, най-късно осем месеца след преболедуваните, както и ваксинираните, които в рамките на до осем месеца след ваксината не са си я поставили“, обясни Христова.

„Имунитетът и при ваксиниране, и при преболедуване намалява. Но разчитайки на науката, знаем какво да направим – а именно една доза“, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
1
 
2
 
! Отговори
Сметки преди 2 години
Мечтайте си антиваксъри! Вирусът атакува неандерталските гени и ще ви открие! Бройките са ваши! Един антиваксър по-малко= един неандерталец по-малко.
273
3
 
1
 
! Отговори
291 преди 2 години
Моля да не си съчинявате, за да си пълните страниците!У нас неваксинираните заедно фалшиво ваксинираните са 90%, а ваксинираните са само мизерните 10 % и не са никакъв фактор за пандемията. Освен това е редно да посетите големите столични лаборатории и да попитате какъв Т-клетъчен имунитет имат ваксинираните, които са се тествали, защото се оказва доста висок!
272
2
 
2
 
! Отговори
Ив преди 2 години
Ако не стане точно така , както гадаете за момента, съгласна ли сте на се изправите пред съд за насаждане на страх?
271
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и вината върху това ще падне върху неваксинираните (тъй като неваксинираните не са постигнали колективен имунитет), а след това сами сглобете липсващите пъзели на тази измама. 🐑🐑🐑
270
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стимулира имунитета ви, тя започва да реагира на цялата информация, която сте получили от втората ваксинация и започва да произвежда много "антитела". Това явление се нарича "цитокинова буря", можете да търсите в Google тази тема. С прости думи, вашият имунитет започва да ви убива сам. (Тоест, по време на "цитокинова буря" имунната система убива както заразените зони, така и тези, които не са заразени, които са наблизо.Смъртта е почти 100%. Всичко това ще бъде обвинено в нов уж мутирал вирус
269
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принципът стъпка по стъпка на текущото бодене. 1. Първата инжекция изключва човешката имунна система. (СПИН)2. Втората инжекция въвежда вируси в тялото. Вирусите се разпространяват много бързо из тялото без никакви пречки, така че имунната система не реагира на него по никакъв начин.Сега внимание!!! Гледайте ръцете си.3. Третата инжекция включва имунната ви система, която преди това е била деактивирана от първата инжекция и се случва нещо ужасно. Имунната ви система получава невероятен шок и
268
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е далеч времето когато под благовидния предлог да облекчим мързеливите и некомпетентни доктори и да спасим някакви хора ще прокатат ваксини които ще модофицират генно това сега е проба как обществото реагира
267
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масонска, като другите.
266
3
 
5
 
! Отговори
Северозапад преди 2 години
"...знаем какво да направим а именно една доза? Ама каква - "бело", "лунен прах", амфетки, ганджа, хиро или ЛСД? Хайде ориентирайте ни, да знаем на коя опашка да се наредим?
265
1
 
1
 
! Отговори
Д.Г.Д. преди 2 години
Не, че сега не удря...
264
4
 
13
 
! Отговори
K преди 2 години
Затварянето вреди. Оказва се, че хората, работещи от вкъщи, губят антитела по-бързо , отколкото тези, които общуват редовно с повече хора. Локдауни + ваксини = проточване с години и невъзможност за формиране на траен групов имунитет.
263
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога удряме 'елита' който ни тормози с простотиите си?
262
3
 
24
 
! Отговори
Българ преди 2 години
Айде и тая под строй в Белене ;)
261
8
 
6
 
! Отговори
vlady преди 2 години
В близките месеци би трябвало да се въведе нормална ваксина от цял инактивиран вирус, която изгражда пълноценен имунитет срещу цялата му обвивка и ограничава разпространението на вируса=
260
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече е ясно,че природата и милионите години еволюция са много повече от хакерите от Модерна и Файзер.Но българските пишман академици не го разбраха,дори когато им го казват Люк Монтание и откривателят на МРНК технологията.Ех,български учени,ех,пилета шарени.
259
2
 
41
 
! Отговори
БАЙ ШИЛЕ преди 2 години
Я да си ги сложите тия ваксини там някъде където слънце не огрява и стига се баламосвали хората !
258
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очакваше се. Пуснаха зелените сертификати, с цел да се уплашат хората и да се ваксинират. Но разбраха, че мнозинството не желае тези ваксини. Затова сега пласират дозите на по- доверчивите, и по- наивните, а именно боднатите.
257
2
 
53
 
! Отговори
S преди 2 години
Господ да Ви съди според делата Ви! Балона се пука. Идва времето на окаяните професори. Бъдете здрави!
256
4
 
63
 
! Отговори
Sandusi преди 2 години
56та бустерна доза,оцелял само бай Иван без ваксина и слуша радио:-И сега само за бай Иван - нов щам
255
3
 
50
 
! Отговори
Оле преди 2 години
Стига си лъгала, Т-клетъчният имунитет не спада с години.