Новата звезда Лана Дел Рей започна да покорява и класациите

Седмичният ни преглед на световните чартове
6 фев 2012 10:41,
0
Новата звезда Лана Дел Рей започна да покорява и класациите
Снимка: Facebook

След като миналата седмица ви представихме последното парче от новата надежда на меломаните – Лана дел Рей, за която от миналото лято се говори усилено, ето че излезе и дебютният й албум, който успя веднага да се намести под N1 в класацията на BBC Radio1 за албуми.

Инди-поп проектът й "Born To Die, който носи заглавието на последното й парче, бързо започна да събира популярност за звездата, за която се очаква да бъде едно от имената на 2012. В следващите дни очаквайте ревю за албума на 25-годишната американка. След нея остава още един дебют в класацията, новият албум на Леонард Коен – "Old Ideas". На третото място е първенецът от миналата седмица Ед Шийрън с "+", а след него се нареждат добре познатите ни албуми "21" (4) на Адел, "Mylo Xyloto" (5) на Coldplay и "Who You Are" (6) от Джеси Джей.


На Острова  в класацията за сингли водач най-после стана Давид Гета (David Guetta) с вокалите на Sia и тяхното "Titanium". Въпреки недоволството в последните години от пътя, по който тръгна едно от ключовите имена на френския хаус, то няма как да не признаем, че специално тази песен, главно благодарение на страхотното вокално изпълнение на Sia, е едно ново бижу в колекцията на Гета. Което заслужава първото си място, особено на фона на някои от предишните му колаборации с известни изпълнители.

Той оставя зад себе си Алиша Рийд и Джъмп Смоукърс с "Alone Again" (2), както и прекрасното "Somebody That I Used To Know" (3) на Gotye, което дължи високата си позиция не само на собствените си качества, но и на още по-добрия кавър на песента от "Walk Off The Earth". Което също, изглежда съвсем навреме, ви представихме преди седмица.


В Америка, най-престижната  класация на Billboard започна вече да не представлява толкова голям интерес, защото седмица след седмица Адел продължава да чупи рекорди. Сред синглите, тя пак е първа със "Set Fire To The Rain", следвана от Кели Кларксън със "Stronger". Към нея имаше засилен интерес, защото тя бе избрана тази година да пее националния химн на САЩ на Супербоул – финала на първенството по американски футбол, което се гледа от милиони американци. След нея пък остава добре познатата ни Риана с We Found Love.

При албумите нещата също са добре познатите. "21" на Адел е отново N1, с което продължава да се изкачва в класацията за албумите с най-много първи места в историята на този чарт и скоро ще бъде в топ 10 по този показател. Тя оставя зад себе си "Emotional Traffic" (2) на Тим Макгроу (Tim McGraw) и "Resolution" (3) на Lamb Of God.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари