Българските конспирации: Змийска отрова за цар Борис III?

Отровен ли е владетелят? Гледайте "Провокативно"!
24 сеп 2017 07:45,
83

"Германските лекари, които лекуват цар Борис III, правят таен доклад до Хитлер. В този доклад те изказват доста тактично и сдържано мнението, че царят е отровен от змийска отрова.”, казва проф. Недю Недев в новия епизод на "Провокативно", посветен на смъртта на българския владетел.

"Главният аргумент на германските лекари е, че се появяват следсмъртни зачервени петна по тялото на царя. Според тях те са признак на отравяне. Българските лекари, начело с проф. Стоян Киркович, никъде не изказват такава теза, макар че те са проучили стомашните сокове, кръвната картина, направили са аутопсия. Интересен факт е, че личният лекар на цар Борис III – доктор Стефан Даскалов, не е преследван, а всички съветници на царя са екзекутирани", разказва историкът.

Той добавя, че през годините на прехода се появява нова хипотеза – че цар Борис III е отровен по заповед на Сталин.

В свой разговор с Богдан Филов пък царят е признал, че е толкова депресиран и отчаян, че би предпочел да го срещне вражески самолет и да се свърши с него.

Отровен ли е българският владетел или истината няма нищо общо с конспиративните теории? Дали пък сърцето на царя просто не е издържало на стреса от натиска на Хитлер България да влезе във войната активно с войска?

С този епизод "Провокативно" започва поредица, посветена на българските конспирации. Гледайте в неделя, от 10.30 по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 години
Путин?
69
5
 
7
 
! Отговори
Георги Жеков преди 6 години
Неуважаеми роби на комунизма готови във всеки момент по всякакъв начин да поемете поредната доза комунизъм, знаете ли кой е Дико Фучеджиев? Едва ли. Тоя болшевишки престъпник беше един от най-близкине *** бандити на масовия убиец, българомразеца комунягата Тодор Замфиркьов Живков. Отрочето на националния предател Дико е съществото Милена, която като кадър на престъпния си баща каква истина ще ви изнесе? Комунистическата и кои ще кани? Подобни на семейството й болшевишки престъпници.
68
7
 
17
 
! Отговори
бг преди 6 години
Цар Борис обяви символична война на Англия и Америка с надеждата да предизвика техен десант ,за да избегне съветска опукация.ой обаче силно надцени тяхната интелигентност и вместо десант над България се посипаха бомби.Джугашвили -гангстерът разбра дипломацията на царя и го отрови ,най вероятно чрез адютантът му -дядото на Асен Агов .Руският почерк се познава по това че заличиха гроба му така както заличиха гроба на Стамболов , патриарх Евтимий и пр. светли българи.
67
20
 
16
 
! Отговори
_Революционер_ преди 6 години
Аз съм роден през 90-те години, дядо ми беше 29-ти набор, имал е пет братя и две сестри, както ви е известно тогава е било още царска България, той ми разправяше, че тогава е била адска експлоатация (като е израствал през царска България), мразеше чорбаджиите. Вече след 9-ти 44-та, като е бил юноша са дошли добрите години за семейството, потръгнало селското стопанство. Вече като се оженил за баба ми на 20-тина години са направили къща, роди ли им се три деца, и всичко си е било наред.
66
6
 
6
 
! Отговори
444 преди 6 години
До Анонимен 2Разпространявали са я комунистите!И то много старателно!След 9-ти тая измишльотина продължава с пълен ход!
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
попитали радио Ереван : партизаните срещу кого се биха ? радиото отвърнало : срещу фа шистите ...
64
7
 
13
 
! Отговори
CrossFire преди 6 години
До 66 АнонименТоя "мелезак" е последния добър управник в тая държава и единствената причина България да не е купчина руини през 20-ти век.
63
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боли ме фара,кой го е отровил или утрепал тоя мелезак-баща германец,майка италианка,баба французойка,дядо австриец!
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РЕВНОСТ-СЪПЕРНИКПропуснал си разпването на Христа, изригването на Везувий, затрило Херкулан и Помпей, избиването на динозаврите и тъй нататък.
61
7
 
10
 
! Отговори
неудобен държавник преди 6 години
Щеше да забави хода на войната и го ликвидираха братушките!
60
1
 
7
 
! Отговори
опасни съперници преди 6 години
До РЕВНОСТ-СЪПЕРНИКАми Стефан Стамболов с чии пари го убиха? Ами офицерските бунтове и септемврийския преврат? Ами Бенковски кой го прати да разбунтува народа?
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много Неистини има в История на България за които никага няма да узнаем
58
0
 
8
 
! Отговори
До просто човек преди 6 години
Хитлер също е бил законно избран.
57
5
 
16
 
! Отговори
Petrov преди 6 години
Според нова изследвания от независими учени, бивши научни сътрудници от Института по история на БКП, финансирани от Америка за България, цар Борис Трети е отровен по заповед на Путин от генерал Решетников. Това заяви премиера Борисов но настоя за сътрудничество с Русия.
56
12
 
12
 
! Отговори
РЕВНОСТ-СЪПЕРНИК преди 6 години
КАКЪВ ЦАР ДА СИ ИМАМЕ КАТО ПОГОЛОВНО ГИ УБИВАТ БРАТУШКИТЕ????????НЯМАЛИ СМЕ И НИКОГА НЯМА ДА ИМАМЕ ЗАРАДИ БРАТУШКИТЕ!!!!!ТЕ ОТРОВИХА ЦАРЯ И ГЕОРГИ ДИМИТРОВ, ТЕ ВЗРИВИХА ЦЪРКВАТА СВ.НЕДЕЛЯТЕ УБИХА ГЕОРГИ МАРКОВ, ТЕ ОБЕСИХА ЛЕВСКИ И НИ ПРЕДАВАХА НА ТУРЦИТЕ
55
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много по-интересен е въпроса - защо великите сили хвърлиха България в зъбите на Сталин.Отговорите на всички тези въпроси - том 4-ти от "Български Хроники" на Стефан Цанев. Историята такава каквато е била, а не комунистическите измислици.
54
3
 
8
 
! Отговори
До 54.. преди 6 години
Какви заблуди бе, все едно в останалата част на Европа не е имало войни и депресия??? На фона на останалите страни по онова време сме били първенци...
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да напишем по-увлекателна статия, пък може да направят филм за изчезналата каменарка, или да се отпуснат пари за възстановяване на популацията. Пък не и задължително да е отровна змията, ако се отпуснат пари, защо не? Един рицин издигна съветската хроматоматография до незнайни измерения.
52
9
 
11
 
! Отговори
ТИР преди 6 години
В България се строят магистрали, а в Русия като по татово време 12 км след табелата за края на града. Тара, а хем им излиза по-евтино, хем се гордеят с успехи.Факт е че във всички по-големи градове на Русия има по една главна улица като за пред хора, а останалото е както е било у нас през Х век.
51
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 46... Абе, я погледни кой какво прозвежда по света като самолети по това време. Първо, не е само ДАР-4, а е цялата серия от ДАР-1 до ДАР-11 отделно ЛАЗовете. Второ става дума за организирано държавно производство. Т.е. нещо което ще се развива и ще порасте, както всички други започнали точно по същият начин, а не да "прерастне" в завод за велосипеди под вещото ръководство на овчата ви партия.Поне се засрами замълчи, когато фактите говорят.