Тенденция в заплатите: По-проклета, по-богата!

Кучките в офиса се оказаха с по-висока заплата
Обновена: 22 ное 2016 16:36 | 22 ное 2016 16:30,
14
Тенденция в заплатите: По-проклета, по-богата!
Снимка: архив Reuters

Израелски учени установиха, че проклетите жени получават по-високи заплати в сравнение с благите си посестрими, като анализирали доходите на 1000 служители в холандска електронна компания, пише в."Дейли мейл".

Но и най-доминантните дами във фирмата не съумявали да застигнат по доходи най-милите мъже в службата.

Алфа-жените, които ясно поставяли своите искания пред шефовете и не отстъпвали от тях, обикновено се сдобивали и с по-високи заплати в сравнение с по-неуверените си посестрими.

Според ръководителя на проучването проф. Шарон Токер от университета в Тел Авив трябва коренно да променим представите си за традиционно считаните за женски и мъжки качества.

"Ние с изненада констатирахме, че по-благите жени са наказвани финансово за това, че са добри", доверява професорът. А самите благодушни дами били уверени, че получават повече, отколкото им се полага.

В крайна сметка изследването стигнало до извода, че масова практика е представителките на нежния пол да полагат повече труд на работното място от останалите, но за него получават по-малко пари от мъжете.

В същото време доминантните жени не били ощетявани финансово за несвойственото си поведение в службата, а извличали от него финансови облаги.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучките са определение за жени които взимат решения противоречащи на ценностната гледна точка на говорещия,естествено има много ценностни системи и според тях .Ако една жена е в противоречие на ценностната система на шефа си ,т.е. според негова престава съмнявам се да се договори са по високо заплащане.Арфа-жената е друго понятие жена която с минимални усилия се опитва да свърши максимална работа.Този и сремеш я прави доминираща, просто не желае да влага усилие напразно, дали се цени от работод
10
0
 
5
 
! Отговори
ИмаНякакваЗависимост преди 7 години
Но тя се развива и в други посоки.Имахме хубавичка колежка, умна, работлива и кротка, единствена дъщеря на заможни хора.Няма да разказвам как й пречеха няколко жени от злоба и завист. Работим в научните среди.Тя направи нещо нетипично. Престана да се опитва да прави научна кариера, но пишеше и публикуваше много и то добри текстове.После се разбра, че през 90-те години е направила добри пари в област, различна от нашата. Сега е солидна рентиерка и продължава да пише. Все едно им показа .!.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има само едно нещо по лошо от кучките в офиса и това са кучките от мъжки пол.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5И какви отговорности поемат такива хора?Обикновено когато настанат сериозните проблеми бягат в болнични или техен близък внезапно заболява от рак и те са неотлъчно до нея.Като се уталожи лудницата ,но все още е напечено триумфално се завръщат и уволняват 5-6 човека обхванати от "справедлива ярост".След тва влизат в постановката на преработени мъченици заобиколени от некадърни мързеливци и правят така,че да изглеждат последният човек който е виновен.Играта е стара и отработена.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понякога най-долните вдигат най-много патардия да се види колко са старателни пухтят,грухтят ругаят другите ,че мързелуват и им пречат на безумните напъни да се покажат колко са способни,работливи и можещи.А всъщност са пълна скръб.Всеки може да ругае,да прави скандали да крещи и да реже заплати.Дори и мaймуна.И тук вече идва факторът началник.Ако шефът дето я гледа е див селянин дето се впечатлява от простотии ще се възхити и ще има повишение.Ако не е ще я уволни и всичко ще се оправи.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно е защо е така. Шефовете са парашутисти и си мислят, че някой който вдига врява върши работа. Тези хора не разбират от възпитание и култура. Ако шефа е човек на място никога няма да позволи на някаква *** да джфка нон стоп и той да и дава пари за това, той много добре знае кой върши работа.
5
2
 
15
 
! Отговори
Пише се "чесТно преди 7 години
До Анонимен 5Не искам да се заяждам, но откога злобеенето е признак на добри комуникативни умения?! Организирането на работния процес няма нищо общо с крещенето, обиждането и злобните подмятания. Защото едно е подчинените ти да те имат за сериозен, организиран и дисциплиниран човек, съвсем друго е, когато те имат за психично болен/а и да не знаят как да комуникират с теб, защото "ако не си на кеф" могат и да бъдат уволнени като нищо.
4
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучките вземат по-големи заплати,защото са буфера на шефа.Когато трябва да се свърши неблагодарната работа "***" има смелостта да се справи с нея без да си го слага на сърцето и душата.За нея това е "бизнес" и нищо лично.Такива типове са си лидери по природа и не трябва да се възприемат като "лошите момичета" за мен това е отговорност,лоялност към фирмата,добри комуникативни умения и добре познаване на материята с която боравят.
3
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много проста статия, чесно! Когато организираш работа и имаш отговорности, много ясно, че доста хора няма да те харесват или ще встъпваш по-често в конфликти, а и за такива позиции не се взимат добрички, мълчаливи и плашливи хора, а напротив, хора с много добри комуникативни качества и такива според спецификата на работата. Същото важи и за мъже и за жени. Етикети, като "***" са много неуместни и не са свързани задължително с високи позиции и заплата.
2
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Злобните не забременяват и стават още по-злобни.
1
4
 
20
 
! Отговори
Стрина Пена преди 7 години
Абе, какъв е тоя език, я си оправете заглавието!Какви са тия женски кучета там