Пенсионери на опашка за ваксина: Добавката от 75 лв. към пенсиите е гавра

„Имам си правнуче, искам да го прегръщам, затова реших да се ваксинирам“
2 яну 2022 14:37, Елка Василева
297
Пенсионери на опашка за ваксина: Добавката от 75 лв. към пенсиите е гавра
Снимка: БГНЕС

 Рекордна опашка от желаещи да си поставят една от трите налични ваксини – "Пфайзер", "Модерна" и "Янсен", се изви пред ваксинационния пункт на МБАЛ „Пирогов“. Достатъчна ли е добавката от 75 лева за пенсионерите, преминали през пълен ваксинационен цикъл, коментираха пред БГНЕС пенсионери, чакащи пред пункта.

Мария сподели, че сумата, предвидена за пенсионерите, представлява своеобразна гавра.

Още по темата

„Дойдох да се ваксинирам, защото имам 2 дози и трябва да си поставя и третата. 75-те лева еднократна добавка към пенсиите, които министър-председателят Кирил Петков обеща да даде на пенсионерите, за мен е гавра. Аз нямам нищо против тези пари, ще си ги взема, но не е това начинът. Ние бабите постоянно се майтапим с тези 75 лева, какво ще направим с тях? На мен тези пари няма да ми стигнат само за лекарствата“, отбеляза тя.

По думите й здравето няма цена. Според нея парите са крайно недостатъчни и би трябвало пенсионерите да получат поне по 200 лв.

„Имам си правнуче, искам да го прегръщам, затова реших да се ваксинирам. Искам да бъда безопасна за всички около мен. Досега съм си сложила 2 дози на "Пфайзер", сега ще сложа и третата, за да ходя да искам от Кирил Петков 75 лв.“, пошегува се възрастната дама.

Михаил от своя страна каза, че е дошъл да се ваксинира, защото са почивни дни.

„Свършиха празниците. Стига толкова ядене и пиене. Време е да се погрижим за здравето си. Дойдох да си сложа трета бустерна доза. Наистина днес има повишен интерес към ваксинациите. Гледам, че преобладаващата част от хората, които са дошли, са на възраст над 40 г. Може би те са стигнали до извода, че ваксината е най-доброто нещо. Поне за мен е така“, добави той.

Според него 75-те лева еднократна добавка към пенсиите категорично не са достатъчни.

„Не вярвам, че някой е дошъл да се ваксинира заради парите. С тези 75 лева може да се закърпи бюджетът за една седмица най-много и това е. Друго няма какво да се направи“, уточни възрастният мъж.

Мария Черникова пък изрази мнение, че еднократната добавка към пенсиите е едно добро дело от страна на правителството, но за съжаление предвидената сума не е задоволителна.

„Аз отдавна съм ваксинирана. На 18-то число навършвам 6 месеца след втората доза. Трябваше на 18-и да се ваксинирам, но дъщеря ми реши да ме заведе днес. Реших да се възползвам от почивните дни. 75-те лева добавка към пенсиите са нищо – с тях и без тях, няма никакво значение. Ние пенсионерите сме свикнали на по-малки пенсии. Парите, разбира се, са добре дошли. Едно добро дело от правителството. Каква точно сума трябва да се даде, това е въпрос на политика“, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тези изоставени от децата им, изкукалия антиваксъри, държавата трябва да се погрижи.
222
0
 
3
 
! Отговори
АнтиДот преди 2 години
До 259 ВалсътВСИЧКИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ДА ГИ ВАКСИНИРАТ ДИРЕКТНО О.ЗАД - ваксинационен пункт ФУЛИПОВЦИ !!!ТОЧКА
221
3
 
5
 
! Отговори
До номер 257 преди 2 години
Малцина като вас са прозрели истината.... Това ще е новият СПИН. Само че зорноволно придобит. И популацията на Хомо сапиенс ще тръгне надолу полека лека и след 20-30 години ще да стане проекта "Златният милиард"...
220
12
 
