Пикът на петата вълна бил преминал, обстановката се успокоила

Броят на заразените спадал, но проблемите оставали
Обновена: 6 фев 2022 10:08 | 6 фев 2022 09:30, Камелия Цветанова
127
Пикът на петата вълна бил преминал, обстановката се успокоила
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Към момента изглежда, че пикът на петата вълна е преминал. Наблюдава се спад в процента на положителните проби и на заразените. Това заяви епидемиологът проф. Мира Кожухарова пред Нова телевизия.

Още по темата


„Мисля, че обстановката се успокои. По отношение на тази вълна - тя изглежда много добре. От миналата неделя процентът на положителните изследвания започна да спада и малко след това и на хората, които са с положителен тест. Към момента можем да бъдем доволни, че заразените хора започват да намаляват”, уточни тя.

Проф. Кожухарова обаче предупреди, че проблемите продължават.

„След повишаване на заболеваемостта се повишава броят на болните хора, които имат нужда от лечение. Сега е моментът да се съсредоточим в заетостта на интензивните легла”, смята епидемиологът.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ne e verno
104
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква пета вълна ве ид ио ти? Кой ви вярва на плитката пропаганда и гнусните либерастични лъжи? Замисляте ли се още? Дали останаха нормални люде, които ви се връзват на евтината шупущоидна измама?!?!
103
0
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Махайте го тоя сертификат, бе! На едно място може да вляза, на друго - не може! Значи примерно в Билла мога свободно да се заразявам, в мола обаче - не може! Ставате за смях!
102
0
 
10
 
! Отговори
до 110 преди 2 години
Ти "антиваксърите" не ги мисли! Те винаги могат да си забият джуса ако се окаже един ден, че дава безсмъртие. Но ти никога няма да можеш да изкараш от организма си това което са ти нафраскали в него, само заради сертификат или ваучер, ако се окаже обратното.
101
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите обиколиха три пъти цялото земно кълбо във фабрикуване на поредната опорка, но това не спира вируса да се саморазправя с тях. В България най-много.
100
0
 
8
 
! Отговори
Някой старателно преди 2 години
...бърше най-полезните коментари.
99
0
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Тия снимки с космонавти докога ще ни ги завирате бе?! Гарги ли да плашите? Датските журналисти почнаха вече да се извиняват на народа си, че са били подведени от ковид-мафията и лъжите на правителството си.
98
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Последната,народната вълна ще бъде най-интересна.
97
0
 
4
 
! Отговори
До 106 преди 2 години
Много е културно. Някой трябва да я стисне за гърлото.
96
1
 
8
 
! Отговори
До 104 преди 2 години
Кое е тежка работа? Да гледаш зачервено гърло? С найлонов жълт костюм ? Говори ги на друг, който не е обличал такъв костюм. Аз съм носил. Но не в болница естествено.
95
0
 
12
 
! Отговори
Превод преди 2 години
Един от най-полярните датски вестници: Ние се провалихме. Не изисквахме данните от правителството и историите му. Че брояха и хората влезли в болиците не заради ковид а с ковод. И това е огромна разлика.
94
7
 
1
 
! Отговори
до 91 преди 2 години
Не знам какви представи имаш,но истината е,че в такъв костюм след половин час ако ти облечеш няма да се подиграваш на хората които са облечени в тях.Това е ужасно тежка работа.
93
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даго махат тоя сертификат.Цял свят до махна с изключение на някоя и друга диктаторска държава, като австрия, франция, германия...
92
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте Израел. Набодоха се с 4 дози и в момента имат доста болни, при това тежко. Значи няма особена полза от ваксите.
91
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато в интензивните останат 50 -70 души тогава може да има успокоение. Сега имаме към 600 берящи душа.
90
1
 
10
 
! Отговори
генерал Майтапчиски преди 2 години
Не помните ли - яко ще се мре?!
89
1
 
16
 
! Отговори
Къде са изтрещелите преди 2 години
ВитаноФ, ТомоФ, баба Радка, КукунчеФ, Костадинка ботокса и Кантарджи-оглу? Да не се скриха от апокалипсиса, който рисуваха с маркер, разни криви и произволни числа по Мисир тв... Няма папу?!?
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преминал друг път болниците нали са пълни като се опразнят тогаз преминал то това да не Ви е офис изолиран и под ключ Много професори в България дет не знаят за какво иде реч и ми ги показват по ТВизията Айде сега да се подпишат под това което са казали
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе днес.бг защо вече пишете статиите в трето лице ?
86
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май-юни вълната ще премине. По естествени климатични причини. И Септември - пак всичко отначало. Защото пак няма да се ваксинират.