Кои вещи и повърхности са най-замърсените в нашия бит?

Менюто е от най-мръсните неща в едно заведение за хранене
28 май 2019 22:49, Михаела Лазарова
1
Кои вещи и повърхности са най-замърсените в нашия бит?
Снимка: istock

В ежедневието си пипаме всякакви предмети, които не са наши лични вещи. Милиарди бактерии полепват всяка секунда по предмети, пособия и повърхности, които се докосват от повече от един човек.

Тези, предназначени за обществено ползване, носят още по-голям риск за здравето. Ето защо миенето на ръцете е единствената важна мярка, която трябва да спазваме в ежедневието си, за да намалим риска от инфекции и заразяване с микроби и патогени.

С докосването на някои определени предмети трябва да сте доста по-внимателни и да измивате моментално ръцете след пипането им, защото изследванията показват, че тези вещи и повърхности са най-замърсените в нашия бит.

Кои са те?

Пари

Парите са неизменна част от живота ни. Пипаме ги по няколко пъти на ден. След всяко докосване обаче е задължително да мием ръцете с антибактериален сапун преди да сме докоснали каквото и да е друго, особено устата и очите си. По парите има повече фекални бактерии, отколкото в една тоалетна чиния.

Всички повърхности на летище

Представете си колко хора минават на ден през едно летище или международна гара. Това са милиарди бактерии, някои от които идват от съвсем различни региони на планетата от мястото, на което живеете. Това означава многократно по-висок риск от заразяване с непозната за вашия организъм инфекция, която може да ви донесе много главоболия.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДистанционнотоТелефона Зад хладилника А най- чиста ми е оная работа- лъскам я по 3 пъти на ден.