18 месеца затвор за руската шпионка Мария Бутина

След като излежи наказанието си, тя ще бъде депортирана от САЩ
26 апр 2019 20:20,
33
18 месеца затвор за руската шпионка Мария Бутина
Снимка: БТА

Рускинята Мария Бутина, която призна, че е руски таен агент, беше осъдена от съд в САЩ на 18 месеца затвор, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Бутина беше в ареста от юли 2018 г. Месеците прекарани зад решетките ще й се приспаднат от присъдата.

Руската шпионка с афинитет към оръжията: Коя е Мария Бутина?

Съдийката Таня Чуткан, произнесла присъдата, постанови също така, че след като Бутина излежи наказанието си, тя ще бъде депортирана от САЩ. Чуткан допълни, че налага присъда, която да отразява сериозността на извършеното престъпление и да разубеди останалите да извършват подобно нещо.

Мария Бутина, която е на 30 години, се призна за виновна миналата година за участие в заговор. Тя призна, че е събирала информация за Американската оръжейна асоциация и за други групи под ръководството на бивш руски депутат. Бутина призна, че се е опитала да се внедри в американските политически среди благодарение на връзките, които си била създала в оръжейната асоциация. В съда Бутина каза, че се срамува от собствените си действия.

Защитата на Бутина каза, че обмисля обжалване на присъда, но не възлага големи надежди на това.

Още по темата

Москва определи обвиненията срещу Бутина като "изфабрикувани" и настоя тя да бъде освободена.

Бутина е била в САЩ, за да учи. Миналата пролет тя е получила диплома за магистър в Американския университет във Вашингтон. Там тя е учила международни отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Не е била преди 5 години
Не е била шпионка, но е направила признание за да получи по-ниска присъда. Това е процес, изфабрикуван по модела на Студената война. Ясно е каква информация може да събере една студентка само от това, че е ходила по купони.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само аз ли си мисля, че шпионка е оптично устройство за наблюдение кой е от другата страна на вратата? Тази добре, че не е хлебар.
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направила е широк пробив в американската отбранителна система ,действаща само с оная си работа. Руските *** са голяма работа. Ся,както каза вече един-ще лъска до блясък черни катерици още 8 месеца и за Новъьм годам може вече да е в Колима...
25
3
 
14
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Руска шпионка - глупости на търкалета. Просто wrong place-wrong time. Подхлъзнаха я - всичко добре се върза с текущата антируската истерия. Глупава авантюристка, която реши, че може и да политиканства (според мен де). Ако не изстеряяса ще разказва един ден как могат да те накарат да си признаеш всичко по договаряне - демократично правосъдие!
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Признала е защото щеше да лежи две години докато пак я осъдят !Пълна дазинформация !
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А сега истинатаРазреши ми да е поправя - Барнаул. Името на град в Сибир с големи заводи за боеприпаси. Наистина добри.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яд ме е на руснаците! Ако бяха тикнали в панделата двама червеноврати, Бутина щяха да я пуснат след два дни! Какво направиха китайците с канадците, като арестуваха дъщерята на шефа на "Хуауей"? Така се действа!Между другото и нашият Живков изкара от немски затвор наш шпионин, който по подозрение, без да го хванат в крачка, го бяха вкарали. Нашите хванаха двама фрица и след три дни размяната стана на "Чекпойнт Чарли"! Та затова ме е яд на руснаците! Это не по русски!
21
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тази като я пуснат след година и половина ще издава книги ала Джеймс Бонд и ще участва във риалити шоута като другата шпионка Ана Чапман ама хайде невинна била.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Америка няма руски шпиони. не ме питайте от къде знам. Така, че не ме баламосвайте с Бутина.
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че не е шпионка. Тя даже не изглежда като такава. Истинските шпиони са облечени със шлифери, бомбе и тъмни очила. Обикновено следят жертвата през вестник със две дупки за очите. Така, че не и на децата е ясно, че Бутина не може да е шпионин.
18
4
 
11
 
! Отговори
Крим е руски преди 5 години
Тази театрална постановка трябва да е драма или комедия ? 18 месеца за шпионаж? " Съдийката Таня Чуткан ":-))
17
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за момичето защото е младо, но закона в щатите е железен. А колкото до съвецките *** по-долу, това да не ви е сталинска Россия когато хората са съдени само по самопризнания? Имат доказателства, а самопризнанието е направено за да си смекчи присъдата. Още малко ще кажете, че и Ана Чапман не беше шпионка.
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази присъда е смешна и показва,че наистина е сключила сделка с прокурорите. И затова и се е признала за виновна. В крайна сметка вече е излежала половината присъда, така че и остава малко. Ако беше наистина шпионка, щяха да й дадат много повече.
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше истинска шпионка щяха да я осъдят на 20 години.
14
20
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Да не мърда от американския затвор, защото да не се нагълта с "Новичок".
13
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички тия обвинения са измислени и скалъпени за да изглежда всякаш Русия има пръст. В САЩ е много важно нещата да изглеждат както трябва, а че е трагедия и всичко е заговорна корупция на високо ниво е нещо нормално. Тая я държаха в изолация за да си "признае" горе доле като мидиците в Либия.
12
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма страшно!От фамилията и е ясно,че ще "бутне" на съдийския състав!Отделно съдиите малко се стреснали от асоциацията Бутина/Путина...
11
22
 
8
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 5 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
10
9
 
19
 
! Отговори
Пазарна Икономика преди 5 години
До А сега истинатадеиш .....то и президентшата на Huawei я обявиха за шпионка ..... така се борят с конкуренцията в САЩ
9
10
 
6
 
! Отговори
Creeping death преди 5 години
Да внимава да не и намажат дръжката с новичком.И също със салатата от рукола..