Д-р Симидчиев: Ако Омикрон протича тежко, имаме проблем

У нас още нямаме доказан случай на новия вариант на коронавируса
15 дек 2021 22:52, Петя Славова
39
Д-р  Симидчиев: Ако Омикрон протича тежко, имаме проблем
Снимка: Pixabay

Повишаване на темпа на ваксинацията е един от приоритетите на новото правителство. Премиерът Кирил Петков обяви, че ще въведе "зелен сертификат" за достъп до сградата на МС и ще търси възможност да наложи този принцип да важи и за други държавни институции. Здравният министър пък временно спря сливането на Педиатрия и болница "Лозенец".

Още по темата

Народното събрание трябва да бъде обхванато от изискването за зелен сертификат. Това призова пред БНТ депутатът от "Демократична България" д-р Александър Симидчиев. Той каза, че това може да стане, ако министърът на здравеопазването Асена Сербезова промени заповедта, която изключва НС и администрацията от изискването за зелен сертификат. В противен случай "Демократична България" има готово предложение за гласуване в пленарна зала.

Вариантът Омикрон ще има по-бързо разпространение, ако протече по-леко, той може да е едно от решенията за излизане от COVID кризата. Ако протича по-тежко - ще имаме голям проблем, каза д-р Симидчиев. У нас все още няма доказан случай на новия вариант.

Данните от Южна Африка показват, че протича по-леко, но там населението е от предимно по-млади хора, затова не могат да се правят сравнения с Европа.

По думите на Симидчиев правят твърде малко изследвания за появата на Омикрон в България, което е предпоставка вариантът да не бъде открит навреме у нас. Според него, рекордната смъртност в Европа е умора от мерките.

Симидчиев изрази съжаление, че чисто медицински проблем се е превърнал в политически, с което се разделят хората и се настройват едни срещу други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Красен преди 2 години
Всичко в политиката на "Демократична България" е "АКО"... при тях няма експертен капацитет, а само догадки и стремеж към пари!
26
0
 
4
 
! Отговори
Мили преди 2 години
От ДБ вече не знаят какво да кажат ...
25
1
 
4
 
! Отговори
Разследване преди 2 години
Трябва си истински разследващи журналисти и със специални разузнавателни средства да разобличат и разкрият положението с тестовете, парите, вариантите, какви безобразия правят от центъра по зарази и ***.
24
0
 
3
 
! Отговори
Шокова Новина преди 2 години
Медиите могат да направят сензационно откритие да РАЗДУХАТ нещата ОКОЛО тестовете. Например за децата тестовете НЕ МОГАТ да ОПРЕДЕЛЯТ никакви ВАрианти на вируси и Омикрона си минава напълно незабелязан. ДРУГОТО ШОКИРАЩО И СЕНЗАЦИОННО ЕЕЕЕ СЕКВЕНИРАНЕТО в България НЯМА ЛАБОРАТОРИЯ нито СПЕЦИАЛИСТИ да ГО ПРАВЯТ. Всичко се праща по пощата с куриерски фирми в чужбина и се чака с месеци докато пътуват пробите се увреждат и замърсяват.
23
0
 
3
 
! Отговори
Смях и за смях преди 2 години
Секвенирането това изследване за определяне на варианта на вируса НЯМА НИТО ЛАБОРАТОРИЯ нито СПЕЦИАЛИСТИ в България. Всичко се праща по пощата в чужбина и се изпращат ужасно малко на брой проби че Омикрона дори и с месеци да е вече в България НЯМА как да го регистрират. Вижте им мизерният сайт на центъра по зарази и *** смешните таблички колко малко на брой хора взимат проби и колко време се чака за резултати от пробите пратени в чужбина щото нашите са НЕКАДЪРНИЦИ
22
4
 
2
 
! Отговори
Децата преди 2 години
Децата като супер инкубатори на всякакви вируси и бактерии ще поемат Омикрона и ще го мутират в Балкански вирус. Като няма грипна или зимна ваканция така ще да е най-голямата катастрофа ще дойде от децата.
21
1
 
5
 
! Отговори
Ще мутира преди 2 години
Омикрона ще стане Българска Карачанска порода и ще мори европейците с нетрадиционна сексуална ориентация.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симит колкото по тежко протича омикражбата толкова повече имоти ще си напазаруваш. Как се не наяде.
19
0
 
14
 
! Отговори
Симид преди 2 години
Ако Д-р Симидчиев продължава да дрънка врели некипели, имаме проблем! И за жалост не се решава с бустери, а с гьостерица на голо.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако на тоя Симид баба му беше мъжка щеше да му го натръшка..............АКО !!! Разкарайте тия ПИШМАН докторя че ми се драйфа !!!!!
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Симидчиев е долен продажник.
16
0
 
10
 
! Отговори
::" преди 2 години
Верно ли,че Кирето ще ходи при баш диларката на вакси.?💉💉💉
15
7
 
7
 
! Отговори
Да преди 2 години
А нас ни умориха без мерки. Базгръбначните от Харвард не посмяха една кръчма да затворят. Оставиха ни на Дарвин. Кой колкото... Хубавото за сега е,че и вируса не ще България.
14
2
 
15
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Те му викат слънцето изгрява от изток ,той от партията финансиран от Фондация " америка граби България " вика ,ако слънцето изгряваше от запад.Ако ако акотое цапа гащите и кара мама да пере " учен" "доктор".
13
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя новия ни шеф на държавата нещо много се отплесна да говори само за игли. Говори за реформи и бизнес. Да не стане най бързо падналото кабинетче. Не ни занимавайте повече с тея ваксини и сертификати . Това е нарушение на конституцията. Всеки сам да си решава. Вече стана банално...
12
1
 
21
 
! Отговори
Тъпанар преди 2 години
Тоя па все не разбрал. Какъв професионалист си бе??. Оди да печеш самуни. Всички вече разбраха, че това е лека настинка и нема един умрел от нея
11
2
 
24
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Паникьорите по време на война се разстрелват за малодушие! Я симидчиев и другите докторя да кажат дали сме във война...)))
10
3
 
22
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
На теб пък какъв ти е проблемът? Топли си там столчето в парламента и си трай! Надяваме се, че си се подсигурил с няколко бустера, да не те мислим.
9
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симидчиев, ти имаш проблем. Ние нямаме. Проблема си е твой. Ако искаш и цяло буре на Пфайзер си боцни
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се бустирираме, нали? Това ли е решението?