Великобритания - едно по-хубаво място след Brexit

Лондон ще остане финансовия център, който е, смята Никола Янков
17 дек 2019 10:42, Красимир Ангелов
32
Великобритания - едно по-хубаво място след Brexit

Великобритания след Brexit ще е едно по-хубаво място. Това е държава, която е показала във вековете, че знае как да защитава собствените си интереси. Това мнение изрази Никола Янков, управляващ партньор и председател на Съвета на директорите на Expat capital, в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

Според Янков търговско споразумение до края на преходния период между Лондон и Брюксел ще бъде договорено, а ролята на Лондонското Сити ще остане непроменена.

Още по темата
"Лондон ще остане финансовия център, който е в момента, дори след Brexit. Значението му може да бъде намалено маргинално", смята експертът.

Янков обаче смята, че България, за разлика от Великобритания, трябва да се стреми към намиране на мястото си в европейското ядро. "България се "клати" между Запада и Изтока. Тя трябва едностранно и окончателно да се закачи за Западния проект. Като цяло икономиката ѝ не е толкова силна и диверсифицирана, за да устои самостоятелно на ветровете на глобализацията", подчерта Янков.

По думите му страната ни изпраща добра фискална година, проблематичните фактори са липсата на реформи и натрупването на дългове в държавните предприятия. Той прогнозира препоръка за членство на България в ERM II от страна на Европейската централна банка.

Какво още каза Никола Янков вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чужденците си тръгват от Великобритания.Брекзит успя - това беше целта на Брекзит - да махне чужденците.
29
0
 
3
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Всъщност реалните капитали отдавна се изнесоха към Далечния изток.Още Адам Смит в "Богатството на народите" е прозрял,че капитала не понася регулации и политически контрол.В Европа останаха само офиси.Но ако Великобритания наистина се освободи от чиновническите безумия на Европа може да разчита на връщането на част от тях.
28
2
 
5
 
! Отговори
Аз живея в Англия преди 4 години
Кака ще е по- добро място след Брекзит?Хората в сферата в която аз работя си тръгват и в момента има липса на кадри. Дори и аз тръгвам след месец. Господин Джонсън има интереси, а не Великобритания. И да се сравняват двете държави е недопустимо- нямаме абсолютно нищо общо.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иска им се на британците да останат финасов център. Банките се изнесоха от Лондон още миналата година и се преместиха в Франкфурт и Париж. Възможно е и Амстердам да взел парче. И като цяло фирмите изнесоха производството си оттам. С Шотландия и Ирландия ще стане интересно, като искат да останат в ЕУ и напоследък все повече се говори да на напуснат великото "кралство".
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Jj"много земя от UK ще бъде под вода след 10-15 години"Хахахахахахахахах.
25
3
 
2
 
! Отговори
Бай ганьо преди 4 години
Вероятно живещ в друг паралелен свят
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24Напротив, измисляш си пълни глупости и то по мой адрес, само за да си попълниш твоята изкривена версия на реалността.
23
2
 
2
 
! Отговори
Бай ганьо преди 4 години
Първо не си измислям глупости,а коментирам изказването ти.А относно моя интелект може да поспорим
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21Не се ядосвай. Просто казвам истината. Това, че тя не ти се харесва, не означава че трябва да си измисляш глупости и да ръсиш неграмотни обиди. Това е показател за много нисък интелект.
21
4
 
1
 
! Отговори
Бай ганьо преди 4 години
*** са с които работиш или живещ,но все пак Лондон е финасовото център
20
2
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Аз продължавам да твърдя, че UK никога няма да напусне EU. Моментното полужение обаче само му влошава икономическите показатели.За да излезе UK от EU освен, че има безброй много условности и актуални пунктове за договаряне, документа за напускане на UK, трябва да се ратифицира от всички 28 членки на EU. Така, че те могат с години да държат UK на дрейф и Борис Джонсън само да гледа и подсмърча с неговите заклинания.
19
0
 
2
 
! Отговори
Бай ганьо преди 4 години
От 5 години живещ и всичко знаеш БРАВО
18
3
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Според Янков търговско споразумение до края на преходния период между Лондон и Брюксел ще бъде договорено, а ролята на Лондонското Сити ще остане непроменена.На Лондонското сити, ще се изземат функциите от финансовият център във Франкфурт, Амстердам или Париж. Над десет големи банки само до сега са се изнесли от Лондон. Всяка банка предпочита да оперира в стабилна държава, а не в коптор, който не се знае дали скоро няма да го разглобят.
17
3
 
8
 
! Отговори
Долу кралицата преди 4 години
Независима Шотландия, Уелс и обединена Ирландия!
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей като чуя някой да ги хвали тия не знам дали да се сменя, да плача ли. Нали живея на тоя мухлясъл остров от 5 години, много добре ги знам какви са *** и колко струват.
15
2
 
3
 
! Отговори
Jj преди 4 години
Сама UK не може да разреши климатичните промени много земя от UK ще бъде под вода след 10-15 години
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 1989 година България излезе без сделка от Социалистическия съюз. Сега става ясно, че трябвало да се сключи сделка и да продадем скъпо на Запада източните пазари на Съветския съюз и Източна Европа.Кой да ни посъветва? Ран-Ът дойдоха и не ни посъветваха да сключим сделка.Като индианци дадохме всичко на Запада и фалирахме.
13
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Брекзита им пречеше на британците, ей сега ще цъфна и вържат. Популизъм, та дрънка.
12
2
 
0
 
! Отговори
До българин преди 4 години
Прав си но сега е 2019 и нещата са доста различни.
11
0
 
9
 
! Отговори
Малко уточнение 1 преди 4 години
Самия BREXIT няма да ги съсипе, но времето прекарано в разисквания и колебания ще си го плащат с лихвите много дълго време.