Проф. Огнян Кунчев: Случаите на Омикрон са поне 1000-1500

До 1-2 седмици вариантът ще доминира
91

След регистрирането на първите случаи на Омикрон у нас, очакванията на специалистите са за плавен ръст на заразените през следващите дни, а след 20 чнуари вариантът да доминира у нас.

Според математика проф. Огнян Кунчев случаите на Омикрон у нас са около 1000 и се очаква до 1-2 седмици той да е доминиращият вариант. До 3 седмици се предполага, че в страната ще има по 5 000 случая на ден.

"От тези 12 един е от чужбина, а другите 11 са заразени от други 11, които са дошли от чужбина. Всеки от тези 11 е заразил поне още 10. Веднага изчислихме 100-150 души, а те са реално поне 1000-1500. На 31 декември и 1 януари казаха едни числа - 2 500. Аз смятам, че поне 1000 са Омикрон. Може да очакваме да експлодира нагоре. Успокояващото обстоятелство е, че ние имаме поне 3 млн., които са се срещнали с вируса и имат някакъв имунитет. Тези, които са ваксинирани, също имат имунитет", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Чудесно ще е да доминира нали е лек и се създава естествен имунитет. Търся си гореща русокоска с Омикрон за страстни целувки с цел имунизация! Скъсах се да ходя къде ли не и да правя много повече неща от преди т.нар. "пандемия" и все не мога да го хвана!
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АхахаНа теб овчиКОН ти трябва конска ваксина и ще ти изникне коса на челото
76
0
 
3
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Доказано е по емпиричен път. Примерно Гърция: ..На 19.12.2021 са имали 2831 заразени ..На 31.12.2021 заразените са станали 45 056 За една седмица и пет дни имат увеличение 16 пъти (1600%) Какво, ако не повреден имунитет, е причината... Този феномен с наблюдава при всички "ваксинирани" държави. Има малки изключения - почнали по-късно ваксинацията (и все още си имат имунитет) или ваксинирани с определена ("екзотична") ваксина, която не им е навредила..
75
0
 
3
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
До Hoho_Boho 80=== За първото си абсолютно прав. 'Ваксините' не съзадават имунитет защото не са ваксини. Просто пълнят организма с антитела които изчезват след втория месец, без да помагат с нищо на имунната система за да са бори сама с вируса за в бъдеще. Само профилактика. Не всичко което се инжектира е ваксини. За второто, че ваксинираните са изгубили имунитета си= не е доказано. По-скоро масовото ваксиниране и локдауните спира или поне задържа изграждането на натурален колективен имунитет.
74
1
 
6
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Там, където го "измислиха" Омикрона - Южна Африка, вирусът мистериозно изчезва.При население, колкото Великобритания, имат 8 000 заразени на ден, а във Великобритания са 192 000. Ваксинирани са, колкото нас...
73
1
 
6
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Омикрон го измислиха за да могат да обяснят катастрофалното нарастване на заразяванията във "ваксинираните" държави.А обяснението е елементарно -ВАКСИНИТЕ УНИЩОЖАВАТ ИМУНИТЕТА!
72
1
 
7
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
ТОВА Е ЛЪЖА: "Тези, които са ваксинирани, също имат имунитет"... ТЕ НЯМАТ ИМУНИТЕТ! Очевидно е, че ваксинираните във "ваксинираните" държави се заразяват с ужасяваща скорост. Причината е, че ваксинираните са изгубили имунитета си?... Или има друго обяснение?
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре,а възможно ли е случаите с Омакрон да експлоадират не нагоре,ами надолу?Според Вашата математика,имам предвид...
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Итс Дъ Омикроня!
69
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Формулите на дъската някакво изкуство в стил Пикасо ли са, или по тях е изчислявал случаите 1000-1500? Щото такъв резултат не се вижда. Добре си играе ролята иначе. Ще вземе хонорарче.
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последният вагон е омикрон,като що казала бабата на перона когато началник гарата я видял,че стои на перона след заминаващия влак от гарата,че казал-Който се качил качил се е още в предните вагони и в последния накрая а ти бабо изпусна не само влака,а и последния вагон с него,който замина-след което бабата му отвърнала-Е,чудо голямо,то билета е у мен синко
67
2
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Не мога да реша кой е по-противен.Този или Витанов?
66
1
 
12
 
! Отговори
българина преди 2 години
ала бала , каква е смъртността кажете?? грип имаше и до реди 2019 г...... и защо в бг болницата смъртността на ваксинирани е в ПЪТИ ПО ВИСОКА от тази в България
65
1
 
15
 
! Отговори
Док преди 2 години
В другата статия Гломб-тромб твърди, че в България много малко хора са го преболедували и имало много малко ваксинирани. На кого по дяволите да вярвам?! Какво очакват от хората?! Как да вземат "информирано решение"?! Толкова са некадърни, че една пандемия не могат да организират като в другите държави!!
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво се влачат по болниците като се разкихат с хрема? Няйой се грижи да доставя кихащите в болниците? Диагнозата неизменно е ковид._____________________Естествено това се прави с цел печалба. Такава е била практиката и с нарочените за психично болни от свои недоброжелателни близки допреди няколко години, веднага идва някой, който се грижи да достави "болните" в психиатрия. Диагнозата неизменно е"шизофрения". Хората са тровени с антипсихотици...срещу пари по клинична пътека от касата.
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре, не знаете ли как се доказва този вариант? Точно както е открит - със съответни тестове. А най-точно - с разшифроване на неговия геном. Вашите хороскопи, професоре, нямат никаква научна стойност. Те са важни само за хазарта на вашия обществен престиж. Ако това, което казвате, се случи, ще изпъкнете като "голям експерт". Ако не се случи, няма лошо - просто ще замълчите до следващия път. Вие професор ли сте или амбулантен търговски шмекерджия?
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тричане!
61
1
 
15
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Защо му взимате интервю на този, не виждате ли, че е тотално неадекватен. Аа, чакай забравих, че са ви платили, за да да го изтипосате на главанта страница...
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде пак статистика от дебелото черво. Напъне го нещо и веднага се изкаже. После се окаже, че е било газ и статистиката се променя.
59
2
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
А какъв е броят на хремавите и сополивите?