Хиляди поискаха оставката на правителството в Кишинев

Демонстрантите поискаха предсрочни избори
Обновена: 6 дек 2020 15:16 | 6 дек 2020 15:16, Веселина Йорданова
39
Хиляди поискаха оставката на правителството в Кишинев
Снимка: БГНЕС

Хиляди хора се събраха на демонстрация в Кишинев с искане за оставката на молдовското правителство и за разпускането на парламента, предаде Франс прес.

Протестната проява бе проведена по призив на избраната за президент на Молдова Мая Санду.

Най-малко 20 хиляди души се събраха по обяд в центъра на молдовската столица и скандираха лозунги от сорта на "Оставка!", "Предсрочни избори!" и "Долу крадците, долу корупцията!".

Участниците в днешната демонстрация в Кишинев приеха резолюция, в която изложиха исканията си, предаде ТАСС.
"Настояваме за незабавната оставка на правителството на Йон Кику, който носи отговорност за влошаването на ситуацията в икономиката и социалната сфера и прокарва корупционни схеми на фона на бедстващото положение на населението.

Парламентът следва да бъде разпуснат незабавно в съответствие с нормите на конституцията. Настояваме да бъдат произведени предсрочни парламентарни избори", се казва в резолюцията.

В текста на документа се отбелязва още, че Мая Санду, победителката на президентските избори в Молдова, е получила мандат за борба с корупцията и нищета в бившата съветска република.
След приемането на резолюцията участниците в демонстрацията, която премина мирно, се разотидоха, отбелязва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Ron Burgundy преди 3 години
Не случайно сме на тоя хал. Тук пишещите са повечето промити мозъци. Гледайте фактите а не емоциите. Където са влезли НАТО и ЕС нищо добро не се е случило. Заробване и икономическо и военно. Какво ще стане с Молдова ако поеме път на Запад е ясно на мен , но не и на вас. Кому е нужна силна и независима държава? ЕС дава пари но взима лъвския пай от икономиката. Унгария и Полша се опитват да се борят с бюрократите *** , но борбата е трудна.
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Молдова управлява един крайно корумпиран проруски парламент. Наглостта им стигна до там да обявят руския език за официален език в Молдова.
32
1
 
1
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До юбералес Във твоята глава е пълна каша ,виж по долу какво съм написал и къде със казал че Армения е загубила своята територия .Но понеже си *** *** пак ще кажа нагорни карабах е азерски и арменците работа там нямат .Това че има няколко стотин хиляди души арменци не ги прави собственици на таз земя .Двете държави трябваше по мирен път да решат този многогодишен спор и нямаше да има война между тях .
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът на Молдова е в модела на руския див и варварски капитализъм тип путинизъм, докарал изтерзания и отруден руски човечец до просешка тояга! Над 87% от руския народ не могат дори да си платят задълженията, докато някои се къпят в злато и се тъпчат с черен хайвер!
30
4
 
6
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Това е отработен сценарий. Целта е Молдова да влезе в НАТО. Така и нас ни направиха навремето сателит на САЩ.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Долу крадците, долу корупцията!".----И те си имат същите проблеми.
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е и там сорос е платил доста пари
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в България народът избра Президент евроатлантик и сега протестира срещу руско-турското правителство!
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОСТАВКА ЗА ДИКТАТОРА БОРИСОВ ИСКАТ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ! ПРЕЗИДЕНТЪТ ЕВРОПЕЕЦ ПОВЕДЕ НАРОДА СРЕЩУ РУСКАТА ПЕТА КОЛОНА ОГЛАВЕНА ОТ ПРЕМИЕРА БОРИСОВ!
25
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БЪЛГАРИЯ ХИЛЯДИ ИСКАТ ОСТАВКАТА НА РУСКИЯ ПАТОК ПРИЗОВАНИ ОТ ПРЕЗИДЕНТА ЕВРОПЕЕЦ РУМЕН РАДЕВ!
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая Санду да си подава оставката. И в Катманду.
23
0
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До антисоросоидТези 59% молдовани, които гласуваха преди седмица за проевропеиския президент Мая Санду
22
6
 
7
 
! Отговори
антисоросоид преди 3 години
До 23 юбералесКои молдовани ? Този протест от излъгани чрез платени сороски слуги няколко хиляди ли е Молдова ? Ако Додон призове гласувалите за правителството да излязат на контрапротест какво ще стане , а ?
21
13
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До Отечествен ФронтМолдованите се ориентират към ЕС. Гласуваха за проевропейския президент Санду, искат сваляне на проруското правителство и парламент, както и изтегляне на руския контингент от приднестровието.
20
8
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До Отечествен ФронтАрмения не е загубила педя земя от територията си. Армения беше изгвърлена от чужда земя. Армения поиска военна помощ от Русия по причина че е в ОДКБ и не я получи. Армения загуби Карабах. В главата ти е пълна каша.
19
4
 
6
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен да прав си който рипа против Русия накрая остава без територия пример Армения ,но Арменеца като видя дебелия пак до Путин опря иначе оставаше без нагорни карабах ,не че не го загуби и сега .Това беше отмъщението на Русия като изчака Армения да падне на колене .А Франция и САЩ изоставиха Армения като уж имаха договор да я защитават от Азерите .
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Русия няма "слуги", на нея не се слугува, НА НЕЯ СЕ СЛУЖИ!!!!! А който не е с нея, а против нея (както историята не веднъж го е ДОКАЗАЛА) ПОЧТИ ВИНАГИ СЕ ЛИШАВА И ОТ ДЪРЖАВНОСТ И ОТ ТЕРИТОРИИ!!!
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Отечествен Фронт 16Че то и сега вече са останали една шепа хора...........нали ги "асоциираха" към ес-чето, разрушиха им даже и селското стопанство (позната картинка, да!!!), та сега вече даже няма какво и да разрушават! Но мисля, че а са рипнали на миротворците в Приднестровието, такъв ще го получат от Русия, че има да им държи за следващите 100 години! И украината ще си го получи и тия шоровски отрапки! Както Армения си го получи! Който се опълчва срещу Русия, остава и без територия даже
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Хи-хи......това се отнася за тебе:..".Не пишете глупости като не знаете реалиите там!"НИКАКВИ т.н. "украинци" няма в Молдова, а още по-малко в Приднестровия! Там има над 200 000 души с РУСКИ ПАСПОРТИ!!! И не бъркай въобще украината, която като държава съществува ОТ 28 ГОДИНИ!!!! Това са РУСКИ ТЕРИТОРИИ, С РУСНАЦИ И ОЩЕ ДОСТА ДРУГИ НАРОДНОСТИ, ОТ КОИТО ДОСТА И БЪЛГАРИ!!! Като не знаеш, въобще не се напиняй!!!
15
0
 
8
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
Там няма ли да излезе щефката им на парламента да раздаде стари кили и календари с прекрасни гледки? Нещо нова конституция и да ходят пеша? Или поне малко премиерчето им да поджитка със някое и друго джипче?!