8
 
! Отговори
ВАКСЪР преди 2 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ И ТОЧКА
219
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добавката от 75 лв. към пенсиите е гавра.....МИ НЕ ГИ ВЗЕМАЙТЕ БЕ...КОМУНИЗМА ГИ ХРАНТУТИ 45 ГОДИНИ СЯ МИ РЕВНАЛИ ЗА ПЕНСИЯ
218
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"защо трябва трета нали има и клетъчен имунитет никой не обяснява"===>Ваксините не създават траен клетъчен имунитет.Те повишават антителата за около 3 м. и после нова дозичка за нови антитела, само дето тези постоянно високи нива на антитела съвсем не са полезни за организма. Изтощава се имунната система и най-банална хрема може да отнесе многократноваксинирания.
217
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Това са 75 лв за 6 месеца напред, всеки месец."===> Не,бе, еднократно са. Колкото да ги подлъжат да се набодат.
216
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИЗБИРАТЕЛ"ЕХ КИРЕ, ПРЕМЕТНА НИ И ТИ И СЛАВИ И МАЯ И КОРНЕЛИЯ И ПРЕЗИДЕНТА. УВЕРЯВАХТЕ НИ, ЧЕ НЯМА ВИРУС, А СЕГА НИ КАРАТЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ?"===>А ти що се остави един толкова пр/озд човек като Киро да те преметне?Щото чу, че бил завършил в Хрвард ли?Лъже,бе.Някакъв курс е изкарал двумесечен и хайде вече бил завършил Харвард.
215
3
 
15
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Кирчо идея си няма какъв голям небръснат таралеж си сложи в га/щите.Кой го излъга да се хване с политика в днешно време и то в България не знам, ама то про/сто момче, лесно се лъже. Да си товари семейството за Канада да не пострадат и те заради неговите простотии, че за много кратко време много пр/осто/тии натвори и наговори. Кютек ще има.
214
3
 
5
 
! Отговори
Хм преди 2 години
"75-те лева еднократна добавка към пенсиите, които министър-председателят Кирил Петков обеща да даде на пенсионерите, за мен е гавра. Аз нямам нищо против тези пари, ще си ги взема,"===>Казано с две думи:Аз нямам нищо против да се гаврят с мен.
213
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то и ваксинацията си е гавра, ама тя опряла да коментира екстрата от 75 лева....срамота.... жена на такива години, бива ли такава глуп0ст.
212
2
 
6
 
! Отговори
Зелен преди 2 години
Давам 75 CAD на всеки, който ваксинира КП с кожената инжекция. * ако е пенсионер +20 за синьо хапче. Офертата е валидна само за пълен цикъл от три дози.
211
1
 
8
 
! Отговори
Анархия преди 2 години
Тоя *** Кирчо изостава от Трюдо. В Канада са ги сготвили /подсигурили/ до осма доза.
210
0
 
22
 
! Отговори
Додо преди 2 години
В Германия по данни на Кох Институт, излязъл с Omicron Data за 30 декември: 71% от немците са "напълно ваксинирани", 3% са частично ваксинирани и 26% са неваксинирани. Неваксинираните представят общо 186 случая от диагностицираните с Омикрон на 30 декември (от 26% от населението), а ваксинираните - 4020 дневни случая за 30 декември (от 71% от населението). Това означава, че напълно ваксинираните се заразяват с Омикрон 8,12 ПЪТИ повече. Математиката не лъже. Омикрон е резултат от ADE Syndrome.
209
3
 
18
 
! Отговори
Анархия преди 2 години
Как най евтино да се отървеш от"лошия човешки матрял" Някой ден ще си платят. Народния съд ще им се види детска забавачка в сравнение с това което ги чака. Съд и разстрел
208
2
 
15
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Ще си сложа бустерна доза и ще взема 75 лв, няма само ц.ганите да вземат гювеч от държавата.
207
26
 
15
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Държавата му купило ваксина, дава му я безплатно а то реве, че му бутат малко пари като награда за безплатната ваксина.
206
1
 
15
 
! Отговори
Анархия преди 2 години
Има платени медии има проблем, няма платени медии няма проблем
205
7
 
6
 
! Отговори
Bbb преди 2 години
Мария сподели, че сумата, предвидена за пенсионерите, представлява своеобразна гавраКоя е тая Мария? Чистачката ли е , че бай Ставри ми каза че се радва. Аман от драскачи
204
2
 
18
 
! Отговори
чистота преди 2 години
Оправи пенсиите, не се гаври с хората където са работили цял живот.Ако не можеш заминавай.СЪС ИЛИ БЕЗ ПРАВИТЕЛСТВО, ЗА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК ВСЕ ТАЯ.