Отново отварят изнесените пунктове за ваксинация в София

Те се намират в моловете Парадайс, Сердика, Ринг Мол, The Mall, Мол България и в културния дом в Дружба
4 яну 2022 16:17, Ния Христова
17
Отново отварят изнесените пунктове за ваксинация в София
Снимка: БГНЕС
От този уикенд - 8-9 януари, се възстановява работата на изнесените ваксинационни пунктове в София. Това реши Столичният общински щаб, свикан от кмета на София Йорданка Фандъкова, предаде Нова тв. 
 
Те се намират в моловете Парадайс, Сердика, Ринг Мол, The Mall, Мол България, както и в културния дом в Дружба.
 
Ваксини в съботно-неделните дни ще се поставят и в разкритите пунктове на две от станциите на метрото  – „НДК“ и „Софийски университет“, както и в 12 ДКЦ и 24 ДКЦ. Продължава и инициативата на Столичната община за поставяне на ваксини на работното място по заявка на компании.
 
От днес вече работят ваксинационните пунктове в 7 диагностично-консултативни центъра -  8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24 ДКЦ, както и в метростанциите „НДК“ и „Софийски университет“.
 
100 хиляди души са били ваксинирани през миналата година в разкритите от Столичната община пунктове, а над 40% от столичани имат завършен ваксинационен курс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видех у едно село изнесен ваксинационене център, пишеше "КАЗАНЬ" и изнасяха бидони с ваксини...
13
2
 
15
 
! Отговори
Стой си там преди 2 години
До изнесох се отдавна:"Алоо, завършен ваксиниационен курс значи 2 седмици след бустерна доза."==> След коя по ред бустерна доза - 5, 6-та? 25-та?
12
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за какво ги отварят като препаратите не действат срещу Омикрона?! Колко т.ъп трябва да си за да се боцнеш сега?
11
3
 
15
 
! Отговори
Ачо Ковида преди 2 години
Пунктове за ваксинация се очаква да поставят ваксини, а не експериментална генна инженерия. От една ваксина се очаква да създава имунитет срещу конкретна инфекциозна болест, а в случая не е така. Впрочем, нямаме и изолиран патоген причиняващ най-новата, модерна и единствена оцеляла на света болест. Имаме компютърен модел по предположение, гадаене на карти и гледане на боб.
10
2
 
22
 
! Отговори
Няма лошо преди 2 години
Ваксинационни пунктове в молове, по градинки.Само в градските тоалетни няма, но това е пропуск, който трябва да се поправи.На мен ми е интересно какво ще стане ако някой от инжектираните развие остра алергична реакция - анафилактичен шок - и започне да се задушава .Не е в болница, не е в поликлиника, няма апаратура или подготвен персонал който да реагира веднага.Значи за няколко минути "късметлията" може да се задуши и да умре.Е, поне ще го пишат неваксиниран, умрял от ковид.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е в рисковите групи да направи следното няколко неща. Профилактично витамин Д3 по 1000 до 4000 IU сутрин, цинк, промивка на носа с разтвор на повидон-йод и гаргара с Листерин, когато се приберете от ходене сред хора. Това ще снижи вирусния товар в носа и гърлото до много ниски нива и ще го изкарате вируса леко и ще имате естествен имунитет. Има и множество други средства - чесън, куркума, черен кимион, мед, черен бъз, фреш от моркови, зехтин, кверцитин, зелен чай, N-acetyl-cystein.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пенчо питанкатаТи си поредния дебiл. Никой освен Възраждане не се бори против тая простотия със сертификатите.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да си особено неумен, за да не видиш, че ваксините на работят. Ама грам не работят! Поне не затова, за което ги рекламират де, иначе си гарантират един добър процент на отишли си от инфаркти.
6
3
 
15
 
! Отговори
Бест Бифор преди 2 години
А в тези пунктове "пресни" ваксини ли ще зареждат или онези на които им удължиха срока до края на миналата година. Да бе вярно, може пък да има желаещи и за боцване с изветряли ваксини вместо да ги разследват за фалшиви сертификати .... :-) Добра маркетинг идея .... Найс А ? ....
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статиите за ковидо все повече заприличват на водещите заглавия в Работническо дело. "По случай 3-тия конгрес, ще преизпълним плана по овцевъдство".
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не на неработещите вакси, пълен провал са, само кинти трупат тия нещастници.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че що затвориха изпуснаха много жертви ще наваксат
2
1
 
17
 
! Отговори
изнесох се отдавна преди 2 години
40% ИМАЛИ ЗАВЪРШЕН ВАКСИНАЦИОНЕН КУРС.. Алоо, завършен ваксиниационен курс значи 2 седмици след бустерна доза.
1
11
 
6
 
! Отговори
Пенчо питанката преди 2 години
Щурмуваците от Възраждане и тях ли ще атакуват???